Håller Kina på att skapa ett nytt internationellt betalsystem grundat på Keynes Bancor?

Det här är bara ett tillfälligt återfall. Jag kommer lägga mitt föregående inlägg framför det här då det var tänkt som en avslutning.

—————————————

Vid Bretton Wood kom Keynes med förslaget om en internationell clearingvaluta, Bancor, som bara kunde användas i ett internationellt clearinghus. Inget enskilt lands valuta skulle då kunna vara härskarvaluta som dollarn är idag. Jag beskrev hur Keynes Bancor skulle fungera bl.a här:

Hur Keynes Bancorförslag skulle kunna användas med lokala valutor

Och jag beskrev hur en parasiterande härskarvaluta, såsom dollarn, skapas här:

Receptet för att skapa en härskarvaluta, såsom dollarn

Keynes förslag förlorade tyvärr vid Bretton Woods och sedan dess har världen haft en vapenmyntfot där USA skjutit länder sönder och samman om de vägrar använda dollar. 85% av världshandeln sker i dollar som bara USA kan skapa från ingenting och som USA:s psykopatiska finanselit har kunnat använda för att shoppa upp vad de velat i världen helt gratis.

1969 skapade dock IMF SDR vars funktion var tänkt i Keynes Bancorbanor. SDR har inte används mycket men just Kina har tryckt på att SDR ska få en större roll samt under en lång tid krävt att Yuan ska bli en del av SDR-korgen (som idag består av dollar, euro och yen). Vidare har Kinas centralbankschef skrivit att han vill att han vill ha Keynes Bancor.

Kinas vice centralbankschef sa nyligen detta:

“No matter whether and when the RMB will be included in the SDR basket, China will push on with its financial sector reform and opening-up,”

Kina hotar även dollarvärldsordning genom att de i höst kommer öppna ett nytt vägnät CIPS som kommer kringgå dollarns SWIFT-system (Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication). Jag beskrev vad det innebär här:

Vägnätet för internationell handel byggs om av Kina – dollarn kringgås

Kanske kan man se Kinas ”Asian Infrastructure Inverstment Bank” (AIIB) som som ett försök att skapa ett system såsom Keynes Bancors? Allt fler länder vill ansluta sig till AIIB (Storbritannien, Tyskland, Frankrike etc och Sverige med). Allt fler länder inser att USA:s dollarhegemoni  är på vippen att falla och inget land vill ha ett till dollarkrig (denna gång troligen med kärnvapen).

Om IMF inte går med på att släppa in Kina i SDR-korgen kör Kina sitt eget race med AIIB. För att inte tappa all makt verkar IMF, efter många års förhalningar, gå med på att släppa in Yuan i SDR-korgen.

Frågan är om Kineserna eller resten av världen är intresserade av IMF längre –  USA:s högra hand tillsammans med världsbanken håller på att tappa greppet totalt verkar det som. Och USA:s parasitelit verkar inte heller få igång fler ”revolutioner” och krig.

Undrar faktiskt om SvT för en gångs skull var lite ärliga när de skrev finansminister Magdalena Anderssos motivering till att gå med i AIIB:

”– Är man med som grundare har man större möjligheter att påverka”

Avtagandet i medias Rysslandshat den sista tiden kan kanske också förklaras med att Ryssland står nära Kina (för någon månad sedan var medias Rysslandshat rabiat)

Länder är trötta på USA:s eviga krigande för att dollarn ska behålla sin härskarstatus – länder kan inte påverka när de är slavar under finansparasiternas dollar.
dollar_or_die

Annonser

17 thoughts on “Håller Kina på att skapa ett nytt internationellt betalsystem grundat på Keynes Bancor?

 1. Kineserna är som vanligt pragmatiska och agerar när man ser att något inte fungerar och det gör inte dollarn som världsvaluta. Det är ständiga krig och elände i dess spår och man ser tydligt att många länder i världen är trötta på att bära upp USA och dollarn. T o m GB USA:s förbundna lakej tänker gå med i AIIB! Detta måste ju vara väldigt upprörande för USA:s maktelit, som för övrigt bara är en hop gangsters som ser sitt dollarimperium rasa, trots alla krig och kriser och politiska påtryckningar.

