Tsipras är en riktig Judas och våra politiker och massmedia likaså!

Hela världen sitter i händerna på bankparasiterna som ersatt pengar med bankernas egna skulder som betalmedel. Bankerna ”lånar ut” sina egna skulder och kräver ränta på dessa påhitt – kan parasitismen bli värre? Bankerna ”lånar ut” mindre än ingenting – bankerna ”lånar ut” sina egna skulder till kundkonton.

Låt det totala vansinnet i detta smälta in genom att upprepa det inom dig :

Bankerna ”lånar ut” mindre än ingenting – bankerna ”lånar ut” sina egna skulder till kundkonton.

Tänk dig att du ”lånar ut” din egen elräkning till en förståndshandikappad och kräver att stackarn ska betala ”tillbaka” med kronor och att du dessutom ska ha ränta för att du ”lånat ut” din egen skuld. Detta är precis vad bankerna gör! Vem fan skulle inte bli rik som ett troll om man kan få folk att tro att ens skulder är pengar?

Grekerna röstade mot denna idioti. De röstade mot bank och finansparasitismen. De trodde att demokratin levde och att de hade en röst mot finansdiktaturen. Men de blev lurade. Jag ska medge – jag blev lurad jag med -jag kände hopp.

Nu ska grekerna svältas för att betala av på de ”skulder” som de ”lånat” av finansdiktaturen. Öar, hamnar etc ska ges till finansparasiterna – samtidigt ska grekernas pensioner försämras osv.. Jag förstår grekernas ilska – mitt förakt för politikerna överträffas nog bara av politikernas förakt för folket.

Faktiskt skulle grekerna kunnat lösa det här t.om inom det rådande skuldslavsparadigmet. Som ekonomiprofessor Richard Werner påpekat skulle den grekiska staten helt enkelt bara skita i att ge ut statsobligationer.  Staten skulle kunna ”låna” bankskulder direkt av de grekiska  bankerna. Det är t.o.m förenligt med Maastricht artikel 104(1) (som förbjuder staten att skapa pengar – den lagen tvingar staten att ”låna” bankernas skulder).

Grekiska staten skulle dessutom kunna ”låna” bankskulder helt gratis om Grekland startade en statlig bank (typ SBAB i Sverige). Grekiska staten skulle då sätta sig i ”skuld” till sig själv – vilket givetvis inte är någon skuld (om du ”lånar” en 1000.lapp av dig själv så är det ju fånigt att säga att du har en skuld)

Richard Werner förklarar hur här:

Prof.Richard Werner:Solutions for Greece-other than default, euro exit or giving up national sovereignty

Istället lägger Tsipras sig platt för finansdiktaturen och svälter sitt eget land.

Visst, politikerna i Grekland är korrupta och köpta av finansdiktaturen. Demokratin i Grekland är rutten. Men de svenska politikerna och den svenska demokratin är såååå mycket bättre! I helvete heller! Våra politiker är lika djävla korrupta och köpta de med. Så medan jag ändå är på gång och är förbannad så låt oss se vilka äckel till politiker vi har i Sverige och hur de gör som de blir tillsagda av finansdiktaturen.

I Sverige är inte staten så skuldsatt ÄN av banksystemet  Men när bostadsbubblan spricker kommer vi bli ett nytt Spanien. I Spanien satt inte staten heller i så stor ”skuld” till banksystemet men blev det när staten räddade bankerna efter att den Spanska bostadsbubblan sprack.

Så låt oss studera hur den sk ”bostadsmarknaden” är uppbyggd – då den gjort att Sverige ”levt över sina tillgångar” (såsom Grekerna anklagats ha gjort) och det även kommer visa hur vi kommer bli ett nytt Spanien och Grekland.

