Politikers och medias tystnad är också ett sätt att ljuga på för att dölja bankernas bedrägeri

I förra inlägget skrev jag om att alla, t.o.m vänstern, är tysta om den USA imperialism som orsakar alla flyktingströmmar samt hur denna tystnad ger plats för rasistpartier som SD.

Idag tänkte jag ta upp tystnaden om hur allt kan vara i skuld samt hur politikernas samt media aktivt stödjer bankernas lögner genom sin tystnad.

Media och politiker uttrycker sin oro för den ökade skuldsättningen men de är totalt tysta om mekanismen som gör att allt är satt i skuld. De är helt tysta om det faktum att orsaken till att allt sitter i skuld till bankerna (som i sin tur är lika skuldsatta de) är att det knappt finns några pengar i systemet. De är tysta om att bankerna ersatt pengarna i systemet med skulder genom att bankerna tillåtits ”låna ut” sina egna skulder till kundkonton.

Vi tar det stegvis och med massa animationer för att få det så maximalt enkelt som möjligt. Jag har redan kört det här på alla möjliga sätt men det här kanske är en ny vinkling som skapar förståelse (förhoppningsvis).

Vi börjar tvärsimpelt och säger att du i slutet av månaden har en massa skulder men inga pengar. Din balansräkning ser då ut så här:

1

Du får lön och kan betala dina räkningar som visas i animeringen nedan:

anigif

Din balansräkning hamnar då i balans igen då du dödat dina skulder med pengarna som trillat in, såsom animationen nedan visar:

anigif

Ovan är hur pengar ska fungera och hur ALLA i samhället, UTOM bankerna ska uppföra sig. Vi ska betala våra skulder med pengar och vi ska inte hamna i skuld – detta gäller alla privatpersoner, stat, kommuner och företag (förutom bankerna som inte är företag).

Men, som sagt, ovan gäller inte alls bankerna. Bankerna ”lånar ut” sina egna skulder till kundkonton och sätter både kunden och banken i skuld med detta belopp (banken lånar INTE ut pengar). Säg att du ”lånar” 1 miljon av banken, då är nedan bild av förändringen på bankens balansräkning sann.

2

Banken och du sitter nu i ömsesidig skuld till varandra på 1 miljon kronor som ALDRIG HAR EXISTERAT.

Vi använder sedan bankernas skulder som betalmedel när vi betalar genom bankernas kontosystem. Vi får mer eller mindre av bankernas skulder på våra konton – vi får ALDRIG mer pengar på kontot då kontot inte kan innehålla pengar – kontona kan, som visas ovan, BARA innehålla bankens skuld.

Då staten är förbjuden att skapa riktiga pengar för att finansiera sin verksamhet (enligt Maastricht och Lissabonavtalet) skapas nästintill alla betalmedel på ovan sätt genom att bankerna ”lånar ut” sina egna skulder till kundkonton. Bankerna bygger på så sätt upp två skuldberg på ömse sidor av sin balansräkning som visas nedan.

3

Då knappt några riktiga pengar finns längre i systemet (mer än kontanter) som kan rensa balansräkningarna kommer skuldbergen växa tills dess varken bankerna eller samhället kan bära mer skulder. Detta tillstånd kallas skuldmättnad och då brakar bankernas balansräkningar som visas i animeringen nedan.

anigif

Allt ovan är ett resultat av att politiker gett bankerna rätt att ”låna ut” sina egna skulder till kundkonton och rätten att lura folk att de lånar pengar av banken. Det finns knappt några pengar längre i betalsystemet som därför knappast kan kallas ett betalsystem längre. Ett betalsystem ska ju syfta till att BETALA skulder genom att det finns pengar som kan betala skulderna – bankernas skuldberg har direkt motsatt avsikt – att maximera mängden skulder samt att bankerna aldrig själva ska behöva betala sina skulder till kontokunderna (då vi, för att tjata, använder bankernas skulder, dvs ditt och mitt kontoinnehav, som betalmedel ISTÄLLET för att använda riktiga pengar).

Lösning?

Ta bort bankernas rätt att skuldförslava allt genom att ta bort bankernas rätt att  ”låna ut” bankens egna skulder. Nationalisera bankerna under en övergångstid och se till att staten kan skapa riktiga skuldfria pengar genom kontosystemet.

Ha skuldavskrivningar samt ta ifrån parasiterna (typ Wallenberg) deras tillgångar – antigen genom direkt konfiskering eller genom extrem beskattning. Mao ta ifrån parasiterna deras parasitrov och ge det till folket.

Men för att ovan reformer ska kunna inträffa måste media och politikerna sluta ljuga genom sin tystnad. Vi kan bara förändra något om vi slutar acceptera lögner som om de vore sanningar. Här  är  några till av bankernas lögner som jag försökt riva ned för att frigöra sikten.

Nej! Börsspekulation är inte ”sparande”. Pyramidspel är aldrig sparande

Nej! Bankernas skulder, dvs ditt kontoinnehav, är inte pengar! Att de trots detta ingår i penningmängden är en del av bedrägeriet

NEJ! Penningsystemet är inte kreditbaserat. Det är baserat på att bankerna får ”låna ut” sina egna skulder till kundkonton – en enorm skillnad!

Nej! Bankernas skulder, dvs ditt kontoinnehav, är INTE pengar!

Nej! Du amorterar inte – banken har inget lånat ut – så vad ska du betala tillbaka?

Nej! Banker är INTE företag.

NEJ! Ditt konto hos banken kan INTE innehålla kronor! Liten film

NEJ! Du är aldrig låntagare av det som står på ditt konto! Banken är ALLTID låntagare av det som står på ditt konto.

Nej! Pengar är inte ett löfte om att betala – tvärtom – man kan betala löften med pengar.

Annonser

2 thoughts on “Politikers och medias tystnad är också ett sätt att ljuga på för att dölja bankernas bedrägeri

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s