USA kan skapa massvält i kolonin Sverige när de vill

Har startat en annan blogg där jag troligen kommer husera mer framöver än här. Lite mer kreativ och förhoppningsvis positiv 🙂

Art, inventions and the stuff in between

——————-

dollar_or_die

Sverige är så totalt uppkopplat kring dollarns härskarstatus att hela Sveriges ekonomi står och faller med dollarn. Vad som nu finns kvar av ekonomin – den reella ekonomin har ju nedmonterats och skickats till Kina – precis såsom skett i USA. Sverige är nog t.o.m ett tommare skal än USA och det är svårt att se hur Sverige ska kunna undvika falla tillsammans med dollarn. Pensionen, börsen, det påhittade uppblåsta ”marknadsvärdet” på bostäder och alla andra finansiella fiktioner inom svensk ekonomi är helt beroende av dollar-injektioner. Sverige är redan ockuperat och har ingen egen suveränitet kvar. Men ockupationen har inte skett med militär. Precis såsom ekonomiprofessor Michael Hudson brukar påpeka sker dagens erövringar genom finanskrigföring där bankparasiterna i New York dikterar villkoren då 85% av världshandeln sker i dollar genom FED:s datorer. Svenska politiker har sålt ut allt till finansmaffian i USA och Sverige är inget annat än en koloni  till USA:s dollarimperium.

Ryssland, BRICS, SCO etc försöker bryta sig ur dollarslaveriet. Sverige borde överge Titanic istället för att följa med dollarn ned i djupet.

Skrev ett blogginlägg om Sveriges devota rövslickande och hur det är kopplat till ”bostadsmarknaden”, börsen, pensionen etc:

Pensionen och ”marknadsvärdet” på din bostad står och faller med dollarhegemonin

Att Sverige har kolonistatus i förhållande till USA i nivå med U-länder bevisas även genom att Sverige har en självförsörjningsgrad på mindre än 50%. Risken för massvält i Sverige är enormt stor när dollarhegemonin faller.

Att länder inte ska kunna försörja sig själva är också en del av strategin som dollarmaffian kör med som finansiellt vapen. Sverige kanske t.o.m är än mer en koloni då U-länder troligen har en högre andel av befolkningen boendes på landet.

Ekonomiprofessor Michael Hudson har beskrivit finanspsykopaternas strategi i U-länderna så här:

This aim is similar to the Carter administration’s plan to create a food crisis to make Third World countries more dependent on the United States. The idea was that the U.S. Government could agree to give them more food, in exchange for their selling their raw materials to American firms. Their governments would have to replace democracy with government that we appoint. This would put the U.S. Secretary of State in charge of their policy, not its own people.

This is how the Americans have impoverished Third World countries, by insisting – for instance through the World Bank and IMF – that they will only be given loans if they agree not to feed themselves but depend on American grain.

Och Sverige är i exakt samma position som de Afrikanska länderna som Hudson beskriver ovan. Om Sverige blir uppkäftigt kan USA stänga av dollarflödet och sänka den svenska valutan varvid det inte finns mat nog för att försörja befolkningen.

Intervjun med Michael Hudson finns att ladda ned från ett blogginlägg jag skrev om den här typen av finansiell krigföring USA:s finanspsykopater sysslar med

Röda korsets deltagande i utsugningen av Afrika

Om detta är givetvis politiker och media tysta – man biter inte den hand som föder en – ”karriären” kommer först.

Man kanske kan tillägga att Michael Hudson inte är en kvacksalvande ekonom som nästintill alla nationalekonomer är. Han var en av 12 stycken ekonomer I HELA VÄRLDEN som enligt ett Holländskt universitet förutspådde finanskraschen 2008. Finns inte en enda svensk ekonom som har den meriten – svenska ekonomer kör efter att om verkligheten inte stämmer med modellen måste det vara fel på verkligheten – aldrig modellen. Undersökningen kan laddas ned här:

“No One Saw This Coming”

Annonser

9 thoughts on “USA kan skapa massvält i kolonin Sverige när de vill

 1. Ja, man ser vad som händer om man motsätter sig bankirerna och deras agenda i Ryssland. Nu är dock Ryssland till skillnad från Sverige nästan självförsörjande och har det mesta av sin industri kvar så man drabbas inte lika illa som Sverige. Och detta kan ju förklara svenska politikers flathet mot USA, kapitalet och bankirerna som styr i stora delar av världen. Vad bankirerna inte fattar är att Ryssland har alla resurser som behövs både militärt och industriellt för att räcka dem ett finger.