Vid en husförsäljning har inte köparna pengarna utan ”lånar” av banken som inte heller har pengarna men kan skapa kontopåhitt från luften som de ”lånar ut”
Så här har vi tre deltagare på denna ”marknad”
1) en säljare (tillgångssidan)
2) potentiella köpare (efterfrågesidan)
och
3)mellanhanden banken som vill sälja så mycket som möjligt av sin ”produkt” – dvs skulder skapade från ingenting. Bankerna försöker trissa upp priserna så mycket som möjligt med dessa påhitt genom att hetsa ”köparna” mot varandra.

Det är ingen marknad, det är skuldslavsauktion där ”husägaren” får hyra huset av mellanhanden, parasiten=banken som sätter priset..

Och bankerna marknadsför bostadsinflationen, som är en följd av denna upptrissning, såsom ”värdeökningar” (samma skit med IT-bubblor, aktier, guld, etc). På så sätt får de människor att tro att alla kan bli rika bara de skuldsätter sig maximalt och går in i pyramidspelet och spekulerar. Sist ut blir svarte Petter.

Av ovan är det helt klart att bankerna inhäktar skuldslavar genom att ”låna ut” sina egna skulder till kundkonton. Och, som sagt, när den Svenska bobubblan spricker kommer staten hamna i samma potta som Spanien och Grekland. Staten kommer ta över alla skulder för att rädda banksystemet. Sedan kommer Trojkan komma in och kräva att allt statligt ska säljas ut för finansiera ”betalningen” av alla påhittade skulder. Välfärden kommer monteras ned än mer och Trojkan kommer, liksom i Grekland, kalla utsugningen för ”nödvändiga reformer”.  Bostads och bankkraschen på 90-talet kommer vara en västanfläkt i jämförelse och finansdiktaturen – som orsakat alltihop, – kommer med politikernas hjälp samla ihop alla tillgångar -precis såsom sker i Grekland nu (och Spanien där ovan redan skett då deras bobubbla, som sagt, redan ploppat – vill du se vad som väntar Sverige, kolla då in vad som redan skett i Spanien).

Politikerna vet om ovan och de har på alla möjliga sätt hjälpt bankerna att häkta i boskuldslavar. Ränteavdraget, rotavdraget,  etc har politikerna genomfört för att underlätta bankernas skuldslavsindrivning.

Som sagt – mitt förakt för politikerna är gränslöst men politikernas förakt för folket är än större.

Överkurs:

Enligt Basel3 kan banker ”låna ut” sina egna skulder till stat och kommun med riskvikten noll. Det betyder att bankerna inte behöver hålla ett skit i ”reserver” då de ”lånar ut” sina egna skulder till stat och kommuner. I Greklands fall skulle mao en statligt ägd bank kunna ”låna ut” hur mycket av sina egna skulder till stat och kommun som helst. Och, som sagt, om staten sätter sig i skuld till sig själv så är det givetvis ingen skuld (det är givetvis ingen skuld när privata banker ”lånar ut” sina egna skulder till konton heller – det är ett bedrägeri och inget annat – men då det är så spelet spelas skulle den Grekiska staten kunna, precis såsom Werner visar, kringgå parasiterna).

Annonser

30 thoughts on “Tsipras är en riktig Judas och våra politiker och massmedia likaså!

 1. Tsipras ställde sig på alla fyra och tog emot omskuret i både röv och mun och hela det grekiska folket tvingas ju till detsamma.
  Han har fått något han inte kunde motstå i utbyte mot det. Det finns knappast någon annan förklaring och det är ju så de brukar göra.
  Någon eller några tiotals miljoner påhittade euro på ett hemligt konto.

  • Under a 10-page blueprint completed late Thursday, the country said it would undertake austerity measures worth between 12 billion and 13 billion euros ($13 billion to $14 billion), including raising taxes on cafes, bars and restaurants.

   The amount is significantly higher than the package of cuts that Greek voters rejected in a hastily called referendum on the bailout Sunday. But nearly two weeks of a banking shutdown that has brought the economy to a virtual standstill have left this Mediterranean nation with few other options to avoid sliding into bankruptcy.”
   “Tsipras Has Just Destroyed Greece”

 2. Käftade med ett troll som hävdar att bankerna ”lånar ut” pengar till kundkonton på Alexandra Pascalidous blogg. Han skrev:

  ”Menar du på fullaste allvar att du inte kan köpa en bil med pengar du lånat av banken?”

