De flesta ”experter” i media är till för att döda demokratin och fjättra oss vid det som ÄR

Har startat en annan blogg där jag troligen kommer husera mer framöver än här. Lite mer kreativ och förhoppningsvis positiv 🙂

Art, inventions and the stuff in between

Senaste inlägget:

Drawing and making another weird wall/table clock -Ikea hack

——————-

Vi vet att dom ljuger. Vi vet att ekonomiexperterna inte har en aning om vad som kommer ske. Vi vet att nationalekonomer inte ens har pengar, banker eller skulder i sina modeller. Likadant är det när ”experter” uttalar sig i media om ”terrorister”, utrikespolitik, historia etc

Vi vet att de inget vet men ändå får de hålla på att berätta hur allt ÄR. Det är viktiga ordet här är just ordet ÄR. För ÄR något på ett visst sätt så ÄR det givet och inte påverkbart. Politiker är också väldigt duktiga på att berätta hur saker och ting ÄR. Och vi vet att när de talar om hur saker ÄR så ÄR det med största sannolikhet en lögn det med.

Det ÄR en demokratisk katastrof att utgå från att saker ÄR istället gör att försöka skapa klarhet i HUR saker fungerar. För om folk vet HUR kan de påverka och förändra. ÄR är ett statiskt ord – det ÄR som det ÄR. Därför vill makten ha fast oss i experttro och att allt är statiskt opåverkbart  – det är inget vi kan ändra på.

Men det lättar. Folk tror snart mer på tomten än alla ”experter” på TV – med all rätt – tomten är fan mer trovärdig än alla djävla ”experter”.

För det ÄR något vi kan ändra på – bara vi lär oss HUR maskineriet fungerar kan vi bygga om det. Här är mitt bidrag till att beskriva HUR skuldslav-systemet är uppbyggt samt förslag på HUR vi kan bygga om det:

Hur storbankernas skuldslavsystem mekaniskt är uppbyggt

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s