Vi måste våga stå upp mot psykopaternas lögner innan det är för sent

Birger Schlaug skriver på sin blogg att Adam Smith ansåg att en marknadsekonomi bara kan fungera om de som deltar i den kan känna skam. Jag kommenterade:

Tyvärr kommer flyktingarna användas som mänsklig sköld av dessa finanspsykopater. För en finanskrasch är nära förestående. Sverige står inför en enorm kris – att DÖ dog är bara krusningar på ytan. Bokraschen kommer snart och 90-talskrisen kommer framstå som en västanfläkt. Men det är bara en lite större krusning i helheten. IMF, FN, BIS och Citybank varnar för att en global finanskrasch snart är förestående.

Why Are The IMF, The UN, The BIS And Citibank All Warning That An Economic Crisis Could Be Imminent?

Men det är bara en större krusning som i sin tur riskerar leda till ett världskrig som kan vara tsunamin som sätter punkt för mänskligheten. För det är vad bankirerna historiskt brukar göra när deras välde hotas – välta bordet och försöka sätta upp spelpjäserna igen. Den som vill läsa hur dessa psykopater tänker kan t.ex läsa Zbigniew Brzezinskis bok ”The grand chessboard”. Det finns ingen skam i den boken – bara ren psykopati (den är så psykopatiserad att jag själv bara orkat läsa utdrag ur den).

Birger skriver att Adams Smith menade att marknadsekonomin bara kan fungera om de som deltar i den kan känna skam. Sant, men även det kan vidgas – en demokrati kan inte fungera om inte partier och politiker känner skam. Om lögnen är grunden för maktutövandet är det psykopatin som härskar och psykopater saknar skam och frodas i den miljön.

Vi lever, precis som nobelpristagaren Horold Pinter sa i sitt Nobeltal, i en väldig gobeläng av lögner. Vi lever i en värld där den som ljuger bäst och samtidigt ler när han trampar ner sin broder är den som hamnar på toppen. Att ljuga och bedra är i denna psykopatiserade värld är tecken på att man är en överlevare i det kvasidarwinistiska ”sink or swim”-race som nyliberalerna anordnat.

Att inte känna skam när man ljuger och bedrar är grunden för dagens psykopatihärskande. Eller som John Lennon uttryckte det i ”Working class hero”:

There’s room at the top they are telling you still
But first you must learn how to smile as you kill
If you want to be like the folks on the hill

Ska vi komma ut ur det här måste vi få politiker och media som inte ljuger såsom de marionetter till finanspsykopaterna de är idag.

En marknadsekonomi och en demokrati kan bara fungera om den grundar sig på ärlighet. Vi måste våga stå upp mot lögnen och psykopaterna som dikterar lögnerna. Vi måste sluta vara vördnadsfulla mot de som ljuger oss rakt upp i ansiktet.

Jag vet att många inte gillar mitt språk – men jag försöker i alla fall vara ärlig. Jag tror inte man kan syna psykopatens kort genom att gå in i hans leende och spela det falska trevlighetsspelet. För det är ingen trevlig värld vi lever i – vi ljuger för oss själva om vi tror det.

Här är några lögner som vi måste syna:

Vad kan banken ”låna ut” annat än bankens egna skuld till ett kundkonto när kontot enligt bankens egna balansräkning bara kan innehålla bankens skuld?

Av alla prostituerade politiker är nog Reinfeldt den största förrädaren

Bankirerna och ekonomerna kommer förstöra världen om vi tillåter dem fortsätta ljuga

Bankernas skulder, dvs ditt kontoinnehav, är inte pengar, de används i byteshandel by proxy

Nej! Börsspekulation är inte ”sparande”. Pyramidspel är aldrig sparande

Nej! Bankernas skulder, dvs ditt kontoinnehav, är inte pengar! Att de trots detta ingår i penningmängden är en del av bedrägeriet

NEJ! Penningsystemet är inte kreditbaserat. Det är baserat på att bankerna får ”låna ut” sina egna skulder till kundkonton – en enorm skillnad!

Nej! Bankernas skulder, dvs ditt kontoinnehav, är INTE pengar!

Nej! Du amorterar inte – banken har inget lånat ut – så vad ska du betala tillbaka?

Nej! Banker är INTE företag.

NEJ! Ditt konto hos banken kan INTE innehålla kronor! Liten film

NEJ! Du är aldrig låntagare av det som står på ditt konto! Banken är ALLTID låntagare av det som står på ditt konto.

Nej! Pengar är inte ett löfte om att betala – tvärtom – man kan betala löften med pengar.

Annonser

7 thoughts on “Vi måste våga stå upp mot psykopaternas lögner innan det är för sent

 1. Svarade på en kommentar hos Schlaug

  @Anonym

  Nä, vi är inte egoistiska psykopater av naturen. Tyvärr har normaliseringen av psykopatin nått så långt att vi glömt att vi är sociala varelser.