  • Japp, och med Kina som verkstad behöver BRICS, SCO etc inte digitalkonfetti i form av dollar.

   Japp, i den mån de är medvetna om att det överhuvudtaget finns något som kallas dollarhegemoni. De flesta politiker och ekonomer tror på sagor om ”fria marknader” som styrs av ”osynliga händer” med hjälp av bland annat vädret. Googlar man ”dollarhegemonin” är det nästintill bara den här bloggen som kommer upp på svenska. Svensk media är knäpptysta om dollarns roll som härskarvaluta.

   Tror vi skulle ligga betydligt sämre till än både Grekland och Spanien om de bestämmer sig för att sänka Sverige också. I de länderna finns det många som svälter.

 2. Spännande vecka den som nu kommer. Grekland har tills den sextonde på ( nästa måndag) att bestämma sig för om man ska skriva på nya skuldförbindelser med Trojkan eller lämna Euron. Om de lämnar lär det inte dröja förrän Italien, Spanien, Portugal, Irland följer efter. I så fall kraschar hela eurosamarbetet vilket lär dra med sig hela vårt så kallade penningsystem.

  Sedan har vi Ukraina där Putin börjar tappa tålamodet med USA,s och västs provokationer. Gårdagens möte med Merkel och Hollande är troligen sista chansen före att Ryssland tar till storsläggan. Stänga av gasen till Europa eller dumpa sina dollarobligationer är i så fall bara början. Ryssland behöver inget mer exportområde än Kina om ens det! De klarade alla år som Sovjet existerade, utan affärer med väst, så varför skulle de inte nu?

  • Japp, ska bli även intressant att följa om Tyskland och Frankrike kommer begå harakiri och fortsätta lyda USA. Både Frankrike och Tyskland har ju uttryckt att de vill att sanktionerna mot Ryssland upphör. Men kanske gör de som USA vill och som Michael Hudson uttryckte i den enda artikeln i svensk media som jag vet tagit upp USA:s dollarimperialism (inte ens vänstertidningar som ETC verkar våga röra vid ämnet).
   ”EU gör vad USA ber dem att göra”

   • Hej Michael och tack för dina artiklar, har säkert tackat förut men jag är så glad att dina skriverier finns! Ja när det gäller vänstern, den gamla om vi räknar sådana som J.Myrdal och S.Lindgren så har de i sina bloggar ingenting om dollarimperialism i sina artiklar. Vänster med V i spetsen blundar ju för dessa Banksters och springer $imperialisternas ärenden. Jag vill att ny och mer nationalistisk vänster kommer fram ur skuggorna från Marx, Stalin och Mao. En vänster som ser potentialen hos folket och inte hos staten! Vi får se om jag lyckas förmedla vad jag känner och tänker i dessa frågor. Jag har gjort ett första försök att beskriva pyramidspelet som pågår med en kort artikel. Kul om du läser den och skickar mej en kommentar till min e-post! Länk till inlägget. http://modemus.blogg.se/2015/february/lanespekulation-och-konsten-att-bygga-upp-ett-pyramidspel.html

   • Tack, Kjell!
    Jo, hade en mejl-diskussion med Johan Ehrenberg för några år sedan och det var totalt omöjligt at få honom att se att det är helt sjukt at bankerna ”lånar ut” sina egna skulder och sätter allt i skuld med desa påhitt (detta då det enda banken kan ”låna ut” till kundkonton är bankens egna skuld – det är entydigt så enligt bankens egna balansräkning). Ehrenberg försvarade t.o.m bankerna.

    Faktiskt är ”högern” oftast mer kunnig om hur systemet fungerar (kanske för att de oftare är egna företagare som måste betala extrema avgifter till bankerna då bankerna ligger som en binnikemask i betalströmmarna).

