Banker anskaffar skuldslavar genom att ”låna ut” bankens egna skulder – banken lånar aldrig ut pengar

Jag får tacka Dave för för det här inlägget.

Jag har med en dåres envishet påpekat att det enda en bank kan ”låna ut” till ett kundkonto är bankens egna skuld då det enda som ett kundkonto kan innehålla är just bankens skuld och inget annat. Jag har varit ganska ensam om att tjata om detta faktum om och om igen. Därför är det skönt att även ekonomiprofessor Richard Werner faktiskt påtalar exakt detta faktum i nedan video. Precis som han säger har bankerna ALDRIG lånat ut  pengar (kronor) – bankerna ”lånar ut” sina egna skulder. Hans beskrivning av vad som händer på bankens balansräkning är identisk med vad jag redogör för här:

Därför är banksystemet ett domino-pyramidspel

där jag även visar hur vi kan använda bankernas skulder (ditt och mitt kontoinnehav) istället för pengar när vi betalar varandra.

Wernes tal:

Richard Werner säger bl.a:

”No bank has ever lent any money”

Ekonomiprofessor Hyman Minsky uttryckte exakt samma sak:

“Banking is not money lending; to lend, a money lender must have money”

Så nu när det är otvetydigt bevisat att bankerna enbart ”lånar ut” sina egna skulder till kundkonton och ALDRIG pengar kan vi t.ex studera de olika pyramidspel som bankerna bygger upp baserat på detta faktum. Låt oss studera de skuldslavsauktioner bankerna anordnar vid ”bostadsköp” då detta pyramidspel är absolut störst i Sverige..

Vid en husförsäljning har inte köparna pengarna utan ”lånar” av banken som inte heller har pengarna men kan skapa kontopåhitt från luften som de ”lånar ut”
Så här har vi tre deltagare på denna ”marknad”
1) en säljare (tillgångssidan)
2) potentiella köpare (efterfrågesidan)
och
3)mellanhanden banken som vill sälja så mycket som möjligt av sin ”produkt” – dvs skulder skapade från ingenting

Det är ingen marknad, det är en skuldslavsauktion där ”husägaren” får hyra huset av mellanhanden, parasiten=banken.

Så bankerna trissar upp bopriserna genom vara mellanhänder där de hetsar ”köparna” (de presumtiva skuldslavarna) mot varandra genom att bankerna erbjuder ”köparna” att ”låna” bankens skulder.  Bankerna skapar på sätt inflation på bostadspriserna. Bankerna saluför denna upptrissning och inflation såsom ”värdeökningar” – detta är en del av marknadsföringen av pyramidspelet kallat ”bostadsmarknad”.

Upptrissningen av bostadspriserna kan bara fortgå tills dess att skuldmaximum nåtts – dvs så länge pyramidspelet kan fyllas på med ytterligare skuldslavar som hoppas på att någon är villig att sätta sig i än större skuld till banken vid nästa försäljning.

Så, för att tjata, bankerna är de som sätter priset vid budgivningen vid bostads”köp” genom att hetsa ”köpare” mot varandra så att den ”köpare”  som sätter sig i störst ”skuld” till banken får hyra huset av banken. När bankerna ”lånar ut” sina egna skulder till kundkonton och anskaffar sig skuldslavar på detta sätt är det enbart frågan om parasitism och pyramidspel.

På en riktig marknad sätts priset genom att köpare bjuder över varandra med befintliga PENGAR (dvs kronor). Att ”köparna” bjuder över varandra genom att ”låna” bankernas skulder är precis så vansinnigt som det låter.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s