Förstår du nu? Bankerna ”lånar” bara ut sina egna skulder – inget annat!

Gör först lite reklam för min andra blogg som förhoppningsvis är lite mer kreativ än den här bloggen (som har potential att tråka ihjäl vem som helst 🙂 ).

—————————

3542

Köerna ringlar sig framför bankomaterna i Grekland då folk vill plocka ut sina pengar från bankerna. Folk vill att bankerna ska betala sina skulder och det enda sättet bankerna kan betala sina skulder till kontokunderna är genom att kunden gör uttag.

Jag tror jag är den enda som tjatar om att bankerna endast kan ”låna ut” sina egna skulder till kundkonton. Jag hoppas att det är lättare att se att bankerna inte håller några riktiga pengar på kundkontona nu när köerna till bankomaterna ringlar sig i Grekland samtidigt som bankerna håller stängt.

Det är viktigt att förstå att vi knappt har några riktiga pengar i det så kallade penningsystemet. Vi bollar bankernas skulder mellan våra konton (hur vi kan betala varandra med bankernas skulder beskriver jag här). Förstår folk att bankerna ENDAST kan ”låna ut” sina egna skulder till kundkonton kan vi kräva ett stopp på bedrägeriet. För givetvis ska INGEN (inte ens bankerna) få sätta någon i skuld genom att påstå sig kunna ”låna ut” sin egen skuld.

Så låt oss då visa att banken bara kan ”låna ut” sin egen skuld till ett kundkonto (hur många gånger har jag inte tjatat detta?).

Säg att du har en 1 000-lapp och går med den till banken och gör en insättning. Då gäller följande:

1

Av bilden ovan är det glasklart att det som står på ditt konto är ett bevis på vad banken LÅNAT AV DIG! Inget annat än bankens skuld kan finnas på ditt konto.

Säg nu att du ska köpa ett hus. Bankerna trissar då upp priserna genom att som mellanhand ”låna ut” bankens egna skulder såsom bilden nedan visar: Säg att du ”vinner” budgivningen och ”lånar” 2 miljoner kronor (för det är ju inte, som vi ska se, kronor som banken ”lånar ut”).

2

Det är därför 97% av penningmängden består av BANKERNAS SKULDER TILL KONTOINNEHAVARNA och INTE kronor. Endast 3% av penningmängden består av kronor.

Det är också därför som köerna ringlar sig vid bankomaterna i Grekland. De grekiska bankerna har inga euro och kan inte betala sina skulder till kontoinnehavarna. ECB måste flyga in euro för att fylla på bankomaterna i Grekland i ett försök att dölja det bakomliggande bedrägeriet att bankerna ”lånat ut” sina egna skulder.

Så, återigen, för att få stopp på det här vansinnet måste vi inse att bankerna gör det omöjliga och ”lånar ut” sina egna skulder. Det är en logisk kullerbytta som är svår att smälta, jag förstår det – det är ju så djävla vansinnigt – hur i helvete kan vi ha ett penningsystem baserat på att bankerna påstår att det är möjligt att ”låna ut” bankens egna skulder? Men när vi inser detta faktum kan vi sätta stopp för bedrägeriet och kräva omfördelning av parasitrovet som det finansiella systemet roffat åt sig.

Tillägg:

Utöver att bankens egna balansräkning visar att ett kundkonto endast kan innehålla bankens skuld till kontokunden så säger t.ex Bank of England samma sak i sin skrift över hur pengar skapas:

“Bank deposits are simply a record of how much the bank itself owes its customers. So they are a liability of the bank”
(Sid 3)
http://www.bankofengland.co.uk/publications/documents/quarterlybulletin/2014/qb14q1prereleasemoneycreation.pdf

Annonser

21 thoughts on “Förstår du nu? Bankerna ”lånar” bara ut sina egna skulder – inget annat!

 1. Det är svårt att inte må illa när Europeiska kommissionens ordförande Junckers spelar offer när han säger att han känner sig förrådd av grekerna. Med tanke på att han företräder banker som helt bedriver sin verksamhet på bedrägeriet jag beskriver i inlägget är det svårt att se hans uttalande som annat än totalt hyckleri.

  Junckers blev vald som årets Europas främste ”banker” (hur man nu översätter det) 2008. Han var regeringschef för Luxemburg, ett land som helt lever på bankparasitism där fifflandet är upphöjt till sekretessbelagd lag.

  Han har ingen som helst rätt att känna sig ”förrådd”. Är det någon som förrått någon så är det Juncker och hans bankirmaffia-vänner som inte bara förrått grekerna utan hela världen med sina bedrägerier och parasiterande.

