Är flyktingströmmarna till Europa USA-imperiets sista försök att tvinga Europa kvar som vasaller?

Europa har under lång tid varit USA:s vasallstater. Jag brukar hänvisa till den här artikeln med ekonomiprofessor Michael Hudson som är den enda jag känner till i svensk ”gammelmedia” som tar upp detta faktum (mao är Sverige även massmedialt en vassal åt USA). I den artikeln säger Hudson att EU gör vad de blir tillsagda att göra

USA har följt Zbigniew Brzezinskis (bl.a rådgivare åt Obama) manual beskriven i boken ”The Grand Chessboard”. I den beskriver Brzezinskis att USA makt som imperium bygger på söndring och härskande över vasallstaterna så att dessa aldrig kan samarbeta.

In brief, for the United States, Eurasian geostrategy involves the purposeful management of geostrategically dynamic states and the careful handling of geopolitically catalytic states, in keeping with the twin interests of America in the short-term: preservation of its unique global power and in the long-run transformation of it into increasingly institutionalized global cooperation. To put it in a terminology that hearkens back to the more brutal age of ancient empires, the three grand imperatives of imperial geostrategy are to prevent collusion and maintain security dependence among the vassals, to keep tributaries pliant and protected, and to keep the barbarians from coming together.”

USA har tappat greppet om Kina, Ryssland och BRICS-länderma. Listan är för lång för att beskriva alla avknoppningar från USA:s dollarhegemoni. Men några nya saker som eskalerar USA:s fall. Den här artikeln tar upp en del:

Russian President Vladimir Putin has introduced legislation that would deal a tremendous blow to the U.S. dollar. If Putin gets his way, and he almost certainly will, the U.S. dollar will be eliminated from trade between nations that belong to the Commonwealth of Independent States. In addition to Russia, that list of countries includes Armenia, Azerbaijan, Belarus, Kazakhstan, Kyrgyzstan, Moldova, Tajikistan and Uzbekistan.

——-

China’s new oil contract signals shift from Brent and US dollar

Brent crude has been the global benchmark against which most oil is measured ever since the field from which it draws its name was discovered in the 1970s

Ovan är, som sagt, bara toppen på isberget på exempel på frigörelsen från USA:s imperialism  (jag har skrivit mer bl.a här).

Världen förenar sig och USA får allt svårare att härska genom att söndra. Trots alla destabiliseringsförsök i Ukraina etc förenar sig en allt större del av världen och försöker samarbeta utanför USA-imperiets gränser.

USA har snart inget kvar mer än sina vasallstater i Europa. Men även där finns det sprickor. Tyskland vill söka sig österut och ta del av de ekonomiska fördelarna med den nya sidenvägen. Missnöjet i de Europeiska vasallstaterna växer mot USA:s söndrade och härskande samt despotiska imperialism.

Europa, och i synnerhet Tyskland med sin industri, är snart de enda som USA kan parasitärt suga ut. Men USA kan inte angripa Europa direkt militärt då:

 1. Det skulle förstöra en massa produktionskapacitet – USA har inte råd att ta död på den enda värd den har kvar som  imperiet  kan parasitera på. Förut kunde USA bomba sönder ett land då andra länder stod i kö som kunde fylla ut tomrummet – den tiden är förbi.
 2. Det skulle vara svårt för USA att skaffa manskap för att invadera hela Europa och det skulle vara svårt att få igenom en sådan massiv militär operation med stöd av USA:s befolkning.

En direkt militär aktion mot Europa för att hålla kvar Europa i vasallstatus är mao svår att genomföra för USA. Det är min tro att USA istället försöker skapa så mycket kaos och flyktingar i mellanöstern så att Europa ställs inför ultimatumet att

 1. Antingen göra som USA säger så kommer USA minska terrorn i Syrien, Irak, Afghanistan, Libyen etc etc.
 2. Om Europa vägrar acceptera sin vasallstatus kommer USA öka terrorn och skapa än fler flyktingar.

Mao om Europa (och i synnerhet Tyskland) söker sig österut och försöker frigöra sig från USA:s imperialism kan USA öka strömmen flyktingar genom att öka terrorn. USA sitter mao, genom sin terror, på kranen till mängden flyktingar. Det är i det perspektivet flyktinströmmarna ska ses – de är inte ”bara” till för att destabilisera mellanöstern – de är också till för att hålla kvar Europa i att vara vasaller åt USA-imperiet.

Europa måste kräva ett slut på USA-terrorismen som skapar alla flyktingströmmar. Sverige måste ta avstånd från terrorn som  NATO, såsom USA:s redskap, skapar i världen. Att Sverige var delaktig i den terror som skapat flyktingvågen från Nordafrika iom Sveriges indirekta deltagande i terrorbombningarna av Libyen var illa nog. Vi måste ta avstånd från USA:s imperialism och inte delta i den genom att nu dessutom gå med i NATO.

För att påpeka Sveriges (eller snarare Sveriges prostituerade politikers) skuld gällande Libyen avslutar jag med ett citat från en måste-läsas artikel av den kände journalisten John Pilger:

“In 2011, NATO launched 9,700 ‘strike sorties’ against Libya, of which more than a third were aimed at civilian targets. Uranium warheads were used; the cities of Misurata and Sirte were carpet-bombed. The Red Cross identified mass graves, and Unicef reported that ‘most [of the children killed] were under the age of ten’.” These were international war-crimes, which will never be prosecuted. Hillary Clinton expressed merry pride (“We came, we saw, he died! (Laughs)”) regarding what she and Obama did in killing Gaddafi, no matter how many people’s lives were destroyed in the process. Europe is reaping America’s whirlwind.

