Ska storbankerna verkligen få en total skuldavskrivning gentemot kontoinnehavarna och få avskaffa kronan som allmänt betalmedel?

Som jag beskrev i tidigare inlägg finns det inte ett skuldberg – det finns två då bankerna ”lånar ut” sina egna skulder till kundkonton. Varje enskild storbank sitter med sitt enorma skuldberg och tillsammans utgör de bankernas samlade skuldberg.Tror inte man behöver läsa det för att  förstå nedan men det kanske underlättar.

Tar bara bilder och har bara med två  storbanker för att det inte ska bli så grötigt. Principen gäller dock även de tre andra storbankerna som har ett monopol på kronorna på Riksbanken inom betalsystemet..

Bild 1) De tre olika sorters pengar som finns

1

Bild 2) Betalning genom att använda bankernas skulder. Nisse gör en överföring till Pers konto. Steg ett och steg två sker då.

2

Bild 3) Om vi vill att bankerna också ska betala sina skulder måste Riksbankskontona öppnas för alla. Bankerna kan då betala sina skulder till kontoinnehavare på två sätt

3

Bild 4) Men detta motarbetar storbankskartellen då de vill avskaffa kronan som betalmedel och få en total skuldavskrivning gentemot sina kontoinnehavare

4

Finns många frågor kring detta

1) Varför ha ett system där storbankerna ges rätt att slippa betala sina skulder till kontokunderna?

2) Med vilken moralisk rätt kan bankerna kräva att skuldslavar ska betala fullständigt påhittade skulder när storbankerna gör precis allt för att slippa betala sina skulder till kontokunderna?

3) Vill vi verkligen avskaffa kronan som allmänt betalmedel?

4) Är alla politiker köpta av storbankerna?

För att lite mer detaljerat förstå hur vi bollar bankernas skulder mellan våra konton (återigen; vi kan ALDRIG hålla kronor på våra konton hos banken) kan ni läsa nedan. Det är ett extremt korkat system som endast är optimerat för en sak, parasitism.

Hur storbankernas skuldslavsystem mekaniskt är uppbyggt

2 thoughts on “Ska storbankerna verkligen få en total skuldavskrivning gentemot kontoinnehavarna och få avskaffa kronan som allmänt betalmedel?

Kommentarer inaktiverade.