Banksystemet ersätter de enda lagliga pengarna med bankernas egna skulder och skuldförslavar hela världen genom att införa en finansdiktatur

I förra inlägget skrev jag om hur den fd advokaten Henning Witte (utslängd från advokatsamfundet) troligen medvetet förlorar rättsfall för skapa prejudikat och hindra framtida rättsprövningar. Jag visade att det lätt skulle gå att bevisa att bankerna begår bedrägeri.

Jag tänkte jag skulle lyfta blicken lite i det här inlägget och visa att banksystemet systematiskt dödar den lilla demokrati som finns kvar, inte bara i Grekland utan i hela världen.  Banksystemet kan göra detta då de agerar som en enorm kartell som kontrollerar det globala betalsystemet. Om ett land, såsom Grekland senast, vill följa den demokratiska viljan hos folket stängs dörrarna både till det internationella och det nationella betalsystemet (bankomatköerna i Grekland är ett exempel på hur banksystemet kan strypa betalsystemet inom landet). Om ett land inte ger sina tillgångar till finansdiktaturen hotar finansdiktaturen med att svälta ihjäl landet.

Hur har då banksystemet fått denna enorma makt? Jo, genom att de unisont gradvis ersatt ländernas pengar (kronor, euro, pund etc) med bankernas egna skulder (dvs kunders kontoinnehav) som betalmedel. Utav penningmängden består endast 3% av pengar (kronor, euro,pund eller vad som är landets valuta) – resten av ”penning”mängden utgörs av bankernas skulder till kontoinnehavarna. Ett annat sätt att säga samma sak på är att säga att 97% av den sk ”penning”mängden inte är lagliga pengar då de enda lagligt skapade pengarna är de som den suveräna staten skapar (kronor, pund etc). Mao har staten har gett bort  97% sin suveränitet genom att låta bankerna ersätta lagliga pengar mot bankerna skulder (dvs ditt och mitt kontoinnehav).  97% av samhällets betalmedel är mao kontrollerade av finansdiktaturen medan bara 3% av penningmängden står under någon som helst demokratisk kontroll.

Faktum är att  användningen av de ynka 3% riktiga pengarna även är dikterat av finansdiktaturen. Enligt Maastricht artikel 101(4) FÅR INTE staten skapa pengar för att finansiera sig. Staten MÅSTE enligt denna lag ”låna” bankernas skulder genom att ha ”kund”konton på privatbankerna (och bankernas ”kund”konton kan, som sagt, endast innehålla bankernas skulder och inget annat). Centralbankerna får endast skapa riktiga pengar (kronor, euro, pund etc) som de ger till privatbankerna – centralbankerna får inte skapa riktiga pengar till staten som ska representera folket i en demokrati.

För att förstå att bankernas skulder (våra kontoinnehav hos bankerna) inte är pengar utan bara betalmedel måste vi förstå skillnaden mellan betalmedel och pengar. Låt oss ta ett exempel på hur enkelt bedrägeriet är uppbyggt som gett finansdiktaturen den enorma makt den har fått.

Säg att Nisse lånade 50 kronor av dig. Du kan då köpa en öl för Nisses skuld om  pubägaren går med på det. Du behöver bara fråga pubägaren:

-”Är det ok om Nisse betalar senare? Han är skyldig mig 50kr och jag har inga pengar”

Nisses skuld fungerar ovan som ett betalmedel men du kan omöjligt hävda att du betalat med pengar, dvs kronor.

Ovan fungerar bara om pubägaren litar på Nisse. ICA-handlaren kanske inte alls litar på Nisse då han tycker Nisse är en strulig fan – Nisses skuld skulle då inte duga som betalmedel i ICA-affären.

Säg att Nisse har satt sig i skuld med i princip hela samhället. Säg att Nisse även är polisen i samhället och är den enda som har vapen. Nisse blir till slut trött på alla som kräver tillbaka sina pengar och samlar alla innevånarna på torget och pekar med sin pistol och säger:

-”Ni ska från och med nu bara använda mina skulder som betalmedel – den som använder pengar kommer jag skjuta ihjäl. Den som vägrar acceptera mina skulder som betalning kommer jag också skjuta ihjäl”

Det Nisse gör ovan är precis vad banksystemet globalt samstämmigt gör. Det land som tillåter folket att använda landets egna valuta som betalmedel hotas att svältas ihjäl. För bankerna gör precis som Nisse ovan – tvingar oss under hot och utpressning att använda bankernas skulder som betalmedel istället för riktiga pengar..För när vi betalar varandra genom kontona betalar vi varandra med bankernas skulder då ”våra” konton inget annat kan innehålla än bankernas skulder.

Banksystemet är faktiskt snäppet värre än Nisse då bankerna påstår sig ”låna ut” bankernas egna skulder till konton och får oss att tro att bankernas skulder till kontoinnehavarna ÄR pengar som vi ”lånat”. Mao banksystemet har gjort alla till skuldslavar genom att ”låna ut” bankernas egna skulder till konton. Alla är skuldslavar, om inte annat så genom skatten då staterna får betala skatt till bankerna för att stater är tvungna  att ”låna” bankernas skulder (som sagt, Maastricht artikel 101(4) ).

