Riktiga pengar ska minska mängden skulder och minska riskerna

Har startat en annan blogg där jag troligen kommer husera mer framöver än här. Lite mer kreativ och förhoppningsvis positiv 🙂

Art, inventions and the stuff in between

——————-

Skulle ju ta ett break men satt i solen vid Årstaviken och filosoferade och kom fram till att jag borde skriva ned det innan jag glömmer bort det. Nu hoppas jag att jag kan koppla bort det här ett tag.

Riktiga pengar ska döda skulder – det är ju det vi har pengar till – att betala varandra med.

Staten kan skapa skuldfria kronor som dödar skulder som en katalysator. Tänk dig följande händelsekedja i en liten by där Nisse har en 1000-lapp:

Nisse betalar sin skuld på 1000kr till Ulla, varvid 1000 kronor i skulder försvinner från byn –—-> Ulla kan betala sin skuld på 1000 kr till Per, varvid 1000kr till i skulder försvinner från byn –—– > Per betalar sin skuld till Mustafa på 1000kr, varvid 1000kr till i skulder försvinner från byn.

1000-lappen har rensat ut 3000kr i skuld och kan fortsätta sitt reningsarbete som en katalysator då den vandrar mellan människorna i byn. Det är, som sagt, så pengar ska fungera. – pengar ska döda skulder – inte föda skulder.

En intressant effekt av att skulderna dödas i byn är att efterfrågan på pengar minskar: Ju färre skulder desto mindre behov av att jaga pengar för att betala skulder. Riktiga pengar har mao funktionen att minska efterfrågan på pengar i takt med att skulder betalas.

För de som sitter på makten att skapa pengar och lever på att suga ut andras arbeten är detta givetvis det sämsta tänkbara scenariot. Deras målsättning är ju att öka efterfrågan på pengar. Detta kan de göra genom att skapa pengarna som skuld. När folk är skuldsatta måste de jaga pengar och då ökar efterfrågan på pengar.

Bankirerna har därför sett till att pengar skapa på det absolut mest parasitära sätt som möjligt. Bankerna ”lånar ut” sina egna skulder så att både banken och kontokunden blir skyldiga varandra samma belopp kronor som INGEN har lånat. Nedan bilden visar detta perversa parasitära förfarande när du t.ex ”lånar” 1 miljon av banken till t.ex ett husköp.

text4219

Banken har ovan skapat två skulder på 1 miljon kronor som aldrig existerat.

Mer skulder skapar ökad efterfråga på pengar då de som är satta i skuld måste jaga ikapp skulden. Den ökade efterfrågan på pengar löser bankerna genom att skapa än mer pengar som skuld vilket ökar efterfrågan än mer o.s.v tills dess precis allt är satt i skuld till bankerna (och bankerna är lika skuldsatta de – de är ju därför de går åt helvete vid bankrusningar). Det hela upprepas till dess inget mer går att skuldsätta som bankerna kan suga ut – världen har nått den skuldmättnadspunkten nu och bankernas defekta parasiterande ”penning”system kan inte längre dölja att det är helt dysfunktionellt.

Bankens skapande av ”pengar” genom evigt skuldsättande är mao motsatsen till hur pengar ska fungera.  Det som behövs är att bankernas bedrägeri erkänns och att folk får skuldavskrivningar. Därefter måste det till extrema progressiva skatter så att parasitrovet från parasiterna kan återföras till folket.

Vi kör lite överkurs om ”risker” också. Hur definieras en risk i ekonomin? Det borde ju rimligtvis vara risken att något inte kan betalas – dvs det borde vara om en skuld inte kan dödas. Dvs ju mindre med skulder det finns i samhälle desto mindre är risken att skulder inte kan betalas. Ju mer skulder i samhället desto större risk att skulder inte kan betalas.

Det säger sig självt  av ovan att i ett skuldmaximerande samhälle där bankerna får ”låna ut” sina egna skulder och sätta hela samhället i exponentiellt ökad skuld så ökar riskerna i takt med att skuldsättningen ökar.

Så vill vi ha ett stabilt riskfritt penningsystem ska vi inte låta bankerna parasitera på resten av samhället genom att låta bankerna få skuldsätta och göra skuldslavar av hela samhället Staten ska skapa skuldfria pengar som kan göra det pengar är avsedda att göra – döda skulder!

Henry Ford sa att om folk fick reda på hur pengar skapas i samhället skulle det bli revolution i morgon dag. Jag tror den dagen är nära om inte partierna vågar trotsa bankparasiterna. Tänk vilket enorm väljarstöd ett parti som säger att de vill rasera bankernas skuldslaveri skulle kunna få. Men de etablerade partierna är för fega, okunniga eller, liksom den media vi har, köpta av banksterna.

Annonser

11 thoughts on “Riktiga pengar ska minska mängden skulder och minska riskerna

  • Japp, svårare är det inte. Nationalisera bankerna, ha skuldavskrivningar åt vanligt folk, skapa extremt riktade progressiva skatter (om man nu inte rakt av ska konfiskera Wallenberg och resten av parasiternas ”egendomar”) .

