Nej! Det finns ingen bostadsmarknad, det finns bara skuldslavsauktioner som bankerna annordnar.

Blev en till banklögn. Har inte tid, lust eller ork att skriva så mycket längre. Stänger av kommentarsfältet då jag inte hinner svara på kommentarer.

Jag har beskrivit många gånger tidigare att den sk ”bostadsmarknaden” inte är en marknad utan ett pyramidspel byggt på skuldslaveri åt bankerna. Tänkte ta det från ett annat perspektiv för att kanske klarare belysa hur absurt skuldslaveriet åt bankerna kring boendet är uppbyggt.

Vi börjar som vanligt med din polare Nisse. Säg att Nisse är skyldig dig 50 kronor.  Du kan då använda Nisses skuld för att köpa en öl på puben om pubägaren litar på Nisse. Du behöver bara säga:

-”Är det ok om Nisse betalar när han kommer? Jag har inga pengar och han är skyldig mig 50 kr”

Går pubägaren med på det så har du använt Nisses skuld som betalmedel men du kan omöjligt säga att du betalt med pengar. Det är mao viktigt att kunna skilja på betalmedel och pengar. Pengar är alltid betalmedel men betalmedel behöver inte alltid vara pengar (såsom Nisses skuld i exemplet ovan – skulden kan ju, som sagt, aldrig vara pengar – men skulden gick ändå att använda som betalmedel)

Ovan är ok om pubägaren går med på det. Nisse kommer nu vara skyldig pubägare 50 kronor istället för dig. Nisse kommer mao fortfarande vara skyldig pengar.

Det finns inget absurt i ovan. För att förstå hur absurt banksystemet fungerar måste vi ge Nisse en alldeles speciell rättighet som ingen annan har i samhället – Nisse ges rätten att ”låna ut” sina egna skulder och ersätta pengar (kronor) som betalmedel med dessa skulder (för bankerna kallas denna ”rättighet” oktroj).

Nisse kan nu ”låna ut” sina egna skulder och kräva att ”låntagaren” ska betala ”tillbaka” det ”låntagaren” aldrig lånat. Nisses ges obegränsad rätt att hitta på sina egna skulder som han sedan ”lånar ut”. Nisse säger bara:

-”Nu är jag skyldig dig 1000kronor och du får låna skulden av mig. Du måste betala ”tillbaka” i kronor och du måste betala 4% ränta”

Du kan sedan använda Nisses skuld som betalmedel t.ex på puben när du köper en öl – men även på ICA när du handlar mat etc.

Ovan är helt  absurt. Nisse kan ju inte ”låna ut” sin egen skuld! Det är ju en total kortslutning att man kan ”låna ut” sin egen skuld.  Om Nisse försökte ”låna ut” sin egen skuld till dig skulle du tro han var sinnessjuk och du skulle aldrig gå med på det. Men detta är precis vad bankerna gör – bankerna ”lånar ut” sina egna skulder till kundkonton och kräver ränta på dessa påhitt. Detta då ditt konto endast kan  innehålla bankens skuld till dig och inget annat (banken kan betala sin skuld genom att du t.ex gör bankomatuttag – då betalar banken sin skuld till dig med pengar – dvs kronor).

Vi går tillbaka till Nisse. Nisse har nu rätten (oktroj) att ”låna ut” sina egna skulder och folk använder dessa skulder som betalmedel istället för pengar (för att tjata – kom ihåg att Nisses skulder omöjligt vara kronor, dvs pengar). Det är givetvis en enorm guldgruva för Nisse och han vill att så många som möjligt använder hans skulder som betalmedel istället för att använda riktiga pengar (kronor). Nisse gör det därför allt omöjligare att använda pengar som betalmedel  (såsom bankerna gör det allt omöjligare att använda kontanter).

Låt säga att du ska köpa ett hus och det är många spekulanter på huset. Nisse kan då som mellanhand trissa upp priserna genom att han ”erbjuder” budgivarna att få ”låna” Nisses skulder. Det är mao Nisse som bestämmer priset genom att hetsa budgivarna mot varandra – det är INTE köparna och säljarna som bestämmer priset. Den som ”lånar” mest av Nisses skulder och blir den största skuldslaven till Nisse får ”köpa” huset. Nisse döper om upptrissningen av priset på huset till ”värdeökning” och Nisse kan på så sätt anskaffa skuldslavar som är fängslade i sitt eget boende- Nisse kan mjölka sina skuldslavar genom räntan på pengar Nisse aldrig lånat ut.

Skulle Nisse försöka sig på ovan skulle han troligen bli upphängd i någon lyktstolpe efter ett tag när folk genomskådade bedrägeriet och parasitismen. Men faktum är att dagens banker fungerar precis på ovan sätt. Om du byter ut ”Nisse” ovan mot t.ex Wallenberg så vet du precis varifrån Wallenberg fått ”sin” förmögenhet – genom ovan parasitära bedrägeri.

“Banking is not money lending; to lend, a money lender must have money” – ekonomiprofessor Hyman Minsky

Tidigare genomgångna banklögner :

NEJ! Penningsystemet är inte kreditbaserat. Det är baserat på att bankerna får ”låna ut” sina egna skulder till kundkonton – en enorm skillnad!

Nej! Bankernas skulder, dvs ditt kontoinnehav, är INTE pengar!

Nej! Du amorterar inte – banken har inget lånat ut – så vad ska du betala tillbaka?

Nej! Banker är INTE företag.

NEJ! Ditt konto hos banken kan INTE innehålla kronor! Liten film

NEJ! Du är aldrig låntagare av det som står på ditt konto! Banken är ALLTID låntagare av det som står på ditt konto.

Nej! Pengar är inte ett löfte om att betala – tvärtom – man kan betala löften med pengar.

Annonser