Bankirerna och ekonomerna kommer förstöra världen om vi tillåter dem fortsätta ljuga

Externaliseringen av kostnaderna är något som ingår i ekonomernas ”utbildning” att bortse ifrån. Det fanns ett skäl till att Nobel aldrig ville att ekonomer skulle få¨nobelpris.

Ett skäl till externaliseringen är att luften, vattnet, naturresurser och människor värde sätts lägre än abstraktionen pengar. Abstraktionen pengar saknar egentligen värde – pengar kan (tvärtemot vad ekonomer hjärntvättats till att tro) varken arbeta eller växa. Ändå är det grunden för det penningsystem vi har – att pengarna ska växa. Fiktionen pengar växer mao på bekostnad av allt annat -det viktigaste i livet för de flesta är att jaga pengar så att de kan betala av det växande skuldberget som bankerna skapat från ingenting. Skuldberget är egentligen bara ett pyramidspel som bankerna anordnat och liksom alla pyramidspel måste det växa för att inte rasa. Fiktionen blir viktigare att upprätthålla än att se verkligheten. Den elit som skapar alla skulder är helt beroende av att fiktionerna, dvs lögnerna, döljer verkligheten. Skuldberget flyttas in i framtiden då allt är satt att betalas – när skövlingen av moder jord är fulländad. Allt fler ser idiotin i ovan men ekonomerna är hjärntvättade till att vara bromsklossar. Ingen förstår vad ekonomerna säger, minst av allt dem själva, men vi låtsas att det de säger är sant – detta trots att vi ser att världen brakar sönder under tyngden av alla lögner.

Idag har vi knappt några pengar längre – det enda som finns är skulder. Och som sagt – alla skulder externaliseras in i framtiden – detta då inget, varken natur eller människor har något värde i nutiden – alla skulder ska betalas senare – så även skulden till moder jord.

Om vi inte gör något åt penningsystemet och den gobeläng av lögner som vi lever i kommer lögnerna snart begrava oss alla. Vi måste ta ifrån ekonomerna makten över våra värderingar och inse vilka hjärntvättade idioter de är. Vi behöver ett ärligt penningsystem där inte allt förskjuts till framtiden. Vi behöver ett penningsystem där värdet finns hos människan, djur och natur – att värdet finns i det reella värdet i nutiden.

Men det kommer inte bli lätt att få bankirerna eller deras medlöpare, ekonomerna, att släppa sina vanföreställningar. Eller, som Upton Sinclair uttryckte det:

“It is difficult to get a man to understand something, when his salary depends on his not understanding it.”

Hellre startar bankirerna världskrig och förstör allt som är kvar  än att ändra sitt seende.  När pengar har större värde än moder jord så är det ”lönsamt” att förstöra den genom krig – så hjärntvättade är ekonomer och bankirer till att sätta värde på pengar.

Men vi måste i alla fall försöka. Här är mitt bidrag till att försöka riva ner ekonomernas och bankirernas lögner

Bankernas skulder, dvs ditt kontoinnehav, är inte pengar, de används i byteshandel by proxy

Nej! Börsspekulation är inte ”sparande”. Pyramidspel är aldrig sparande

Nej! Bankernas skulder, dvs ditt kontoinnehav, är inte pengar! Att de trots detta ingår i penningmängden är en del av bedrägeriet

NEJ! Penningsystemet är inte kreditbaserat. Det är baserat på att bankerna får ”låna ut” sina egna skulder till kundkonton – en enorm skillnad!

Nej! Bankernas skulder, dvs ditt kontoinnehav, är INTE pengar!

Nej! Du amorterar inte – banken har inget lånat ut – så vad ska du betala tillbaka?

Nej! Banker är INTE företag.

NEJ! Ditt konto hos banken kan INTE innehålla kronor! Liten film

NEJ! Du är aldrig låntagare av det som står på ditt konto! Banken är ALLTID låntagare av det som står på ditt konto.

Nej! Pengar är inte ett löfte om att betala – tvärtom – man kan betala löften med pengar.

Annonser

4 thoughts on “Bankirerna och ekonomerna kommer förstöra världen om vi tillåter dem fortsätta ljuga

 1. I min ungdom lyssnade jag mycket på den här låten av bandet Kansas. Det var innan Kansas sålde sig och blev ett kommersiellt sliskband – tyvärr är väl det de flesta känner att de måste göra – anpassa sig till vansinnet.

  Death Of Mother Nature Suite

  Every day she gets a little weaker
  The beauty she once knew has come and gone
  We’ve murdered all her sons and all her daughters
  The blood is on your hands, the time has come
  And now she’s gonna die

  We’ve strangled all her trees and starved her creatures
  There’s poison in the sea and in the air
  But worst of all we’ve learned to live without her
  We’ve lost the very meaning of our lives
  And now she’s gonna die

  Once she ruled the earth with love and wisdom
  But we were much too smart to live her way
  With greed and lust we tried to rise above her
  The ignorance of man will reach an end
  ‘Cause now we’re gonna die

 2. Borg pushar nu regeringen att ta bort de bidrag som lagt grunden till bostadsbubblan, åtminstone eldat på den: http://www.svt.se/wd?widgetId=23991&sectionId=532&articleId=3365013&type=embed&contextSectionId=118&autostart=false

  Varför just nu? Borg anser att de skapar obalanser att uppmana folk till att låna mer, men han själv lät detta pågå i åtta år. Borgs stora plan att kollapsa välfärdsstaten genom att bygga upp en enorm finansbubbla är nästan klar, nu gäller det bara att spräcka bubblan med en nål, sedan kan skulden skyllas på nuvarande regering och Borg kan säga ”vad var det jag sa”.

  Vad tror du om denna teori Lincoln?

  • Jo, Låt alla drunkna i bankernas påhittade skulder – skyll sedan på offren och ta bort alla flytvästar så att skuldslavarna får tävla mot varandra i ett socialdarwinistiskt ”Sink of swim”-race mot botten.

   Allt medan parasiterna på ¨toppen (där Borg fått en plats genom att slicka arsle – såsom nästintill alla politiker som förstår hur det fungerar) kräver ”strukturreformer” så att de kan parasitera än mer.

   Man kan äcklas för mindre.

Kommentarer inaktiverade.