Banken kan bara vara kredittagare, ALDRIG kreditgivare, till det som står på kundkontot

Gör först lite reklam för min andra blogg som förhoppningsvis är lite mer kreativ än den här bloggen (som har potential att tråka ihjäl vem som helst 🙂 ).

Kan tänka mig att sälja en ”Think outside the box” kub/lampa om priset är rätt och jag hinner. Att tänka utanför lådan är viktigt nu när väggarna i det härskande paradigmet vittrar sönder.

Kolla in zebrakuben också – rätt cool den med

——————–

Allt bankerna sysslar med bygger på att de har oinskränkt rätt att ljuga om precis allt som de sysslar med. Denna mytomani ligger som grund för det penningsystem vi har som påstås vara byggt på förtroende.

Ständigt matas vi med lögnen att bankerna är ”kreditgivare” när de ”lånar ut” till kundkonton. Faktum är att banken inte kan vara ”kreditgivare” till det som står på kontot. Ett lika stort faktum är att banken inget ”lånar ut” överhuvudtaget till kundkontot. Jag tänkte visa att banken bara kan vara låntagare och kredittagare av det som står på kontot.

Enligt Wiki är en kredit:

”Kredit innebär en överlåtelse av förfoganderätten till en penningsumma (penningkredit) eller fungibla varor (varukredit) på viss tid. Lån, avbetalningsköp och uppskov med betalning är exempel på olika slags krediter.”

Säg att du hittar 100 000 kronor i din döda moster Agdas madrass. Du tar sedlarna till banken och överlåter dem till banken. DIN överlåtelse av förfoganderätten för de 10 000 kronorna är för en viss tid och banken ska betala tillbaka dem när du så kräver. Banken skriver upp sin skuld på ditt konto som mao är ett bevis på att DU överlåtit pengarna till banken. DU är mao ALLTID kreditgivare till det som står på ditt konto – banken är ALLTID kredittagare av det som står på kontot. Mao det som står på ditt konto är ALLTID vad banken lånar av dig, det är alltid vad du överlåter på viss tid till banken – ALDRIG tvärtom. Det är även så det skrivs på bankens balansräkning – ditt konto är alltid vad banken är skyldig dig, det är ALLTID vad du har överlåtit till banken.

Men ändå ljuger banken rakt av och säger att banken är ”kreditgivare” när den  påstår att den ”lånar ut” till kontot. Hur fixar banken det? Jo, så här:

Säg att du ska ”låna” 100 000 ”kronor” av banken. Banken låtsas då att du kommer in med en kasse från moster Agda som det ligger 100 000 kronor i. Banken låtsas att DU överlåter denna FIKTIVA insättning till banken – dvs att det är du som är kreditgivare och banken är kredittagare av denna fiktiva insättning. Sedan ljuger banken en gång till genom att vända på det och påstå att banken överlåter det som står på kontot till dig så att banken är kreditgivare och du kredittagare. Men som vi sett ovan är detta en omöjlighet.  Bankerna har mao genom svammeltrolleri totalt vänt ut och in på vem som är kreditgivare och kredittagare till det som står på kundkontot. Banken har också vänt ut och in på vem som ”lånar” något av vem genom att påstå att banken kan ”låna ut” till ditt konto – när kontot de facto ALLTID är vad banken lånar av dig!

Då bankerna inget ”lånat ut” och banken omöjligt kan vara ”kreditgivare” till det som finns på ett kundkonto så är det lika bra att syna bedrägeriet och erkänna att ”skulderna” till bankerna är fullständiga påhitt från början till slut. Samt göra såsom ekonomiprofessor Steve Keen säger nedan och skapa ett nytt ärligt penningsystem:

“We should write the debt off, bankrupt the banks, nationalize the financial system, and start all over again.

We need a twenty-first century jubilee.
—–
[We’re going into] a never-ending depression unless we repudiate the debt, which never should have been extended in the first place.

If we keep the parasitic banking sector alive, the economy dies. We have to kill the parasites and give a chance to the real economy to thrive once more and stop the financial bastards doing what they did this time around ever again.”
https://youtu.be/FXJaKVAcCw4

Ekonomiprofessor Richard Werner berättar nedan hur bankerna hittar på fiktiva insättningar.

————-

Nobelpristagaren i kemi, Fredrick Soddys studerade penningsystemet och hade helt rätt i att enda alternativet är att skapa ett ärligt penningsystem.
“There is nothing left now for us but to get ever deeper and deeper into debt to the banking system in order to provide the increasing amounts of money the nation requires for its expansion and growth.
An honest money system is the only alternative.”

Han skrev också:

”What is banking?…The most dangerous as it is the most ridiculous form of universal tyranny the World was ever called upon to destroy.”

2 thoughts on “Banken kan bara vara kredittagare, ALDRIG kreditgivare, till det som står på kundkontot

  • Precis, det sk kapitlatäckningskravet, det borde heta – ”hur mycket vågar vi ljuga utan att risera bli upptäckta”.

   Den sk riskvikten (vilket ju faktiskt är ett ganska sanningsenligt ord) är olika. Så för stat och kommun är den satt till noll då risken att stat och kommuner synar bluffen ses som obefintlig. Så till stat och kommun kan bankerna ljuga ihop hur mycket som som de ”lånar ut” till kontona (som bar kan innehålla bankens skuld).

   Riskvikten är satt högre för bedrägeriet kring bostäder. Ingves gjorde en kalkyld som är baserad på Basel2 – tror de har höjt lite sedan dess i Basel3
   https://parasitstopp.wordpress.com/ingves-om-den-vansinniga-skuldsattningen/

Kommentarer inaktiverade.