KI varnar för bostadsbubblan men ingen ifrågasätter bubbelmaskinen som bygger pyramidspelet – bankerna

Gör lite reklam för min andra blogg som är lite mer skapande. Här är en pseudovetenskaplig förklaring till uppkomsten av blixtar ock klotblixtar 🙂

Thunderbolts and ball lighting – a pseudo scientific explanation

—————

Varken massmedia, KonjunkturInstitutet eller politiker vågar röra den hand som matar dem. Det är sorgligt att läsa lögnerna, förvrängningarna och halvsanningarna i media om den stundande brokraschen..

På SvT skriver den sk ekonomijournalisten Jan Nylander att en krasch av bostadsbubblan hotar den svenska ekonomin. Han skriver:

Men om vi får en krasch slår det hårt mot den svenska ekonomin. Det räcker med att priserna sjunker med 20 procent för att hela den återhämtning som Sverige haft ska komma av sig enligt Konjunkturinstitutets bedömning.

Sant, men han utvecklar inte resonemanget då han inte med ett ord drar upp bubbelmaskinen som skapat detta enorma pyramidspel – bankerna. Inte heller drar han upp det fullständigt perversa med att ha en ”marknadsekonomi” vars hela grund baseras på att bankerna ska få skuldsätta så maximalt många som möjligt (än mindre dras det upp det totalt sjuka i att bankerna INTE lånar ut pengar – bankerna ”lånar ut” sina egna skulder då kundkonton inget annat kan innehålla än bankernas skulder). Inte med ett ord nämns den totala förvridningen av efterfrågan och utbud som denna parasitism skapar. Bankerna hittar på nya betalmedel och dessa allokeras till spekulationsekonomins parasiter såsom mäklare, finansspekulanter och inte minst till bankirernas knämoppar journalisterna och politikerna. Allt medan den reella ekonomin får smulor – företagare får krypa för att få det att gå ihop, anställda inom den offentliga sektorn som ger sjuka ett värdigt liv får allt lägre lön, etc etc.

Det går inte att bli rik på att arbeta i denna snedvridna ”marknadsekonomi” – det går bara att bli rik på att spekulera i diverse pyramidspel som bankerna byggt upp. Det är vad folk har gjort – de har tävlat mot varandra i boskuldslavs-auktioner som bankerna anordnat. Den som ”vann” budgivningen genom att bli största skuldslaven till banken spekulerar i att det vid nästa försäljning ska komma en ny spekulant som är villig att sätta sig i än större skuldslaveri till banken – det kallas ”bostadskarriär”. Det säger sig själv att detta pyramidspel bara kan hålla på till dess folk inte längre kan skuldsätta sig mer till banken – parasiten kan inte suga ut mer blod  än vad värden kan ha i kroppen.

Men de prostituerade journalisterna och politikerna nämner eller diskuterar inte ovan överhuvudtaget. Men varför förvånas? De gör bara det de blir betalda av finansparasiterna att göra.

Istället diskuteras risken med att pyramidspelet inte längre går att göras större. Jan Nylander skriver:

Den stora faran mot ekonomin är i stället att alla i Sverige blir mer försiktiga. Många har de senaste åren känt sig allt rikare i takt med att priserna på bostadsrätter och villor tickat uppåt. Och det har märkts av i konsumtionen. Tusentals svenskar har passat på att renovera köket eller badrummet eller köpa en ny bil eller åka på fin semesterresa. För de har ju haft råd.

Arbetslösheten riskerar att stiga

Men när alarmrapporterna börjar dyka upp (och i augusti kom alltså Konjunkturinstitutet med sin) kommer många att dra öronen åt sig. Och om priserna sjunker med 20 procent minskar konsumtionen med 1,8 procentenheter enligt en analys som Konjunkturinstitutet gjort.

Det låter kanske inte så mycket men då det är den inhemska konsumtionen som drivit den svenska ekonomin de senaste åren får det stora konsekvenser. Det drar ner Sverige i en lågkonjunktur och arbetslösheten som minskat de senaste åren kommer att stiga snabbt igen. På mindre än två år skulle arbetslösheten stiga med 1,5 procentenhet och närma sig tioprocentsvallen.

Klart som fan det finns risker med att tillåta bankerna bygga pyramidspel. Klart som fan det finns risker med att bankerna tillåts ”låna ut” sina egna skulder och trissa upp priserna med dessa påhitt (det är därför bankerna går åt helvete när pyramidspelet faller – bankerna är lika skuldsatta de då det enda de ”lånat ut” till kundkonton är bankens egna skuld som de hittar på varefter – bankerna lånar som sagt ALDRIG ut pengar). Klart som fan det går åt helvete när finansparasiter får diktera och suga ut den verkliga ekonomin och den reella ekonomin totalt åsidosätts. Va fan hade de väntat sig? Det är ju inte så att detta är en nyhet – det är en cykel som upprepats gång på gång sedan åtminstone tulpanlökarna i Holland på 1600-talet.

Men detta diskuterar inte våra politiker eller ”fria” press överhuvudtaget. Istället diskuteras riskerna med att inte pyramidspelet kan fortgå. Prostituerade journalister diskuterar ”risken” med att folk blir ”försiktiga” och inte vill sätta sig i än större skuldslaveri till banksystemet. Inte ett ord om varför i helvete vi överhuvudtaget ska ha ett ekonomiskt system som helt står och faller med om bankerna lyckas anskaffa fler skuldslavar eller ej.