  • Japp, det blir lite jobbigt för bankerna då de är exakt lika skuldsatta som alla skuldslavar som bankerna satt i skuld (genom att ”låna ut” bankens egna skuld till kontoinnehavaren – det låter ju så djävla sjukt att jag förstår om folk har svårt att acceptera den sanningen).

   • Prylen är ju att de stängt av alla betalningsvägar som inte använder bankernas skulder (kunders kontoinnehav) som betalmedel. Det går ju fan knappt att betala ett skit längre med kontanter.
    Så även om folk kräver att bankerna ska betala sina skulder genom att göra t.ex bank runs – hur fan ska folk kunna betala när de handlar med kontanterna de plockat ut?

    Hur sjukt är inte detta egentligen? Bankerna har ersatt riktiga pengar (kontanter, dvs kronor) med bankens egna skulder (då detta är det enda som kan finnas på ett kundkonto) och i princip omöjliggjort att det går att betala med riktiga pengar (dvs kronor).

    Om inte det kommer fram politiker som vågar ta tag i det här snart kommer det bli revolution lite överallt i världen och lyktstolparna kommer utnyttjas på fel sätt.

    Reformeringen av penningsystemet måste ske snarast annars kommer det bli jävligt otrevligt.

 1. Ja, vi får se hur bankirerna hanterar Grekland. Vågar grekerna syna bankirernas bluff, eller blir grekerna åter inmotade i lånekarusellen? Jag har en känsla av att det svettas åtskilligt på en massa bankkontor runt om i världen…Tänk om vi blir avslöjade som de bedragare vi är? Vilken fasa…

  • Sammanträffande, skrev precis en kommentar hos Birger Schlaug om Grekland. Min kommentar:
   Det som utpelar sig i Grekland är enligt ekonomiprofessor Michael Hudson ett cykliskt förlopp mellan demokratin och finansmaktens skuldförslavande.

   Enligt Hudson har i årtusenden det cykliska förloppet varit:

   1) Människorna i samhället skuldförslavas och samhället hamnar i en diktatur styrd av de som äger skuldslavarna

   2)Skuldslavarna har gjort demokratisk revolt och fått skuldsaneringar

   3)Skulder har ansamlats och nya skuldslavar skapats varvid samhället hamnat i punkt 1) igen

   Så finansmakten har alltid strävat efter diktatur medan ”pöbeln” strävat efter skuldavskrivningar och demokrati enligt Hudson.

   Men det fanns en brist för finansmakten i att vara för envälde och diktatur. När finansmakten skuldsatte t.ex en kung dog skulden med kungen. För att överbrygga det problemet började finansmakten stödja demokratin. Då kunde finansmakten skuldlägga en stat istället och göra skulden tidsmässigt obegränsad och göra alla i samhället till skuldslavar genom staten. Hudson skriver:

   ”“Anyone who gave credit to a prince knew that the repayment of the debt depended only on his debtor’s capacity and will to pay. The case was very different for the cities, which had power as overlords, but were also corporations, associations of individuals held in common bond. According to the generally accepted law each individual burgher was liable for the debts of the city both with his person and his property.”

   The financial achievement of parliamentary government was thus to establish debts that were not merely the personal obligations of princes, but were truly public and binding regardless of who occupied the throne. This is why the first two democratic nations, the Netherlands and Britain after its 1688 revolution, developed the most active capital markets and proceeded to become leading military powers. What is ironic is that it was the need for war financing that promoted democracy, forming a symbiotic trinity between war making, credit and parliamentary democracy which has lasted to this day.”

   Rekommenderar hela artikeln:
   ”Debt Slavery – Why It Destroyed Rome, Why It Will Destroy Us Unless It’s Stopped”

 2. Himla tur att människorna av idag är så inihelvete upplysta att de inte går på samma blåsning igen och låter sig hamna vid punkt 1 igen. (obs ironi :D)

  • Japp, Gore Vidal brukade kalla USA för United States of Amnesia. Fast det är ett globalt problem – och historielösheten är medvetet skapad. Vem fan bryr sig om historien när ”Stjärnorna på fortet bajsar på slottet dansande till tonerna av ”Let´s dance ” ”visas på TV:n? Eller varför inte kolla på den 511:e kocken hacka lök så att tårarna rinner – lika spännande varje gång! 🙂 om det inte vore så tragiskt 😦

   HjärnTVätt-maskinen är en underbar liten manick som denna ”Sköna nya värld” aldrig skulle klara sig utan.

   • och det paradoxala är att när man tar upp dessa frågor så låter man själv som en galning som är hjärntvättad och konspiratorisk. Förtroendet för systemet är så stort att det inte går att rubba.
    Jag tror itne ens när vi får en finanskris att folk (alla) kommer att förstå detta. Det kommer finnas personer som fortfarande kommer försvara systemet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s