Vi lever i en gobeläng av lögner – det är dags att riva ned lögnerna

Tycker det är tragiskt med allt hat mot flyktingströmmarna. Var nivån på den svenska demokratin ligger visas av att INGEN diskuterar VARFÖR flyktingarna flyr sina hemländer. De flyr inte till Sverige för att de gillar två meter snö, mörkret och kylan i Sverige. De flyr för att deras hemländer destabiliseras eller bombas sönder.

Det sjuka är att inte ens vänstern, som traditionellt brukar skylla allt på USA, vågar säga som det är – att det är USA som är orsaken till flyktingströmmarna. Putin har sagt det och senast sa Tjeckiens president samma sak. Vi har mao en vänster som inte ens längre  vågar säga ordet ”imperialism”. Det sjuka är att yttersta högerkanten och ”liberaler” (typ Ron Paul) vågar uttrycka ordet imperialism i betydligt större omfattning än vänstern – och kollar man in vad t.ex Ron Paul sagt så är det i princip samma som Putin sagt – det är USA:s imperiepolitik som skapar flyktingströmmarna. (jag har för övrigt inte mycket till övers för Ron Paul men här har han rätt)

Istället har vi pseudodiskussioner där ett parti, Sverige Demokraterna, tillåts växa genom att de får pissa ohämmat på offren för USA:s imperialism medan ingen vågar diskutera orsaken till flyktingströmmarna.

Det hela påminner ganska starkt om hur ingen vågar diskutera att bankerna inte lånar ut några pengar. Det enda som bankerna kan ”låna ut” till kundkonton är bankens egna skuld och inget annat – detta enligt bankens egna balansräkning. Det finns inget etablerat politiskt parti, inte ens på vänsterkanten, som vågar påpeka det absurda i att bankerna tillåts ”låna ut” sina egna skulder men låtsas som om de lånar ut pengar. Ingen låtsas se bedrägeriet – precis som ingen låtsas se orsaken till alla flyktingströmmarna.

Än mindre vågar någon diskutera att det hänger ihop. Flyktingströmmarna är skapade för att USA:s banksystem ska kunna behålla härskarställningen på sin sin imperievaluta och fortsätta parasitera på resten av världen  (en valutaparasitism som bla Putin också påpekat). Vi lever i den gobeläng av lögner som nobelpristagaren Harold Pinter beskrev i sitt Nobeltal.

Här är några de invävda lögnerna i gobelängen som jag försökt riva ned. För det är viktigt att vi ser orsak och verkan och det kan vi bara göra om vi slutar acceptera lögner som om de vore sanningar.

Nej! Börsspekulation är inte ”sparande”. Pyramidspel är aldrig sparande

Nej! Bankernas skulder, dvs ditt kontoinnehav, är inte pengar! Att de trots detta ingår i penningmängden är en del av bedrägeriet

NEJ! Penningsystemet är inte kreditbaserat. Det är baserat på att bankerna får ”låna ut” sina egna skulder till kundkonton – en enorm skillnad!

Nej! Bankernas skulder, dvs ditt kontoinnehav, är INTE pengar!

Nej! Du amorterar inte – banken har inget lånat ut – så vad ska du betala tillbaka?

Nej! Banker är INTE företag.

NEJ! Ditt konto hos banken kan INTE innehålla kronor! Liten film

NEJ! Du är aldrig låntagare av det som står på ditt konto! Banken är ALLTID låntagare av det som står på ditt konto.

Nej! Pengar är inte ett löfte om att betala – tvärtom – man kan betala löften med pengar.

7 thoughts on “Vi lever i en gobeläng av lögner – det är dags att riva ned lögnerna

 1. VI LEVER I EN VÄRLD DÄR MAKTENS LÖGNER REGERAR!

  Jag var bara tvungen att rätta lite:) Lyssna gärna på Edward Griffin i det inlägg jag gjorde igår:

 2. Japp, det mesta är lögner eller aktivt blundande. Som den här snubben som har en poäng i att politikerna kommer ha ett stort ansvar för den bobubblla som kommer ploppa. Men vad han blundar för är själva fundamentet till varför allt sitter i skuld till banksystemet – bankernas rätt att ”låna ut” sina egna skulder till kundkonton och att bankerna tillåts ljuga den sk ”låntagaren” rakt upp i ansiktet och lura hen till att tro att hen lånat pengar av banken.
  http://www.svt.se/nyheter/ekonomi/nar-krisen-kommer-vilar-tungt-ett-ansvar-pa-politikerna

  Visst, politikerna bär ett ansvar för att de tillåtit bankerna skapa bobubblan men grundmekanismen och bankernas bedrägeri missar reportern totalt. Finns inte en enda journalist som vågar ställa frågan:
  Varför ska bankerna få ”låna ut” bankens egna skulder överhuvudtaget? Varför ska bankerna kunnna sätta allt i skuld genom att banken tillåts ljuga och påstå att de lånar ut pengar när de inga pengar kan låna ut till kundkonton?

  Som ekonomiprofessor Hyman Minsky sa:
  “Banking is not money lending; to lend, a money lender must have money”

  Det hänger ihop med filmen som du delade – allt går ut på att dölja orsakerna och hitta syndabockar så att finansparasiterna kan fortsätta sina bedrägerier. Om syndabockarna sedan är politiker eller flyktingar är oväsentligt för finansparasiterna – bara media gör sitt jobb och pekar åt fel håll men aldrig aldrig på roten till rötan.

 3. Det jag ville framhålla är att det finns en agenda i det som sker, men det är inte våra valda politiker som ligger bakom den agendan, de är bara spratteldockor. De som styr är de Griffin pratar om. Allt står i Carroll Quigleys bok. Det gäller bara att orka läsa den:(

Kommentarer inaktiverade.