  Mitt svar:
  ”Du kan köpa en öl för Nisses skuld om Nisse är skyldig dig 50kr och pubägaren går med på det. Du behöver bara fråga pubägaren:
  ”Är det ok om Nisse betalar senare? Han är skyldig mig 50kr och jag har inga pengar”

  Du har då betalat med Nisses skuld men bara du är nog korkad nog att tro att du betalat med ”pengar”. Du är inte ”skickad” att förstå bättre.

  Samma sak gäller vid t.ex ett ”husköp” – man betalar inte med pengar – man betalar med bankens skulder (då det är det enda ett kundkonto innehåller – du vet enligt den balansräkning som du inte är ”skickad” att förstå – eller ens vet om existerar)

  Du vet inte ens om att bankerna utger sig för att vara företag – än mindre att företag har en balansräkning.

   • Jo, hon verkar vara ganska självupptagen med alla poserande bilder. Och hon tar inte ställning för eller emot, antagligen för att hon är rädd för att inte få något jobb inom den ”main stream” hon verkar där grundvillkoret för att bli publicerad är att man intellektuellt prostituerar sig. Ditt inlägg handlar ju om svenska journalisters intellektuella prostitution och är förstklassigt som alla borde läsa!

   • Genom att som ”Rinkeby-grekinna” medvetet undvika att upplysa om sanningen och ta ställning så har hon tagit ställning emot det grekiska folket och det kommer inte att gynna hennes trovärdighet… Hon borde hålla sig till sitt nyfunna hippa liv och fortsätta frottera sig med asätarnas barn i Kollonaki och Ekali och sluta spela ”aktivist”… Jag är glad att du gillade artikeln… Jag hade faktiskt 1400 träffar på den artikeln samma dag, och majoriteten från Sverige… Så bakom ”aphyllan” som kallar sig svensk media så finns det ett gäng upplysta svenskar med både hedern och sin självrespekt i behåll…

 3. Grekland borde göra som Island – sätta bankerna i konkurs och fängsla bankirerna

  The Greeks were right to reject paying the debts, for these debts were forced upon them by the giant vampire squid, Goldman Sachs, in words of Matt Taibbi. “The first thing you need to know about Goldman Sachs is that it’s everywhere.”

  http://investmentwatchblog.com/the-greeks-were-right-to-reject-paying-the-debts-for-these-debts-were-forced-upon-them-by-the-giant-vampire-squid-goldman-sachs-in-words-of-matt-taibbi-the-first-thing-you-need-to-know-ab/

 4. Det spelar ingen roll vilka politiker folk röstar på eftersom alla politiker är korrumperade eller blir det förr eller senare.
  Att rösta över huvud taget är att ge eliten makt.

  Enda sättet att ”rösta” bort banksters är att växla in dina fiat-pengar till fysiskt guld och silver.
  Det har aldrig funnits ett annat sätt och det finns inget annat sätt den här gången heller.
  Fysiskt guld och silver är för eliten vad vitlök är för vampyrer.

  • Folk kommer inte springa med guldpengar runt jalsen och betala varandra. Folk kommer inte slänga guld i ett kuvert, slicka på ett kuvert och hoppas att pengarna kommer fram med posten. Ned en guldmyntfot kommer fortfarande ett kontosystem behövas och det kontosystemet MÅSTE byggas på att bankerna skapar skuldsedlar på guld – dvs samma skit som vi redan har idag. Guldmyntfoten är bankernas räddningsplanka för att behålla samma kontosystem som idag – och har så alltid varit.

   • Jo… – Michael – men allt som har en början har ett slut = ingenting är ”hugget i sten”. Om slutet = början till något nytt för suveräna stater – avseende för framtiden hållbara nationalekonomier på min URL-länk.