    Jag tror det behövs en reformering av demokratin mot ett mer direktdemokratiskt system. Skrev lite om det här:

    https://parasitstopp.wordpress.com/2011/08/04/kan-representativ-direktdemokrati-vara-nagot/

    Jag vet inte om du hört den här intervjun. Enligt den före detta moderata riksdagsledamoten Anne-Marie Pålsson är 340 av Riksdagsmännen/kvinnorna knappstryckare och det är bara 9 personer som bestämmer hur de ska rösta. Så makten behöver bara ha kontrollen över dessa 9, dvs i princip partiledarna, och om någon av dessa 9 inte gör som makten vill så gör de t.ex en Juholt av honom genom ett mediadrev med median de äger.

    Knapptryckarkompaniet

    Så inte är det mycket till demokrati vi har.

    Kanon att flera skriver om det här. Mer perspektiv från fler röster är vad som behövs. Ska läsa och mejlar dig. Har lite att fixa först.

 3. Hej Michael, vill bara meddela att jag skickat en påminnelse till Stefan Ingves att han ännu inte svarat mig på de frågor du hjälpte mig med för en tid sedan. Under tiden tänkte jag fråga dig om du håller med mig om att det viktigaste för en riktigt förändring av nuvarande bedrägeri från Världens affärsbanker är att fler fälls inför rätta i domstol så som First National Bank of Montgomery vs Jerome Daly 1968. I detta fall var det väl så egendomligt att bank managern erkände urkundsförfalskningen vilket resulterade i att Daly slapp betala sin skuld till banken. Då den här rättegången hölls för hyfsat många år sedan är det onekligen lätt att konstatera att den tyvärr inte fick den genomslagskraft som många kanske trott. Det blev ju heller inte bättre när domaren som beslutade i den här rättegången plötsligt dog 1969. Är det så att vi helt enkelt behöver fler bankchefer som kryper till korset och erkänner inför domstol att de begår samma bedrägeri som Mr Morgan, bankdirektör på First Natioan Bank 1969? Hur kan vi bevisa att det är ett bedrägeri? Kan jag gå till min bank och begära att få se vilka som lånat in de ”pengar” jag lånat? Måste banken kunna visa vilkas pengar de lånar ut? Finns det fler som du känner som ifrågasatt hur deras lån kommit till existens på kontona?

  • Tjena, Erik!

   Ska bli skoj att se vad Ingves svarar – om han svarar 🙂

   Det är hur enkelt som helst att bevisa att banken ljuger när den påstår sig ”låna ut” till konton.Det gäller bara att hålla reda på vad som är kronor och vad som är bankernas skulder (som ju omöjligt kan vara kronor).

   Det enda som kan finnas på ett kundkonto är bankens skuld till kontoinnehavaren – detta är entydigt enligt bankens egna balansräkning. Det enda banken mao kan ”låna ut” till ett kundkonto är mao bankens egna skuld och ALDRIG kronor.

   När bankpersonalen säger att:

   – ”Den miljon kronor som du lånat finns insatt på ditt konto”
   innehåller denna mening minst tre lögner

   1) Kundkontot kan inga kronor innehålla
   2) Banken har inget lånat ut överhuvudtaget då banken annat än bankens egna skuld
   3) Inga kronor har mao blivit ”insatta” på kontot av den enkla anledningen att kontot inga kronor kan innehålla på kontot har inte blivit insatt på kontot.

   Troligen ljuger inte bankpersonalen medvetet utan de tror, liksom nästintill alla andra, att hen talar sanning – .hen tror uppriktigt att ett kundkonto kan innehålla kronor.

   Så egentligen är de enkla frågorna man skulle behöva ställa till banken vid en rättegång:

   1) Kan banken ”låna ut” kronor till ett kundkonto? (Svaret på det är entydigt nej)

   2) Kan banken ”låna ut” (eller vad man nu ska kalla det) något annat än sin egen skuld till ett kundkonto? (svaret på det är entydigt nej då, återigen, kundens konto inget annat kan innehålla än bankens skuld enligt bankens egna balansräkning)

   Då banken lurat låntagaren (och den bankanställde) att tro att banken lånat ut kronor till kontot är det därmed bevisat att banken farit med osanning samt begått ett bedrägeri då banken ”lånat ut” bankens egna skulder istället för kronor..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s