Vad kommer hända när bostadsbubblan spricker? Jo då, som sagt, motorn som håller igång Sveriges ekonomi helt bygger på att bankerna får anskaffa fler skuldslavar kommer staten gå in i det svarta hålet och försöka täcka upp när bostadspyramid-spelet faller. Såsom i Spanien kommer staten sätta sig i allt större skuld till bankparasiterna (enligt Maastricht får inte staten skapa pengar för att finansiera sig – staten måste även den sätta sig i skuld till banksystemet). Så bankerna kopplar bara om mjölkningsapparaten till mamma statens spenar och kommer suga ut folket den vägen istället. Då vår sk ”marknadsekonomi” helt går ut på att mata parasiten är det så framtiden kommer se ut. Den Spanska staten hade nästintill ingen statsskuld när den Spanska bostadsbubblan sprack – när bubblan sprack valde politikerna att hålla liv i parasiten och svälta ut folket (samma sak men lite annorlunda med Grekland)

Kan man annat än äcklas av politiker, media och journalister? Vi måste få politiker som,såsom ekonomiprofessor Michael Hudson påpekar nedan, väljer att hålla liv i den reella ekonomin. Såsom Hudson mycket riktigt påpekar kan inte politikerna både tjäna parasiten och den reella ekonomin samtidigt. De politiker vi har idag har redan gjort sitt val – vi måste se till att vi får politiker som inte är arsleslickare till parasiten om vi vill få någon ändring.

Aldrig har Fredrick Soddys ord varit mer sanna. Fredrick Soddy var nobelpristagaren i kemi och studerade penningsystemet och hade helt rätt i att enda alternativet är att skapa ett ärligt penningsystem:
“There is nothing left now for us but to get ever deeper and deeper into debt to the banking system in order to provide the increasing amounts of money the nation requires for its expansion and growth.
An honest money system is the only alternative.”

Han skrev också:

”What is banking?…The most dangerous as it is the most ridiculous form of universal tyranny the World was ever called upon to destroy.”

Fler banklögner:

Vad kan banken ”låna ut” annat än bankens egna skuld till ett kundkonto när kontot enligt bankens egna balansräkning bara kan innehålla bankens skuld?

Av alla prostituerade politiker är nog Reinfeldt den största förrädaren

Bankirerna och ekonomerna kommer förstöra världen om vi tillåter dem fortsätta ljuga

Bankernas skulder, dvs ditt kontoinnehav, är inte pengar, de används i byteshandel by proxy

Nej! Börsspekulation är inte ”sparande”. Pyramidspel är aldrig sparande

Nej! Bankernas skulder, dvs ditt kontoinnehav, är inte pengar! Att de trots detta ingår i penningmängden är en del av bedrägeriet

NEJ! Penningsystemet är inte kreditbaserat. Det är baserat på att bankerna får ”låna ut” sina egna skulder till kundkonton – en enorm skillnad!

Nej! Bankernas skulder, dvs ditt kontoinnehav, är INTE pengar!

Nej! Du amorterar inte – banken har inget lånat ut – så vad ska du betala tillbaka?

Nej! Banker är INTE företag.

NEJ! Ditt konto hos banken kan INTE innehålla kronor! Liten film

NEJ! Du är aldrig låntagare av det som står på ditt konto! Banken är ALLTID låntagare av det som står på ditt konto.

Nej! Pengar är inte ett löfte om att betala – tvärtom – man kan betala löften med pengar.

Annonser

One thought on “KI varnar för bostadsbubblan men ingen ifrågasätter bubbelmaskinen som bygger pyramidspelet – bankerna

  1. Kommenterade på Birger Schlaugs blogg där han berättar om att regeringen sätter käppar i hjulet på utvecklingen av solenergin. Det hänger, enligt mig, ihop med ovan om man bara vidgar perspektivet lite grann. Min kommentar:

    ”Vad händer om folk blir självförsörjande på energi? Vad händer överhuvudtaget om självförsörjningsgraden för folk ökar? Jo, folk behöver inte jaga pengar i samma omfattning. Detta är förödande för parasiterna i en ekonomi som skapar samhällets betalmedel genom skuldsättning – dvs bankerna. De som är självförsörjande tenderar att sätta sig i mindre skuld till banksystemet. Tror det är en stor del av skälet till att solel-energin måste stoppas – för att hålla liv i det sk ”penningsystem” som bankerna håller i. Om folk är självförsörjande och om prylarna dessutom håller kommer behovet av pengar minska och färre kommer sätta sig i skuld till banksystemet. Ekonomi betyder ju hushålla men självförsörjning och hållbarhet är inget finansparasiterna, med bankerna i spetsen, kan leva på – de kan inte suga ut självständiga, självförsörjande människor.

    Likadant med den stundande bostadskraschen. Kan inte bankerna anskaffa fler skuldslavar till pyramidspelet ”bostadsmarknaden” kommer parasiternas fiktionsekonomi rasa. Skrev om det här:
    (länk till det här blogginlägget)”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s