Det all-oseende ögat är vad man ska kolla efter

Har startat en annan blogg där jag troligen kommer husera mer framöver än här. Lite mer kreativ och förhoppningsvis positiv 🙂

Art, inventions and the stuff in between

——————-

Uppdatering

I Kanada har en domstol beslutat att staten ska skapa skuldfria pengar genom centralbanken till samhället. Det är dock helt nedtystat i såväl Kanadensisk och internationell media. Ytterligare ett exempel på att det är tystnaden man ska lyssna på – inte allt pladder och dravel. För inte tror ni väl Flute eller Cornucopia kommer skriva om detta? Nä, de kommer vara lika tysta som den ”gammmelmedia” de tjänar.

——————

Jag hade egentligen tänkt lägga upp det här som en kommentar på ett inlägg av bloggaren Flute om Ukraina. Det intressanta med Flute är att han, liksom media i Sverige överhuvudtaget, blundar när de ”informerar”. Jag tror folk i allmänhet börjar få upp ögona för det all-oseende ögat som media och medlöpare (som bloggaren Cornucopia) konstant blundar för. Orkar inte med att bladdra med Flute (än mindre  med Cornucopia som tycks skriva egna kommentarer till sina inlägg för att överhuvudtaget få kommentarer). Jag tror det är bäst så också – man ska inte spela på deras planhalva där de kan diktera blindheten.

För det är viktigt att vi får upp ögonen för det som makten inte vill att vi ska se. Annars kommer psykopaterna få oss att gå in i ett nytt världskrig med ”eyes wide shut ”.

Här är min opublicerade kommentar till Flute:

Jag brukar gilla dina inlägg bättre än Cornucopias då du ditt blundande oftast inte är lika uppenbart som hans. För ska man läsa Cornucopias ska man läsa vad han INTE skriver (för det han skriver är oftast bara upprepningar från den ”gammel”-media han låtsas vara emot). Tyvärr måste jag säga samma sak om dig – det medvetna (?) ”bort-tappandet” av information gör att din agenda lyser igenom luckorna.

Möjligt att ryssarna stöder ”rebellerna” i Donetsk men det finns ”bevis” av samma kvalitet på att Blackwater och t.o.m elittrupper från amerikanska armén deltar i striderna. Visst, de är tvivelaktiga de med men inte mer än de uppgifter du och Cornucopia kommer med.

Vad som är helt bevisat är att Nuland stoppade in 5 miljarder dollar på ett regimskifte i Ukraina. Vad som är bevisar är att Soros var där med sitt NED som enligt Sorors själv hade en viktigt funktion i själva kuppen i Kiev. Allt detta ”missar” du. Om det är medvetet eller ej vet jag inte (i Cornucopia fall är det definitivt ren oärlighet).

Det storpolitiska spelet kring Ukraina är något som inte heller finns på kartan. Brzezinski beskriver i ”The Grand Chessboard” om Ukrainas roll ur ett geopolitisk perspektiv som den punkt (pivot) där Ryssland kan tas ifrån sin roll som stormakt och att USA måste kontrollera Ukraina för att kunna ha kvar sin imperie-position.. Så det som utspelas i Ukraina var planerat redan 1997 enligt receptet i  Brzezinskis bok.

För att inte tala om dollar-imperialism som varken du eller Cornucopia erkänner existera än mindre att det håller på att haverera (hur kan dollarhegemonin haverera när den, enligt er, inte ens finns?). Att du gör gemensam sak med ”gammelmedia” i att blunda kring detta skrev jag om här:

Dollarhegemonin är ett censurerat ord i den svenska ”fria pressen”

Rysslands utrikesminister Lavrov har sagt att Obamas kommentar om att USA ”had brokered a deal to transition power in Ukraine” är ett bevis för att USA iscensatt kuppen i Ukraina. Visst, man kan ha åsikter om han har rätt eller fel – men det intressanta är att du gör gemensam sak med ”gammelmedia” genom att helt enkelt blunda bort både Lavrovs och Obamas kommentarer – de finns helt enkelt inte.

