Nej! Bankernas skulder, dvs ditt kontoinnehav, är inte pengar! Att de trots detta ingår i penningmängden är en del av bedrägeriet

Fortsätter med lögnerna som ligger som grund för bankernas parasitära bedrägeri.

Tänkte visa att bankernas skulder, dvs ditt kontoinnehav, inte är pengar. Som vi ska se är detta inte svårt att inse eller bevisa. Det otroliga är att bankerna lyckats lura oss så totalt med ett sådant simpelt bedrägeri.

Vi börjar som vanligt med din polare Nisse. Säg att Nisse är skyldig dig 50 kronor.  Du kan då använda Nisses skuld för att köpa en öl på puben om pubägaren litar på Nisse. Du behöver bara säga:

-”Är det ok om Nisse betalar när han kommer? Jag har inga pengar och han är skyldig mig 50 kr”

Om pubägaren går med på detta så har Nisses skuld använts som betalmedel men Nisses skuld kan ju omöjligt vara pengar (dvs kronor som är de lagliga pengarna i Sverige).
Säg nu att Nisse köper din gamla dator för 500 kronor. Nisse är lika pank som vanligt så han blir skyldig dig 500 kronor. Du kan då gå till puben och om pubägaren går med på det kan du köpa tio öl för Nisses skuld. Nisse kommer då bli skyldig pubägaren 500 kronor.
Ovan har Nisses skuld återigen använts som betalmedel men jag tror varken du eller Nisse tror att Nisse skapat pengar genom att Nisse ökar sina skulder. Jag tror varken du eller Nisse tror att penningmängden ökar för att Nisse blir skyldig dig 500 kronor. Mängden pengar,dvs kronor i samhället, har ju varken blivit mer eller mindre för att Nisse skuldsätter sig.

Vi går nu över till bankerna. Som jag visat otaliga gånger så kan ditt konto hos banken endast innehålla bankens skuld till dig. Banken kan, i ytterst liten omfattning, betala tillbaka sina skulder till kontoinnehavarna genom att kontoinnehavarna gör t.ex bankomatuttag (om många gör det samtidigt kan banken inte betala sina skulder och tvingas stänga luckan, såsom skedde sist i t.ex. Grekland).

När bankerna ”lånar ut” till konton kan mao banken inget annat ”låna ut” än bankens egna skuld. Vi använder sedan bankernas skulder som betalmedel och du kan köpa tio öl (eller mer 🙂 ) hos pubägaren – du kommer du använda bankernas skulder (ditt kontoinnehav) som betalmedel på precis samma sätt som du använde Nisses skuld ovan. När du betalade med Nisses skuld (om pubägaren gick med på det) så betalade du INTE med kronor, dvs pengar – exakt samma sak gäller när du betalar med kontokortet – du betalar INTE med pengar – du betalar med bankens skuld till dig (ditt kontoinnehav).

Som vi såg ovan vore det befängt av Nisse att påstå att hans skulder är pengar som ska räknas in i penningmängden. Samma sak borde givetvis även gälla bankernas skulder (ditt kontoinnehav). Bankernas bedrägeri ligger i att de, med politikers och Riksbankens hjälp, får oss att tro att bankernas skulder ÄR pengar och därför ska räknas in i penningmängden.

Det är därför som 97% av den sk ”penningmängden” inte alls består av pengar – den består av bankernas skulder. Tänk om Nisses skulder sågs som pengar och om 97% av ”penningmängden” bestod av Nisses skulder – det vore ju helt befängt (men Nisse skulle säkert bli glad -liksom bankerna skulle han bli rikare ju mer han satte sig i skuld). Att bankernas skulder räknas in i penningmängden är lika befängt.

Så för att sammanfatta:

Bankernas skulder, liksom Nisses skuld ovan, KAN fungera som betalmedel – men de kan ALDRIG vara pengar.

Tidigare genomgångna banklögner :

NEJ! Penningsystemet är inte kreditbaserat. Det är baserat på att bankerna får ”låna ut” sina egna skulder till kundkonton – en enorm skillnad!

Nej! Bankernas skulder, dvs ditt kontoinnehav, är INTE pengar!

Nej! Du amorterar inte – banken har inget lånat ut – så vad ska du betala tillbaka?

Nej! Banker är INTE företag.

NEJ! Ditt konto hos banken kan INTE innehålla kronor! Liten film

NEJ! Du är aldrig låntagare av det som står på ditt konto! Banken är ALLTID låntagare av det som står på ditt konto.

Nej! Pengar är inte ett löfte om att betala – tvärtom – man kan betala löften med pengar.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s