Grekland har visat att vi måste resa oss mot finansdiktaturens skuldslaveri. Vi måste resa oss mot tyranniet och kräva ett ärligt penningsystem där riktiga pengar skapas på ett ärligt demokratiskt sätt. Bankernas kontroll över konto och betalsystemet måste tas i från dem och riktiga pengar skapas demokratiskt . Parasitrovet som finansdiktaturen roffat åt sig ska tas ifrån dem och fördelas till den utsugna befolkningen. Om det ska ske genom ren konfiskation eller genom en extrem beskattning på den 1% som sitter på nästan alla tillgångar kan bli en demokratisk fråga.

Nobelpristagaren i kemi, Fredrick Soddy, studerade penningsystemet och hade helt rätt i att enda alternativet är att skapa ett ärligt penningsystem:
“There is nothing left now for us but to get ever deeper and deeper into debt to the banking system in order to provide the increasing amounts of money the nation requires for its expansion and growth.
An honest money system is the only alternative.”

Han skrev också:

”What is banking?…The most dangerous as it is the most ridiculous form of universal tyranny the World was ever called upon to destroy.”

Annonser

11 thoughts on “Banksystemet ersätter de enda lagliga pengarna med bankernas egna skulder och skuldförslavar hela världen genom att införa en finansdiktatur

  • Japp, han gör som nästan alla guldbaggar – han blandar ihop fiat med bankernas skulder (dvs kunders kontoinnehav). Ett penningsystem baserat på guld måste också ha ett kontosystem (om man nu inte ska ha guldpungar runt halsen och sätta på frimärken på guldet och skicka det med posten och hoppas det det kommer fram). Kontosystemet byggt på guld kommer vara detsamma som dagens då kontona bara kommer innehålla bankernas skulder på guld och vi kommer betala med bankernas skulder – inte med guld. Dvs samma skit som idag.

   Guld är inte pengar. Guld är ett bytesmedel och därför är det fråga om byteshandel. Just att lösa problemet med byteshandel är en av pengars främsta uppgifter.

   Sedan är hans historiebeskrivning felaktig – Zarlengas är mycket bättre.

   Men han har rätt i att fahens politiker måste bort. Det finns inga politiska partier i Sverige. De borde all byta namn och gå ihop till ”Slicka finansdiktayuren i röven Partiet”

 1. Greklands premiärminister Tsipras talade i parlamentet inför omröstningen:

  – Jag tar ansvar för allt som har hänt tills nu. Jag är stolt för att vi tagit kampen för de fattiga. Men vi hade starka motståndare, det europeiska kreditsystemet. Trots det har vi visat värdighet för hela Europa. Och en dag kommer det bära frukt. Det är inte längre en kamp mellan det lilla Grekland och kapitalismen utan mellan två olika system – mänskligheten och banksystemet.

  Japp, han har rätt, och dagen kommer när finansdiktaturen välts.

 2. Ping: Banksystemet ersätter de enda lagliga pengarna med bankernas egna skulder och skuldförslavar hela världen genom att införa en finansdiktatur | ATHENIANVOICE

 3. I en värld full av resurser är guld ett enastående värdelagringsmedium, men man kan inte äta guld. Se på de guldskatter som hittats i gamla mossar, likt Skedemosse. Guld hade inget värde på den tiden, utom som smycke och kuriosa. Så i den resrusbristens tid som nu kommer har guld inget värde.

  • Jo, guld kommer säkert funka som bytesmedel i byteshandel även i framtiden. Men det gör inte guld till pengar för det.

   Och visst, man kan spara i guld som en säkerhet när det här perversa penningsystemet brakar. Men jag skulle nog hellre satsa på odlingsbar mark – med tanke på att Sverige har en självförsörjningsgrad på runt 50%. När vi inte längre inte kan leva på att finansiellt suga ut omvärlden kommer mat bli en bristvara vars värde troligen kommer vara högre än guld då man -såsom du mycket riktigt påpekar, inte kan äta guld.

 4. Jag har odlingar men de ska vaktas i tid när ingen något har. När oljetillgångarna nu snart börjar minska har vi inget att driva traktorerna med och inga lastbilar som kan distribuera osv… Hästar tar lång tid att träna. Oxar går fortare, men vem har kunskap att lära en oxe i dagens värld. Men jag har mer och mer börjat sätta mig in i hur många ätliga växter det finns helt gratis i skog och mark. För att då inte tala om jakten. Vi sköt en fin liten gylta häromkvällen.

  Jag skriver för övrigt på ett inlägg som handlar om både jordbrukssamhällets och industrisamhällets sista dagar. Kvar finns då det lokala samhället, där inga pengar behövs. Men det är mycket att sköta så just nu, så det tar sin lilla tid med nya inlägg.

  • Jo, även om vi inte helt delar varandras dystopi så är vi nog ganska ense om att när det här penningsystmet går åt helvete kommer vi få en helvetes massa problem i det här landet då vi har runt en 50% självförsörjningsgrad..

   Bra att du skriver om vad som väntar. Vet inte om du vet om
   http://www.alternativ.nu/
   De har en djävla massa vettiga trådar i sitt form.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s