Största möjliga tystnad – annars rasar skuldslaverisystemet och finansdiktaturen som bankerna håller i

balans

Dramat i Grekland fortsätter. Det fortsatt sorgliga är att ingen diskuterar orsaken till att allt hamnar i skuld till bankerna. Vi har ett vansinnigt penningsystem där privata banker skapar penningsurrogat genom att ”låna ut” bankernas egna skulder (detta då ett kundkonto per definition alltid är bankens skuld – banken kan, i bästa fall, betala sin skuld när kunden gör t.ex bankomatuttag). Bankens skuld är kontokundens tillgång och vi använder bankernas skulder när vi gör betalningar mellan våra konton – INTE pengar.

För att det ska finnas något på våra konton måste mao någon annan sitta i skuld med samma belopp. Utan skuldslavar finns mao inga ”pengar” på våra konton  i detta vansinniga system. Grekernas skuldslaveri är mao en förutsättning för att det överhuvudtaget ska kunna finnas betalningsmedel – någon MÅSTE sitta i skuld i ett skuldbaserat ”penning”system för att det ska finnas ”pengar” på andras konton. I Sverige är det alla boskuldslavar som huvudsakligen sitter i skuld till bankerna och boskuldslavarnas ”skulder” utgör grunden till större delen av ”penning”mängden i form av kontoinnehav hos banken – när bostadsbubblan återigen spricker kommer 90-tals krisen vara en lätt bris i jämförelse. Sverige ligger faktiskt sämre till än Grekland (till skillnad från Grekland har Sverige en enormt uppblåst banksektor som är 4 gånger större än Sveriges samlade BNP – endast Holland och Schweiz har en större banksektor i förhållande till BNP – i hela världen!)

Enligt Bank of Englands fd chef Mervyn King är ovan sätt att sköta bank och penningsystemet på det absolut sämsta. Men politiker och media låtsas inget om – ingen vågar diskutera det faktum att ett skuldbaserat penningsystem KRÄVER skuldslavar. Och ingen vågar diskutera att vi använder bankernas skulder på andra sidan av bankens balansräkning som surrogat för riktiga pengar.

För bankerna balansräkningar kan ju rasa om man synar dem och och folk inser att de ”pengar” vi använder på kontona egentligen bara är bankernas skulder. Därför låtsas alla att den nakne kejsaren har kläder på sig. 97% av ”penning”mängden består av bankernas skulder till kontoinnehavare (dvs ditt och mitt kontoinnehav) som bankerna ”lånat ut” (hur man nu kan ”låna ut” sina egna skulder). Hela banksystemet är mao ett korthus som byggs allt högre och världens skulder är idag flera gånger större än jordens samlade BNP – men, som sagt, ingen låtsas se systemfelet med det skuldbaserade penningsystemet -kollar någon så är det ju risk att det rasar.

Grekerna är utsedda till att vara en av syndabockarna när korthuset faller. Men Grekerna lät sig inte bli förnedrade – de visade att vägen är demokrati. Island är ett annat land som visat att demokratin kan segra över skuldslaveriet bankerna håller i. Island har ett förslag på gång om att frånta bankerna rätten att ”låna ut” sina egna skulder till konton. Staten ska enligt det förslaget skapa SKULDFRIA pengar som spenderas ut i ekonomin till allmännyttigheter utan att skuldsätta någon.
http://www.va.se/nyheter/2015/04/02/radikal-islandsk-plan-frantar-bankerna-makten-over-pengarna/

Ekonomiprofessor Michael Hudson har skrivit bra om finansmakten historiskt och dess förhållande till den demokrati Grekerna gett oss nytt om att återfå.

Enligt Hudson har i årtusenden det cykliska förloppet varit:

1) Människorna i samhället skuldförslavas och samhället hamnar i en diktatur styrd av de som äger skuldslavarna

2)Skuldslavarna har gjort demokratisk revolt och fått skuldsaneringar

3)Skulder har ansamlats och nya skuldslavar skapats varvid samhället hamnat i punkt 1) igen

Så finansmakten har alltid strävat efter diktatur medan “pöbeln” strävat efter skuldavskrivningar och demokrati enligt Hudson.