Osv, osv

Det enda sätt makten kan få in världen i ett till världskrig är genom att dölja de riktiga avsikterna och psykopatspelet däromkring. Tyvärr deltar du, Flute, i detta döljande och blundande lika mycket som Cornucopia. Och ska jag vara ärlig så tror jag inte det beror på att du är okunnig (för korkad är du definitivt inte) – jag tror, tyvärr, att du är lika oärlig som Cornucopia i detta.

Slut på den tänkta kommentaren till Flute

Det är viktigt att vi vidgar seendet och inte låter media och bloggare som Flute och Cornucopia bestämma över vad som får ses och vad som ska blundas bort . Deras uppgift är inte att informera – deras uppgift är att dirigera seendet mot det som får ses och vad som får sägas. De agerar precis enligt det recept Chomsky beskrev i boken ”Manufacturing consent”:

“The smart way to keep people passive and obedient is to strictly limit the spectrum of acceptable opinion, but allow very lively debate within that spectrum.”

Här är lite som jag skrivit för att försöka vidga seendet:

Receptet för att skapa en härskarvaluta, såsom dollarn

En Ring för att härska över dem alla

Dollarns död kan leda till en fredligare och mänskligare värld

Pensionen och ”marknadsvärdet” på din bostad står och faller med dollarhegemonin

Bankirerna kommer starta ett till världskrig för att behålla rätten att parasitera

Afghanistan – det tredje opiumkriget

Annonser

8 thoughts on “Det all-oseende ögat är vad man ska kolla efter

  1. Anmärkningsvärt att folk fortfarande tror på gammelmedias och USA:s sagor om vad som pågår i Ukraina. Det är ju fastställt att en kupp genomfördes för ett år sedan styrd av högermilisen och USA. Sedan fick Poroshenko order att starta krig mot de s.k utbrytarna (som inte var det från början) som egentligen bara ville bilda en federation av Ukraina, men högermilisen och USA tvingade Poroshenko att starta kriget. Ja, det finns ca 3000 ryska frivilliga i öster framförallt Donetsk! Och dessutom ca 5000 legosoldater på den ukrainska sidan som utför de smutsigaste anfallen mot civila. Dessutom tyder mycket på att ryssarna, från ryskt territorium med troligtvis S-300, skjutit ner ballistiska Toschkamissiler som Ukraina försökt bomba Donetsk med, vilket naturligtvis skapar ilska i Ukraina.

  2. Ja mycket händer och tyvärr finns det mycket desinformation som sprids. I Washington verkar det vara något av ”myrorna anfaller” eller något liknande. Det stuvas om i ledningen och kritik och anspråk på att göra omflyttningar inom Ooobaamas närmsta gäng. Men annars är det sig likt några judiska namn – ekonomin och till krig – anglosaxiska namn. Som det brukar se ut, så visst är det sionister, judar som styr dollar hegemonin men vilken sorts judar är det? http://www.voltairenet.org/article186543.html

  3. Uppdaterade inlägget med nedan:

    I Kanada har en domstol beslutat att staten ska skapa skuldfria pengar genom centralbanken till samhället. Det är dock helt nedtystat i såväl Kanadensisk och internationell media. Ytterligare ett exempel på att det är tystnaden man ska lyssna på – inte allt pladder och dravel. För inte tror ni väl Flute eller Cornucopia kommer skriva om detta? Nä, de kommer vara lika tysta som den ”gammmelmedia” de tjänar.

      • Jo, lite fanns det där. Han Dahlgren beskrev att bankerna hittar på ”pengar” (det skulle vara mycket bättre om man kunde få penningreformister att använda termen kronor istället – för det bankerna hittar på till konton är ju inte kronor) Tyvärr fastnar han i fällan att tro bankerna måste ha ”upplåning” för att ”finansiera” ”utlåning” – när det i verkligheten varken krävs ”upplåning” eller ens är fråga om ett lån.

Kommentarer inaktiverade.