 2. Här är lite vad världen vill hoppas slippa av USA:s terror (toppen av isberget – fastän det är ohyggliga siffror).

  I Pakistan har 80 000 människor dödats av USA:s ”krig mot terrorism”
  US’ war on terror kills over 80,000 people in Pak: report
  http://timesofindia.indiatimes.com/world/pakistan/war-on-terror-USA-PAkistan/articleshow/46736046.cms

  Runt 1,5 miljoner Irakier döda av USA:s krig där:
  http://www.justforeignpolicy.org/iraq

  Om man går tillbaka till sanktionerna mot Irak beräknade FN att en halv miljon barn dog. Psykopaten, tillika dåvarande USA:s utrikesminister, Madeleine Albright, tyckte det var ”värt priset”:

  Osv, osv

  Sedan har de mage att tala om muslimsk terrorism. Visst den finns men i jämförelse med USA:s terrorism är den en flugskit i havet (dessutom är de flesta av de ”muslimska” terrorhandlingarna ”false flag” gjorda av Mosad/CIA – precis såsom de höll på med Operation Gladio i Europa och skyllde på vänsterextremister).

 3. Du kommer att få tusen frågor. Gör gärna en QA-sida för olika scenarios och med relevanta förslag till egna aktioner baserat på läget. Ett stort jobb men ett jobb som kan förändra några som i sin tur hjälper andra. Tex hur man gör om bankerna faller och kräver in säkerheterna på lånen.

 4. Ping: 3 april |

 5. T.o.m jag, en enkel medborgare med normala kunskaper, har fattat för länge sen att dollarns överhöghet måste begränsas – eller helst stoppas. Till förmån för andra ekonomiska system som kommer vanligt folk till godo. Vet ej hur det skulle bli med ett nytt system, dock.

  Om jag går in på en bank idag och vill låna 200.000kr så går det bra. Men om jag säger att jag vill ha ut pengarna i kontanter så får jag till svar: ”Nej, det går inte. Vi jobbar inte så…”
  Då har jag fått svar på att mina farhågor om bankernas rofferi är befogat. De plockar pengar ur tomma luften och lånar ut pengar de inte ens har. Men låntagaren måste betala.

  Bankerna själva är de nya bankrånarna.

  Kao

  • Nja, det där med ”enkel medborgare” är nog att nedvärdera dig själv lite (eller snarare mycket). Ekonomer har oftast inte en aning om vad de sysslar med – du har säkert fattat det betydligt bättre än dem.. Om du kollar in videon med ekonomiprofessor Steve Keen ovan så säger han (ungefär vid 9 min) att den sista man ska fråga om vad pengar är för något är en ekonom. Han säger att”mainsteram”-ekonomer varken har pengar, banker eller skulder i sina modeller (så man kan ju fråga va fan det är de håller på med 🙂 )

   Prylen är att du inte kan ”låna” 200 000kronor till ditt konto av den enkla anledningen att ditt konto bara kan innehålla bankens skuld till dig. Banken kan mao bara ”låna ut” sin egen skuld till ditt konto – aldrig kronor.

   Jag vet att det är svårt att svälja att bankerna bara kan ”låna ut” sin egen skuld till konton (vilket ju är en djävla lögn – man kan ju inte ”låna ut” sin egen skuld). Det är så absurt att man börjar tvivla på det egna förståndet.

   Läs gärna om hur själv mekaniken kring bedrägeriet fungerar här (mycket bilder och enkelt förklarat – för det är inte så djävla svårt när man väl skurit bort alla lögner);
   https://parasitstopp.wordpress.com/2015/04/03/hur-storbankernas-skuldslavsystem-mekaniskt-ar-uppbyggt-2/

   • Tack för ditt välgörande svar! Jag håller nu lite koll på Greklands och Islands ekonomiska system. Även Kinas är intressant.

    Ska kolla din länk. Intressant.

    Kao

 6. Ping: Presenting De-Dollarization In One Simple Map | ABCblogg.com

Kommentarer inaktiverade.