  • Junckers lär ju vara halvt alkoholiserad, enligt mediaskvaller.. EU ter sig alltmer som en mjukisversion (på ytan i.v.f.) av Sovjet. Offentliga uttalanden är bara en teater för de skuldförslavade massorna.

   • Jo, det är nog egentligen mer diktatur i väst än det var i Sovjet på ett sätt. I Sovjet visste folk att det var diktatur. Finansdiktaturen idag är dold av enorma mängder lögner och massmedialt trams. Som Goethe sa
    ””Ingen är så hopplöst förslavad om den om falskeligen tror han är fri” ”

  • Japp, och denna soppa beror på att bankerna skapar surrogat för riktiga pengar genom att bankerna ”lånar ut” sina egna skulder – såsom jag beskriver i inlägget.

   Riktiga pengar sätter ingen i skuld och rensar bort skulder vartefter de upkommer – det är ju pengars riktiga funktion – att betala av skulder med.

   Bankernas parasitsystem gör precis tvärtom. Inte nog med att allt sätts i skuld till bankerna – bankerna sätter sig själva i lika stor skuld genom att ”låna ut” sina egna skulder. På så sätt skapas två lika stora skuldberg där en tillgång är någon annans skuld. Ditt kontoinnehav är t.ex din tillgång men det är samtidigt bankens skuld.

   Som du skriver är det svårt att se hur de kan sparka burken framför sig längre. Kanske en bättre metafor är att se det som en lavin. Jag har svårt att se hu de kan hålla upp skuldberget byggt på ovanstående pyramidspel mycket länge till. Tycks för mig som om det är svårt att begränsa snöbollseffekten när den väl är i rullning.

   Förhoppningsvis växer insikten om vilket groteskt parasitärt bank och penningsystem som härskar. Att låta parasiten diktera villkoren för den reella ekonomin leder förr eller senare till en katastrof. Det är kanske tyvärr så att en katastrof måste inträffa innan folk vaknar och kastar ut parasiterna.

 2. Tack för det du gör och fortsätter informera om hur det fungerar.

  Tids nog kommer även Sverige vakna.
  Fast det vore ju bra om det hände innan fiat-systemets sammanbrott.

  • Tack!
   Fast det är ju lite svårt att kalla det ”fiat system” när enbart 3% är fiat och resten, 97% av penningmängden, består av bankernas skulder på fiat (dvs ditt och mitt kontoinnehav som är bankens skuld på fiat, dvs kronor, till dig och mig)

 3. Och i slutändan rasar modern som fött alla andra pyramidspel – dollarhegemonin:

  Och i det läget har Sveriges politiska ”ledare” valt att sätta Sverige som knähund till Nato genom att bli ”värdland”.

  Det är inte bara bankirer som bör hängas högt – en drös politiker och presstiurerade (som har mage att kalla sig ”journalister”) samt köpta bloggare har all rätt att vara rädda om halsen när pyramidspelen faller i allt raskare takt.

  • Jo, det är nog det som håller på att hända. BRICS är trötta på att västs fictionsekonomier bestående mestadels av finansiella pyramidspel – BRICS vill inte längre bli utsugna av västs finansiella parasiter. Grekerna är nog lika trötta de.

   Vem kan klandra dem? Det är nästintill löjligt att läsa allt trams om att ”marknaden” på börsen ”reagerade” negativt etc. Väst har inga marknader kvar – finansiella pyramidspel har inget med någon marknad att göra – de är 100% bedrägeri från topp till tå.

   • Tack, Dave! Ska rippa den snutten och lägga ut. Det blir mao allt svårare för bankkramarna att dölja det faktum att banken ”lånar ut” sina egna skulder till kundkonton.

    Har haft massor att göra så jag är ledsen att jag inte hört av mig. Ber om ursäkt.

   • Tack själv!
    Använder ett addon på Firefox ”Video downloadhelper” som laddar ned videoklippet. Sedan använder jag det här freeware-programmet då det är enkelt att klippa sönder videon med (ibland använder jag freeware-programmet Blender men det är lite krångligare så oftast segrar slöheten). Man kan enkelt rippa ljudt från en videofil också till t.ex mp3 (brukar göra det och lyssna på youtube-filer)
    http://www.xmedia-recode.de/en/download.html

    Det som är bra med Blender och XMediaRecode är att det finns i Portable versioner som man kan ha på en USB-sticka och jobba med på vilken dator som helst utan installation.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s