Nej! Pengar är inte ett löfte om att betala – tvärtom – man kan betala löften med pengar.

Blev en till banklögn.

Här är de tidigare:

NEJ! Penningsystemet är inte kreditbaserat. Det är baserat på att bankerna får ”låna ut” sina egna skulder till kundkonton – en enorm skillnad!

Nej! Bankernas skulder, dvs ditt kontoinnehav, är INTE pengar!

Nej! Du amorterar inte – banken har inget lånat ut – så vad ska du betala tillbaka?

Nej! Banker är INTE företag.

NEJ! Ditt konto hos banken kan INTE innehålla kronor! Liten film

NEJ! Du är aldrig låntagare av det som står på ditt konto! Banken är ALLTID låntagare av det som står på ditt konto.

—————–

Vad är pengars viktigaste funktion? Jo, att betala skulder med. Jag är skyldig dig 1000kr – jag ger dig en 1000-lapp och skulden är dödad. Löftet om att jag ska betala dig har infriats och löftet är ”dödat” . Pengar är mao skulddödare..

Vad är en IOU (engelska för ”jag är skyldig dig”)? Jo, det är en skuld, dvs ett löfte, där jag är skyldig att ge, dvs betala, dig något i framtiden..

Det blir mao en motsägelse att säga att pengar är ett löfte, dvs en skuld. Särskilt om man påstår att ett löfte (IOU), dvs skuld, måste skapas för att pengar ska finnas. Bankföreträdare brukar ju alltid hävda att pengar är IOU:s.

Dagens ”penningsystem”  är uppbyggt på att bankerna skapar två löften, dvs två skulder, samtidigt på pengar som aldrig funnits. När du ”lånar” av banken skriver banken upp en summa på ditt konto samtidigt som du skriver på ett skuldebrev på att du ”lånat” summan. Banken skapar då två skulder (löften) på pengar som aldrig lånats ut:

1) Bankens skuld till dig (dvs ett löfte om att banken ska betala dig summan som står på ditt konto genom t.ex bankomaten)

2) Din skuld till banken (dvs skuldebrevet du skrev på där du ger löftet att du ska betala ”tillbaka” de ”pengar” du aldrig lånat som står på ditt konto).

Ovan har mao banken FÖTT två skulder (löften) genom att påstå sig ”låna ut” pengar banken aldrig lånat ut. Banken påstår sedan att bankens skuld på ditt konto ÄR pengar.  Men vad var nu pengars viktigaste funktion? Jo, att DÖDA skulder.

Bankernas skuldbaserade ”penningsystem” är mao motsatsen till ett riktigt penningsystem. Människor i samhället har som främsta mål att se till att vara så skuldfria som möjligt, det är en frihet i att vara skuldfri. Människorna i samhället vill mao att pengar ska döda skulder. Bankerna vill ha det precis tvärtom – de vill föda så mycket skulder som möjligt. Det är därför bankerna med alla medel försöker inbilla folk att pengar är skuld, dvs löften.

Genom att bankerna tillåtits FÖDA skulder (dvs löften) och hjärntvättat folk till att tro att pengar är skuld har så mycket skulder fötts  att i princip hela världen bär på ett enormt skuldok till bankerna. Bankerna är i sin tur är lika skuldsatta de då de ”lånat ut” sina egna skulder till konton. Men bankerna är skuldbefriade; för om de tvingas betala sina skulder, såsom vid bankrusningar, finns inga betalmedel kvar i samhället. Nästintill alla betalmedel består av bankernas skulder (ditt och mitt kontoinnehav) och betalsystemet havererar om bankerna tvingas betala sina skulder till kontoinnehavarna  Det var det som hände senast i t.ex Grekland.

Så för att sammanfatta:

Bankernas ”penningsystem”  borde egentligen kallas ”anti-penningsystem” då bankernas ”affärsmodell” bygger på att FÖDA så många och stora skulder som möjligt medan pengars riktiga funktion är den direkt motsatta – att DÖDA så maximalt mycket skulder som möjligt.

Vi behöver ett ärligt penningsystem där skuldfria pengar skapas som kan befria oss från bankernas skuldok. Bankerna bör förstatligas. Parasitrovet ska tas ifrån den 1%  som roffat åt sig 99% av alla tillgångar i världen. Ska bankerna sedan privatiseras ska de syssla med vad de låtsas göra idag – låna ut existerande pengar.

Nobelpristagaren i kemi, Fredrick Soddy, studerade penningsystemet och hade helt rätt i att enda alternativet är att skapa ett ärligt penningsystem:
“There is nothing left now for us but to get ever deeper and deeper into debt to the banking system in order to provide the increasing amounts of money the nation requires for its expansion and growth.
An honest money system is the only alternative.”

Han skrev också:

”What is banking?…The most dangerous as it is the most ridiculous form of universal tyranny the World was ever called upon to destroy.”

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s