Nej! Börsspekulation är inte ”sparande”. Pyramidspel är aldrig sparande

Blev en till banklögn – lögnen om att vi ”sparar” när vi går in i pyramidspelet kallat börsen. Faktum är att bankernas pyramidspel kring börsen (men även typ bostadsbubblan) är mycket värre än vanliga pyramidspel. Inte nog med att de är ofantligt mycket större – bankernas pyramidspel har dessutom betydligt mer risk inbyggt i sig.

Hur ser ett vanligt pyramidspel ut. Jo, folk går in med EXISTERANDE pengar i pyramidspelet och luras till att tro att de kan få ut mer pengar efter ett tag. Pyramidspelet kan bara växa så länge fler stoppar in pengar än de som plockar ut. Blir folk misstänksamma plockar det ut sina pengar från pyramidspelet i panik och pyramidspelet punkteras (någon som ser liknelsen med en bankrusning? Det är ingen ”liknelse” – bankernas verksamhet ÄR i grunden pyramidspel).

I vanliga pyramidspel stoppar folk in pengar som redan existerar. De som stoppar in pengarna i vanliga pyramidspel är inte skuldsatta. Bedragarna som håller i pyramidspelet är inte heller skuldsatta. Visst finns det en mycket mycket stor risk att de som går in i pyramidspelet kommer förlora sina pengar. Men de riskerar inte hamna i skuld efteråt (om de nu inte skuldsatt sig för att gå in i pyramidspelet). Bedragarna riskerar ingenting – de kammar bara in vinsten.

Om vi nu kollar in pyramidspelen bankerna håller i (t.ex börsen och bostadsmarknaden) finns det betydligt större risk. För det som det spekuleras med är inte ens pengar. Det som finns på ditt konto är bankens skuld till dig. Bankerna bygger mao t.ex börspyramidspelet på att bankerna sätter sig själva i allt större skuld till kontoinnehavarna. Detta då bankerna ”lånar ut” sina egna skulder till kontoinnehavarna (banken kan ju inte ”låna ut” något annat till kontot än vad kontot kan innehålla – och, som sagt, det enda ett kundkonto kan innehålla är bankens skuld till kotokunden).

Så utöver risken som finns i vanliga pyramidspel finns mao extra risker i t.ex pyramidspelen börsen och den sk ”bostadsmarknaden” som bankerna håller i och pumpar upp

1) Dessa pyramidspel är ofantligt mycket större

2) Bankerna sätter sig själv i skuld genom att ”låna ut” bankens egna skulder till kundkonton – detta är själva grunden för pyramidspels-uppblåsandet

3) När bankerna ”lånar ut” sina egna skulder till kontokunder sätts även kontokunden i skuld med samma belopp aldrig existerande pengar

Dessa kontopåhitt använder sedan bankerna för att blåsa upp värdet på pyramidspelen kallat bostadsmarknaden och börsen. Börsen kan i mycket ses som ett avtappnings-pyramidspel till det mycket större pyramidspelet ”bostadsmarknaden”. Gången kan beskrivas så här:

1)  Bankerna trissar upp priserna på bostäder. Folk tror att de kommer bli rika om de går in i pyramidspelet. Bankerna är därför noga med att marknadsföra prisökningarna på bostäder såsom ”värdeökningar” för att maximalt med folk ska gå in i spelverksamheten.

2) Säljaren av bostaden kan göra fler saker med sitt innehav av bankskulder (dvs hens kontoinnehav), hen kan

a) Hoppa in i pyramidspelet ”bostadsmarknaden” igen genom att spekulera i en ny bostad

b) Hoppa in i pyramidspelet börsen och hoppas att han kommer kunna plocka ut mer pengar i framtiden

c) Hoppa av bankernas pyramidspel totalt och plocka ut sina pengar från banken i form av kontanter

Av ovan är det givetvis så att banken på alla sätt vill hålla kvar folk i pyramidspelen, helst i pyramidspelet kallat  ”bostadsmarknaden” (folk måste ju bo och folk blir skuldslavar åt bankerna) och i andra hand i pyramidspelet börsen som blir ett ”uppsamlings-pyramidspel”. Det bankerna med alla medel försöker hindra är att folk plockar ut sina pengar från pyramidspelen (dvs alternativ c)  ) –  detta kallas ju, som  nog alla vet vid det här laget, för bankrusning. Bankerna kan ju inte betala sina skulder till kontoinnehavarna om det blir en rusning ut ur bankernas pyramidspel kopplat till penningsystemet..

Därför påstår bankerna med hjälp av sina knämopsar politiker och media att pyramidspelet börsen är mycket viktigare än något annat – den reella ekonomin är enligt bankerna något sekundärt. Vi har banker, media och politiker vars främsta uppgift är att ljuga maximalt för att inte riskera punktera bankernas pyramidspel. Såsom alla pyramidspel är börsen (och ”bostadsmarknaden”) uppbyggd på fiktioner vars enda syfte är att hålla kvar folk i pyramidspelet med löften om framtida vinster och lycka. Politikernas enda uppgift är att hålla liv i fiktionerna, om så sker till priset av döda visioner.

När jag kommer att tänka på det liknar det faktiskt mest religion. Religion ger dig en ”fribiljett” till en framtida himmel om du bara avstår från allt i nutid. Samma sak med bankernas pyramidspel – om du bara väntar kommer din belöning i framtiden. Det är klart att Satan, Mammon, som håller i pyramidspelen vill få oss att tro att det är sant. Mammon har nog alltid försökt kidnappa religionen och göra den till sin då det i grunden bottnar i tro.

Tidigare genomgångna banklögner.

Nej! Bankernas skulder, dvs ditt kontoinnehav, är inte pengar! Att de trots detta ingår i penningmängden är en del av bedrägeriet

NEJ! Penningsystemet är inte kreditbaserat. Det är baserat på att bankerna får ”låna ut” sina egna skulder till kundkonton – en enorm skillnad!

Nej! Bankernas skulder, dvs ditt kontoinnehav, är INTE pengar!

Nej! Du amorterar inte – banken har inget lånat ut – så vad ska du betala tillbaka?

Nej! Banker är INTE företag.

NEJ! Ditt konto hos banken kan INTE innehålla kronor! Liten film

NEJ! Du är aldrig låntagare av det som står på ditt konto! Banken är ALLTID låntagare av det som står på ditt konto.

Nej! Pengar är inte ett löfte om att betala – tvärtom – man kan betala löften med pengar.

Annonser

One thought on “Nej! Börsspekulation är inte ”sparande”. Pyramidspel är aldrig sparande

  1. Ping: Tack, Birger Schlaug för att du vågar vidröra bankparasitismen | secret mind control in sweden and world wide

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s