 5. Ekonomiprofessor Richard Werner (bland annat myntare av begreppet QE) har skrivit riktigt intressant på sin blogg om Grekland på en nyanserad nivå som svensk media som är miltals ifrån.

  Han skriver att Euron var ett ett medvetet misslyckat projekt. Ekonomerna visste att det om händer i Grekland kulle hända.

  Tyskland gynnades genom att euron kunde hålla en mycket lägre växelkurs än den forna D-marken. T.ex Grekland blev de som fick betala då deras konkurrenskraft försämrade (tack vare den starka euron i förhållande till drachman) då Grekland inte längre kunde devalveras. Så tyskarnas exportindustri har tjänat på att växelkursen på euron kunnat hålla sig relativt lågt medan grekerna fått betala då jobben försvunnit.

  ” historically the German D-Mark had been strengthening since its introduction in 1948 against the currencies of its neighbours, and this reflected – and compensated for – increased German competitiveness. Their weakening currencies allowed German trade partners to keep their export industries in business and their workers employed. By introducing a single currency, future revaluations of the German currency were disallowed. This amounted to a de facto future devaluation of German purchasing power, revaluation of the currencies of the other European countries, and hence would render non-German economies less and less able to compete against German exports over time.

  To economists – even of the mainstream ilk – it was clear what would have to follow: Unable to depreciate their currencies, countries such as Spain, Italy, let alone Greece would need to conduct what is euphemistically called an ‘internal devaluation’, i.e. wages would have to fall significantly and domestic purchasing power would have to be reduced. Countries refusing to implement such austerity policies or trying to circumvent them would face ballooning trade deficits with Germany and the need for ever greater borrowing from the German central bank (via what came to be known as TARGET2). Their debt would swell, until reaching an unsustainably high level, and then something drastic would have to happen – default, exit from the single currency, or both. It was an almost unique instance where most economists – famous for disagreeing – agreed.”

  Vidare tycker Werner att ALLA borde gå ur Euron:

  ”So it is high time to recognise that the introduction of the euro was a mistake. It is time to cut our losses, instead of throwing good money after bad. Eurozone countries should therefore now show solidarity with Greece and all exit the eurozone together. This can be done by simply reversing the procedures of introducing the euro.

  By abandoning the euro, each country would regain control over monetary policy and could thus solve their own particular predicament.”

  Grekland och alla andra länder skulle då få tillbaka sin suveränitet då:
  ”Consider first the 1990s. Like many economists, at the time I pointed out that the plans by the eurocrats to introduce a single currency were thoroughly misguided: monetary policy is the most powerful policy arm, and there is no reason why any government should amputate it.”

  Mycket annat som Werner skriver med ett helt annat djup än det media svälter oss med
  https://professorwerner.wordpress.com/2015/07/10/hallo-welt/

 6. Jag bedömde att vi redan på måndagen kunde få se vart grekerna tog vägen (västerut eller österut), men det hela är nu så komplext att det ser ut som att vi får vänta ett tag till på den definitiva upplösningen.

  En bättre bedömning var den att vi efter sommarmånaderna skulle få facit. Det är länge sedan beslutsrätten låg hos folken. Det är inte heller en fråga för enskilda nationer, som jag ser det. Det ligger nu på ”kontinentnivå”, dvs. tre stora jämlika block är på väg att bildas, och där Europa ska balansera de övriga två. Inget av de tre blocken kommer att ha någon dominans över de övriga.

  Det är så jag ser att det hela utvecklar sig. Men att genomföra hela denna process tar självklart längre tid än endast några få månader.

  http://investmentwatchblog.com/the-greek-debt-deal-is-already-starting-to-fall-apart/

  • ”Det är länge sedan beslutsrätten låg hos folken”. Sorry, felskrivning 🙂 Dvs. riktig demokrati har väl ännu så länge aldrig existerat. Det hör väl till framtiden.