Och här kan ni se psykopaten Hillery Clinton skratta fastän hon  är skyldig till hundratusentals människors död (varav, som sagt, många många barn enligt FN).

Hon är väl bara slagen i psykopati av den tidigare utrikesministern Madeleine Albright som tyckte 500 000 döda irakiska barn var, citat  – ”Värt priset”

Annonser

15 thoughts on “Är flyktingströmmarna till Europa USA-imperiets sista försök att tvinga Europa kvar som vasaller?

 1. Har svårt med Alex Jones som kör med mycket islamofobi. Lyssnade bara på början där han säger att muslimerna som anländer som flyktingar kastar fekalier på europerna och våldtar europeiska kvinnor bla, bla, bla. Han har också sagt att muslimerna borde deporteras (om någon sa samma sak om t.ex judar skulle det, med all rätt, bli ett djävla liv).

  Kollar man in vem som sponsrar Alex Jones förstår man hans agenda.

  • Tror snarare att han refererar till aktuella händelser där så varit fallet, inte att alla som är Islam gör sådant, lyssnade precis på ett annat klipp från hans kanal där programledaren varnade för just islamofobi, rasism m.m. Har aldrig hört ett rasistiskt uttalande på hans kanal.

   Vilken agenda har Alex Jones förutom att informera och förvarna människor 10-15 år i förväg om vad som kommer hända, hans track record är spot on.

  • Det han säger om muslimerna är ju ingen lögn! Dom våldtar våra kvinnor för att förnedra oss och tala om för oss att vi inte kan skydda våra kvinnor. Muslimerna är det största hotet mot Europa sen kan ni vänsterextrema tro vad ni v ill. Ni kommer få era halsar avskurna likförbannat!

   • Du är en nyttig idiot. Precis så där vill parasiterna och dess medlöpare (typ Reinfeldt) att striden ska stå – vänstern mot högern, muslimer mot ”svenskar”. Allt medan parasiterna går fria.

    Eller så är du en medveten desinformatör som vill sprida maximal skräck för att skydda parasiterna då du själv är infödd i släktet. Jag är inte riktigt säker på vilket du är.

    Om du är det senare är det du skriver tolkas som ett hot mot mig som person.

    Det största hotet mot europa är nyttiga idioter/desinformatörer som du som kommer skapa maximalt med polariseringar för att avleda uppmärksamheten bort från de riktiga förövarna, parasiterna (som du inte nämner med ett ord – vilket är precis vad vill – de vill verka i tystnad)

   • Jag blir glad när du kan se detta Michael! För mig är bluffen så uppenbar och hjärtslitande. ”Islam” har helt klart stått för en hel del våld historiskt och kommer göra det i framtiden. Men ”bottom line” är att religion är inget, det blir något som utövaren gör det till. Jag skall inte försvara muslimer iom att jag inte är muslim, det är deras egen sak egentligen. Oftast gör dom det dåligt. Jag tror det till stor del beror på att det inte finns grunder för förståelse. Därför kommer man ingen vart i debatter. Samt att vi lever i en tid med hårt åsiktsförtryck kopplat till förintelsebluffen. Här har vi ett exempel på där det går bra trots allt:

    En iakttagelse jag gjort när jag ser på MSM media där det debatteras om ateism vs religion är att ateister väldigt ofta sionister (försvarar Israels ”rätt” att existera). Rätta mig om jag har fel!?

    Jag gjorde ett längre inlägg om detta här, bläddra ner längs kommentarerna: https://janmilld.wordpress.com/2015/08/30/inte-bara-wolodarski/

    Jag tror att islam kommer att sprida sig till den etniskt svenska befolkningen i stora volymer. Vi lever i en svag kultur som inte har något egentligt mönster för vad som är god och dålig moral. Det är något som människan söker naturligt. Självklart så kommer kvinnor gå i bräschen som dom gjorde när vi blev kristnade. Kristendomen har gjort sitt i Europa troligen. Bibeln som jag kallar världens första Wikipedia artikel, då den är ett hopklipp av massor med texter, är mer motsägelsefull och svårtolkad än Islam som är lättare att ta till sig och erbjuder klara fördelar för kvinnor.

    För att hålla mig till bloggens ämne så vill jag även påminna om att Islam är emot riba (löst uttryckt ränta). Här, ett mycket underhållande föredrag, killen har humor:

 2. Hotet kommer till stor del inifrån EU. Utlys en handelsbojkott mot europeiska företag i säkerhets- och vapenbranschen som är noterade på nordamerikanska börser. Det är en bransch av opportunister som bara väntar på att det ska smälla till så kurser rusar upp, tillsammans med banksters.

 3. Jag tror inte på den teorin som presenteras i artikeln. USAs utrikespolitik ligger i händerna på neocons dvs Israel. Flyktingströmmarna kommer att skapa ett högre tryck för att göra militära insatser mot Assad från allmänheten.

  Vi kan sen lägga till att bankerna tjänar på att få in ny slavar i systemet.

  Syria måste söndras för Israels säkerhet. När Assad är borta kommer Israel gå in och ”säkra” landet för att få bort ISIS. Söndra och härska. Stor Israel är målet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s