Det är inte Grekernas fel att världen dränks i skulder – det är banksystemets fel!

Gör först lite reklam för min andra blogg som förhoppningsvis är lite mer kreativ än den här bloggen (som har potential att tråka ihjäl vem som helst 🙂 ).

—————————

Jag brukar inte kolla på massmedia på grund av äckelfaktorn men har gjort det i samband med bevakningen av valet i Grekland. Det är med avsmak och frustration jag ser alla dessa presstituerade (som har mage att kalla sig ”journalister”) skuldbelägga grekerna. Alla stämmer de in i den falskstämmiga moralkören att Grekland måste betala sina skulder då alla måste betala sina skulder. Inte en enda ”journalist” ställer de enkla frågorna

– ”Varifrån kommer alla skulder som dränker världen?

-”Var finns källan till denna evigt ökande skuldsättning?”

-”Om pengars funktion är att betala och ta bort skulder – hur kan då skulderna hela tiden öka?”

Skulle den presstituerade median ställa ovan frågor skulle de se att bankerna skapar ett surrogat för pengar genom att bankerna ”lånar ut” sina egna skulder. Jag beskriver det här:

Därför är banksystemet ett domino-pyramidspel

Så länge bankerna tillåts ”låna ut” sina egna skulder som substitut för riktiga pengar kommer världen dränkas i allt mer skulder. Och då bankerna ”lånar ut” sina egna skulder kommer bankerna vara lika skuldsatta de. Vi måste sluta använda bankernas skulder (ditt och mitt kontoinnehav) som substitut för riktiga pengar (jag beskriver i ovan länk hur vi använder bankernas skulder som ”pengar” genom att bolla dem mellan våra konton vid betalningar). Vi måste se till att vi får ett kontosystem där pengar inte är skuld.

Riktiga pengar dödar skulder – det är ju som sagt pengars självklara uppgift. Du ger frukthandlaren 100-lappen i handen för frukterna du köpt och skulden mellan dig och frukthandlaren är dödad – den finns inte mer. Det är så riktiga pengar ska fungera – de ska döda skulder! Riktiga pengar rensar bort skulder.

Bankernas ”pengar” gör, som sagt, precis tvärtom – de föder skulder snabbare än skulder dödas. Till slut är hela världen dränkt av skulder till bankerna och bankparasiterna måste hitta syndabockar – just nu är det Grekerna. Och de presstituerade i media bistår mer än gärna sina ägare, finansmaffian.

Faktum är att dagens system t.o.m är sämre som betalningssystem än ren byteshandel! Bonden gav skomakaren en höna som betalning för att skomakaren gjort ett par skor till bonden. Skulden mellan bonden och skomakaren försvann. Med ren byteshandel kan mao inte världen dränkas av skulder.

Som sagt, jag äcklas av att läsa och lyssna på massmedia. Jag äcklas av att lyssna på rövslickande politiker som aldrig vågar diskutera källan till alla skulder.

Det är viktigt att vi är solidariska mot Grekerna nu och inte går på finansparasiternas massmediadrev och skuldförskjutning. Det är viktigt att vi kräver att få en ärlig media och ärliga politiker. Det är viktigt att vi kräver att dagens dysfunktionella ”penning”system baserat på accelererande skuldslaveri till bankerna ersätts med ett ärligt penningsystem där pengar gör vad de är avsedda att göra – döda skulder.

För de som vill ha det bekräftat av en auktoritet att bankerna endast ”lånar ut” bankens egna skulder till kundkonton och ALDRIG pengar kan lyssna på ekonomiprofessor Richard Werner i videoklippet nedan. Han säger bokstavligen detta:

”No bank has ever lent any money”

Annonser

14 thoughts on “Det är inte Grekernas fel att världen dränks i skulder – det är banksystemets fel!

 1. Kommenterade på Newsvoice (vad är det för ställe? Vem driver det? Har inte en aning)
  http://newsvoice.se/2015/07/05/nej-sidan-mot-seger-i-grekiska-odesvalet/

  Min kommentar
  @Lars P

  Du och Dick Erixon förutsätter att bankerna har ”lånat ut” pengar – vilket är upp till dig att bevisa. Vad har bankerna ”lånat ut”? Vad kan bankerna ”låna ut” till kundkonton mer än bankens egna skuld? Vad är enheten på det bankerna ”lånar ut” till konton?