   • Hegel, läs här kring den enda demokrati som någonsin existerat och som alltså egentligen var små trevande steg i rätt riktning och inte alls ett färdigt och fullständigt koncept… Ur presentationen och beskrivningen av min site: ”Without disgracing my ancestors’, my family’s and my people’s struggles and sacrifices and my own dignity and self-respect, I can’t accept any of the plutocratic, oligarchic republics as actual democracies. Simply because they aren’t and have never been.”… https://athenianvoice.wordpress.com/global-action/

   • Håller med -dagens representativa demokrati är ett skämt – de enda rösterna som representeras är finansens diktat. Det vi har nu är ett knapptryckarkompani i Riksdagen – detta enligt den före detta moderata riksdagsledamoten Anne-Marie Pålsson då 340 av Riksdagsmännen/kvinnorna knappstryckare och det är bara 9 personer (partiledarna) som bestämmer hur de ska rösta. Finansdiktaturen behöver mao bara kontrollera de 9 topparna för att kontrollera hela Riksdagen. Och Sverige är inte unikt – alla nuvarande ”demokratier” i fungerar mer eller mindre på samma sätt de är marionetter allihop åt finansdiktaturen. Nedan intervju med Påhlson ger en inblick i hur dysfunktionell vår ”demokrati” är.

    Vi behöver mer direktdemokrati, jag skrev om det här:
    Dags att starta det direktdemokratiska Knapptryckarpartiet?

    Den amerikanska revolutionen handlade delvis om att frigöra sig från storföretagen och storfinansen – fr var till viss del drivna av en strävan till mer demokrati. Företagen i 1800-talets USA var reglerade av en massa regler och fick charter för en viss tid att utföra ett arbete, sedan dödades företaget när uppdraget var uppfyllt etc. Jag beskrev detta här:
    Jag vill ha mer ekonomisk vilda västern!

    Enligt ekonomiprofessor har i årtusenden det cykliska förloppet mellan finansdiktaturens skuldslaveri och demokrati varit:

    1) Människorna i samhället skuldförslavas och samhället hamnar i en diktatur styrd av de som äger skuldslavarna

    2)Skuldslavarna har gjort demokratisk revolt och fått skuldsaneringar

    3)Skulder har ansamlats och nya skuldslavar skapats varvid samhället hamnat i punkt 1) igen

    Så finansmakten har alltid strävat efter diktatur medan “pöbeln” strävat efter skuldavskrivningar och demokrati enligt Hudson.

    Men det fanns en brist för finansmakten i att vara för envälde och diktatur. När finansmakten t.ex skuldsatte en kung dog skulden med kungen. För att överbrygga det problemet började finansmakten stödja demokratin. Då kunde finansmakten skuldsätta en stat istället och göra skulden tidsmässigt obegränsad samt göra alla i samhället till skuldslavar genom staten och skatten. Hudson skriver:

    ““Anyone who gave credit to a prince knew that the repayment of the debt depended only on his debtor’s capacity and will to pay. The case was very different for the cities, which had power as overlords, but were also corporations, associations of individuals held in common bond. According to the generally accepted law each individual burgher was liable for the debts of the city both with his person and his property.”

    The financial achievement of parliamentary government was thus to establish debts that were not merely the personal obligations of princes, but were truly public and binding regardless of who occupied the throne. This is why the first two democratic nations, the Netherlands and Britain after its 1688 revolution, developed the most active capital markets and proceeded to become leading military powers. What is ironic is that it was the need for war financing that promoted democracy, forming a symbiotic trinity between war making, credit and parliamentary democracy which has lasted to this day.”

    Mao så länge finansmakten (i EU representerad av Trojkan) har makten lever vi under en finansdiktatur och ingen verklig demokrati finns.

    Rekommenderar hela artikeln av Michael Hudson:
    Debt Slavery – Why It Destroyed Rome, Why It Will Destroy Us Unless It’s Stopped

 7. ”Framtiden ”är redan här! Demokratin föddes här. Demokratin kommer att ”dö ”här i Hellas. För att på nytt födas här igen! Det som Hellas ”går igenom ”är ”smärtor ”innan förlossningen!

