Banken ”lånar ut” sin egen skuld till kundkonton – INTE ”löften”

Det är lager på lager av lögner i bankretoriken. Det är egentligen helt otroligt att bankerna försöker upprätthålla förtroende för pyramidspelet genom att svamla och ljuga så maximalt som möjligt.

En av dessa lögner är att bankerna ”lånar ut” ett löfte om att banken ska betala kontokunden det som skrivs på kontot och att det löftet är en ”kredit”. Sanningen är att bankerna inte ”lånar ut” något ”löfte” eller att det är en kredit (hur fan kan man ”låna ut” ett löfte? Det är lika befängt som det låter).

Det är extremt enkelt att påvisa detta. Skulle det vara sant att bankerna kan ”låna ut” ett löfte till ett kundkonto skulle bankernas balansräkning se ut så här när Nisse ”lånar” av banken:

2

I verkligheten ser bankens balansräkning ut som vilken balansräkning som helst och kundkontot står ALLTID på skuldsidan av balansräkningen. Så banken kan inget annat ”låna ut” till  ett kundkonto än bankens egna skuld, som visas nedan.

1

Ovan räcker för att bevisa att bankernas svammel om att de ”lånar ut” löften till kundkonton  är precis så mycket svammel som det låter. Men för att ytterligare påvisa svamlet i att man kan ”låna ut” ett löfte tar vi ett riktigt exempel där en riktig kredit skapas (dvs när någon handlar på krita):

Säg att Nisse är på puben och dricker en öl. Nisse ger ett löfte till pubägaren om att han ska betala senare. Nisse har mao handlat ölen på kredit.

Notera ovan att det är pubägaren som lånat ut något (ölen) – Nisse har inte lånat ut något. Det vore befängt att påstå att Nisse ”lånat ut” sitt löfte om att betala till pubägaren.

Det är mao omöjligt för banken att ”låna ut” ett löfte och banken kan inte skapa en kredit genom att påstå sig kunna ”låna ut” löften till kundkonton. Banken lånar inget ut överhuvudtaget.

Det är. som sagt, helt  otroligt att bankerna kan få fortsätta svamla dynga i evigheter som är totalt ologiskt. Det blir någon slags tvärtomlogik –  folk tror att logiken måste vara sann för att den är så totalt obegriplig – folk tror är att de logiska kortslutningarna är ett tecken på att de själva är korkade. Vi måste sluta bli förnedrade till tystnad av detta eviga banksvammel.

Förresten – är inte löften om att det ska betala sig senare grunden för alla pyramidspel? Den som går in i ett pyramidspel får ”löftet” att det lönar sig att vara kvar i pyramidspelet och han uppmanas att inte ska plocka ut sina pengar. Pyramidspelet hålls upp så länge folk inte plockar ut sina pengar från det. Likadant med bankerna – deras pyramidspel håller sig uppe så länge folk inte plockar ut sina pengar, såsom vid en bankrusning. Den enda skillnaden är väl att bankernas pyramidspel stöttas av staten genom ”insättningsgarantin” (vilket är en till lögn – inga pengar har satts in – allt är påhittat av banken).

Annonser

4 thoughts on “Banken ”lånar ut” sin egen skuld till kundkonton – INTE ”löften”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s