  Som ekonomiproffesor Richard Werner (bl.a myntare av uttrycket QE) påpekar nedan har bankerna inga pengar ”lånat ut” överhuvudtaget, citat:
  ”No bank has ever lent any money”

  Werner påpekar också att bankerna vänder ut och in på vem som är kreditgivare och kredittagare genom att förfalska bokföringen. Banken är alltid kredittagare till det som skrivs på kundkontot då kundkontot per definition är bankens skuld till kontoinnehavaren – som mao är kreditgivaren. Bankerna vänder, som sagt, ut och in på det genom att kalla banken kreditgivare och kunden kredittagare. Vidare påpekar Werner att bankerna inget annat kan ”låna ut” till kundkonton än bankens egna skuld.

  Vi har mao ett penningsystem som är totalt ut och invänt där bankernas skulder (ditt och mitt kontoinnehav) räknas in i penningmängden och där bankerna ”lånar ut” sina skulder. Det är dessutom ut och invänt då pengars uppgift är att döda skulder – INTE föda skulder – än mindre att föda skulder genom att banker tillåts ”låna ut” sina egna skulder som substitut för riktiga pengar (97% av ”penning”mängden består idag av bankernas skulder till kontoinnehavarna – dvs 97% av ”penning”mängden är egentligen INTE riktiga pengar)

  Så hela världen är satt i skuld av att bankerna ersatt riktiga pengar med skulder. Det är inte Grekernas fel att parasiter har kidnappat penning och betalsystem och dränkt världen i skulder. Som Castoropollux skriver ovan är det ockrarna som ska hållas ansvariga – vi ska inte gå in i fällan att hitta syndabockar för då skyddar vi ockrarna. Vi måste se till att få ett penningsystme med riktiga pengar som gör det pengar är avsedda att göra – DÖDA SKULDER.

  Om du är intresserad av att förstå hur vi kan använda bankernas skulder (ditt och mitt kontoinnehav) som betalmedel istället för riktiga pengar kan du läsa om det här:

  https://parasitstopp.wordpress.com/2015/06/17/darfor-ar-banksystemet-ett-domino-pyramidspel/

  • Jag förstår mig inte på hur folket tillåter detta , har vettat sen jag var ung om hur bankerna lurar människorna och har försökt att förklara men de flesta av människorna har lån och är fast inom den monetaristiska systemet och är rädda . Allt detta som händer i världen är det Bankernas skapelse och idag många lider men hur länge ska vi blunda, hur länge ska vi tillåta detta slaveri ? De som hände till Grekland kan hända till os och vi är på väg,för varje dag fattigdomen ökar och ökar, vi som jobbar vi vet inte för vem vi jobbar , man jobbar och hem . Vi kan ändra på allt detta om vi håller tillsammans sluta att ta lån och sluta att ge matt till riskkapitalisterna/monetaristiska systemet . Det är dags att tänka noga på vilket framtid vi ska lämna till våra barn,för mig det ända system som jag respekterar det är The Venus Project – Resource Based Economy .

   • Japp, det kommer hända här med när bostadsbubblan spricker.

    Vi jobbar som skuldslavar åt finanssystemet, om inte annat så genom skatten (jag har all förståelse för att Grekerna har dålig ”skattemoral” – varför ska vi betala skatt till det parasitära banksystemet?)

    Det är ju inte heller så att de är döljer att vi är skuldslavar åt banksystemet.

    Från WIKI

    ”Under the nexum contract, a free man became a bond slave, or nexus, until he could pay off his debt to the indebted, or obaeratus.”

    E-legitimationssystemet som Handelsbanken,Swedbank, Nordea, SBAB, två centralbanker , varav Riksbanken är en, och många fler använder heter Nexus! Så tänk på det när du loggar in dig i skuldfängelset och hälsas välkommen att slå koden såsom den skuldslav, Nexus, du är!

 2. Ping: Inte grekernas fel! Banksystemet suger ut folk och fä! Var kommer alla skulder ifrån? | Helena Palena

 3. Nä, Witte har inte skrivit igen. Det var en gammal grej. Synd att han inte begriper för han kunde gjort en insats. Men, han kanske är en agent. Vem vet. Eller, så har han bara bundit ris åt sin egen rygg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s