  • Det Grekiska folket kommer nog vara de som återföder demokratin igen. Motståndet och insikten om finansdiktaturens ruttenhet och parasitism sprider sig världen runt – det finansiella parasitsystemet har nått utgångsdatum för länge sedan.

  • Det är precis så Lazaros… Den europeiska median och den grekiska median skyr de demokratiska, politiska motståndsrörelserna som agerar ute bland folket som pesten… Exempelvis EPAM och ekonomen Dimitris Kazakis som sedan 2011 har prickat in varenda händelse som Greklands politiska och finansiella rövar-elit lurat på oss och de har klara och detaljerade demokratiska, politiska och rättsliga åtgärder som varken grekisk eller europeisk media ens vågar nämna: https://www.youtube.com/watch?v=1yIN1xmC6k0

 8. Ping: Tsipras är en riktig Judas och våra politiker och massmedia likaså! | ATHENIANVOICE

 9. Jag tackar och bockar för en svensk blogg som äntligen säger sanningen kring det ekonomiska krig som EU förklarat emot Grekland… Jag tog friheten att återpublicera två av de senaste artiklarna härifrån, med länk till källan förstås… Jag skrev följande om svensk journalistik innan omröstningen och det är onödigt att säga att din blogg och din insikt inte åsyftas i den artikeln ;): https://athenianvoice.wordpress.com/2015/07/05/svenska-journalister-sluta-vifta-med-era-blodiga-pekfingrar-emot-offren-och-forsvara-garningsmannen/

  • Jag tackar, bockar och känner mig hedrad. Jag hoppas innerligt att folk vaknar nu när de sett finansdiktaturens våldtäkt på Grekland och demokratin.

   Men tyvärr tror jag svensken i gemen är så inbäddad i de lögner som Harold Pinter beskriver nedan i sitt Nobeltal. Sverige står inför en likande våldtäkt när bostadsbubblan spricker här – men skuldslavarna vill fortfarande sova i den rosa bubblan om vår förträfflighet och eviga ”värdeökningar” på de skuldslavsauktioner bankerna anordnar på den sk ”bostadsmarknaden”. Deras ögon är, än så länge ”Eyes wide shut”!

   Pinter har rätt i att det är vår skyldighet att se igenom gobelängen av lögner om vi ska kunna återfå vår mänskliga värdighet.

  • Intressant!
   Jo, USA spelar nog ett dubbelspel här som heter duga.
   Tyskarna har öppnat dörren för sidenvägen och AIIB. Så USA vaktar nog sin vapenmynfot genom extrem militär närvarioi Tyskland (precis såsom japanerna hålls ner militärt genom att de oxå är de facto militärt ockuperade av USA).
   Ett annat sätt för USA att hålla tyskarna platt är genom att hota med att se till att alla derivat som Deutsche Bank sitter på triggas igång. . När IMF (USA:s högra hand) kräver skuldavskrivningar för Grekland så är det för att hota Tyskland att om de går Kina och Ryssland för långt till mötes kommer IMF se till att derivatfällan slår till och Deutsche Bank går i putten.

   Tror det är en djävla massa fulspel där olika parter sitter och hotar peta ner oilka delar av det pyramidspel kallat finansmarknaden och banksystem.

   Hösten kommer bli intressant när kinesernas motsvarighet till SWIFT öppnar. Undrar om Tyskland vågar fortsätta sina strävanden österut eller hålls tillbaka av USA:s finansaggressivitet och, som du visar med din länk, ren militär utpressning..
   Det enda riktiga egentligen vore att rensa bort alla sinnessjuka psykopater och nollställa systemet med skuldavskrivningar. Men chansen att det händer är nästintill noll.

   Näst bäst är nog ändå att någon form av mångpolär ekonomisk värld formas som motvikt till USA:s våldsmonopo. Konstigt att man längtar tillbaka till någon form av terrorbalans
   http://www.zerohedge.com/news/2014-04-28/elephant-room-deutsche-banks-75-trillion-derivatives-20-times-greater-german-gdp

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s