Men det fanns en brist för finansmakten i att vara för envälde och diktatur. När finansmakten t.ex skuldsatte en kung dog skulden med kungen. För att överbrygga det problemet började finansmakten stödja demokratin. Då kunde finansmakten skuldsätta en stat istället och göra skulden tidsmässigt obegränsad samt göra alla i samhället till skuldslavar genom staten och skatten. Hudson skriver:

““Anyone who gave credit to a prince knew that the repayment of the debt depended only on his debtor’s capacity and will to pay. The case was very different for the cities, which had power as overlords, but were also corporations, associations of individuals held in common bond. According to the generally accepted law each individual burgher was liable for the debts of the city both with his person and his property.”

The financial achievement of parliamentary government was thus to establish debts that were not merely the personal obligations of princes, but were truly public and binding regardless of who occupied the throne. This is why the first two democratic nations, the Netherlands and Britain after its 1688 revolution, developed the most active capital markets and proceeded to become leading military powers. What is ironic is that it was the need for war financing that promoted democracy, forming a symbiotic trinity between war making, credit and parliamentary democracy which has lasted to this day.”

Mao så länge finansmakten (i EU representerad av Trojkan) har makten lever vi under en finansdiktatur och ingen verklig demokrati finns.

Rekommenderar hela artikeln av Michael Hudson:

Debt Slavery – Why It Destroyed Rome, Why It Will Destroy Us Unless It’s Stopped

Annonser

10 thoughts on “Största möjliga tystnad – annars rasar skuldslaverisystemet och finansdiktaturen som bankerna håller i

 1. Jo du gör det med flera, var och en på sitt sätt 🙂 Men det finns flera sätt att se på det som utspelar sig, och vissa pratar även om karma:)
  Men hav tålamod det är inte lätt att fatta att våra liv bygger på en sådan lögn för det är ju en helt hisnande tanke, och i ren rädsla för att falla håller vi fast vid det mest destruktiva bara det är bekant och invant men är typiskt mänskligt, tyvärr.
  Vi är alla medberoende på det ena eller andra sättet i detta paradigm, och det är en process att börja tänka i andra banor, och sanningarna måste ibland droppas in för att vi inte ska ”dö” av chocken. När jag själv insåg den stora bluffen blev jag så arg, och när det sjönk undan gick jag in en lättare depression då jag insåg vidden av det hela. Och vi lever ju trots allt i en dualitet och genom det utvecklas vi, sedan kan vi kalla det karma eller något annat. Men meningen är ju att vi ska bli klokare och mer medvetna genom dessa utmaningar, och nu är det mycket som ska in-ses och förhoppningsvis gryr helt nya och bättre dagar framöver än det vi har nu.

  • Känner igen mig i ilskan.

   Det värsta för mig är att jag börjar bli så förbannat trött på mig själv för att jag fortsätter mala på. Det är inte mycket mer jag har att säga men ändå sitter jag här och skriver ett inlägg till och sedan ett till som nån Sisyfos. Börjar bli tjatigt! Men det är nog som du skriver – alla bidrar med sitt på sitt sätt och till slut kommer vi nog tillsammans rulla stenen över krönet.

   • Och jag känner igen mig i tjatet 😉 Men det beror väl på någon slags desperation och kontrollbehov, och särskilt nu när det gungar så mycket vill man att ännu flera ska fatta vad som händer och göra något åt sakernas tillstånd.
    Men det är väl därför det skakar så, så även den tröttaste eller mest likgiltige vaknar upp ur koman, annars lär de väl aldrig vakna.
    Ja det här fixar vi på det ena eller det andra sättet, kan inte tänka mig något annat.

   • Sant

    På tal om att tyska ”ledarna”, dvs finansmarionetterna, är de som är mest emot ”skuld”avskrivningar för Grekland (vad Grekerna nu har ”lånat” för något). Tydligen har de glömt historien:

 2. Ja det är många som tyvärr ”glömmer” sin egen historia, och tycker vi har tjatat nog om den delen de gärna vill att vi ska glömma. Om det inte passar deras syften.

 3. ”Mao så länge finansmakten (i EU representerad av Trojkan) har makten lever vi under en finansdiktatur och ingen verklig demokrati finns.”

  Sant – och om hur att göra något åt det på min URL-adress.

  • Jo… – Lennart – men Wi vuxna behöver ju skakas om för att förstå vad som händer. En sevärd 8 minuter kort och omskakande video – med svensk textning – om hur illa det står till i världen i dags dato – finns här

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s