  Du har tyvärr totalt fallit in i de lögner som beskriver dagens ekonomiska system.

  Motorn i dagens ekonomi är ständigt ökande priser på bostäder. Prisbildningen där bestäms inte alls av efterfrågan (köpare) och utbud (säljare) – det är mellanhanden bankens som sätter prise. Låt oss kolla hur det fungerar i verkligheten bakom bankernas lögner:

  Vid en husförsäljning har inte köparna pengarna utan ”lånar” av banken som inte heller har pengarna men kan ”låna ut” sina egna skulder till kundkonton som de hittar på i ”låneögonblicket”

  Så här har vi tre deltagare på denna ”marknad”
  1) en säljare (tillgångssidan)
  2) potentiella köpare (efterfrågesidan)
  och
  3)mellanhanden banken som vill sälja så mycket som möjligt av sin ”produkt” – dvs skulder skapade från ingenting

  Det är ingen marknad, det är skuldslavsauktioner där ”husägaren” får hyra huset av mellanhanden, parasiten=banken, som sätter priset på skuldslavens kommande slaveri åt banken.

  Bankerna marknadsför bostadsinflationen, som är en följd av denna upptrissning, såsom ”värdeökningar”. På så sätt får de människor att tro att alla kan bli rika bara de skuldsätter sig maximalt och går in i pyramidspelet och spekulerar. Sist ut blir svarte Petter.

  När köparen ovan som vann skuldslavsauktionen ”lånar” av banken är det, som sagt, helt baserat på lögner. Vi tar det konkret med:

  Bankpersonalen säger till den sk ”låntagaren”:
  -”De 4 miljoner kronor som du lånat finns nu överfört till ditt konto”

  Bankpersonalen har då uttryckt minst tre lögner (bankpersonalen ljuger säker inte medvetet – han/hon tror säkert på det själv).

  Lögn 1) Det kan inte finnas några kronor överhuvudtaget på kontot då kontot bara kan innehålla bankens skuld till kontoinnehavaren

  Lögn 2)Ingenting har blivit ”överfört” på kontot – bankpersonal hittade på summan i samma stund som det sk ”lånet” togs (samma här – bankpersonalen tror säkert att kontoinnehållet flyttats och att banken lånat in summan av någon insättare – han/hon ljuger inte medvetet)

  Lögn 3)Banken har inget lånat ut överhuvudtaget. Bankens konto är, som sagt, alltid bankens skuld. Jag kan inte påstå att jag ”lånar ut” något om jag ”lånar ut” min elräkning – jag har inget avvarat av värde då -samma logik gäller bankerna

  Vilket leder oss till ekonomiprofessor Hyman Minskys ord:
  “Banking is not money lending; to lend, a money lender must have money”

  Ovan har absolut ingenting med marknadsekonomi att göra. Det bygger på att psykopater tillåts ljuga helt fritt och att de, precis som Birger skriver, inte har den minsta tillstymmelse till skamkänsla.

 2. La upp en till kommenatr på Schlaugs blogg:

  @anonym
  Jo, politiker bär ett ansvar för att de överhuvudtaget behövs ta ut en skatt. Enligt Maastricht artikel 104(1) får inte staten skapa pengar för att finansiera sig. Staten och kommunerna är enligt Maastricht tvungna att ”låna” bankernas påhitt precis på samma sätt som boskuldslavarna som jag beskrev ovan.

  Hade vi ärliga politiker med lite skam i kroppen skulle de erkänna att vi alla är skuldslavar till bankerna, om inte annat så genom skatten.

  Men givetvis är det förövarna av denna parasitism som ska skämmas mest – bankerna som skattar oss alla genom att sätta staten och kommunerna i påhittad skuld.

  Visst, de flesta politiker kan nog, precis såsom bankpersonalen jag beskrev i kommentaren ovan, komma undan med att de faktiskt tror att banken lånar ut något. Men politikerna i toppen, såsom Borg, Göran Persson, Reinfeldt och troligen t.o.m några i SD kan inte gömma sig bakom att de inte förstår hur det fungerar.

  Bankerna har satt hela världen i påhittad skuld och nu rasar hela parasitbygget då det inte fler går att suga ut genom ökad skuldsättning. Flyktingar och invandrare får då agera mänsklig sköld och bära skulden och skammen som finansparasiterna (samt politiker och media) borde bära.

  Folk tror att vi behöver skatter för att finansiera välfärden. Men det är inte alls vad skatterna går till – de går till att mata finansparasiterna som skuldsatt stater och kommuner med påhittad skuld. Om staten skapade skuldfria pengar och spenderade ut skulle endast en liten skatt behövas för att reglera penningmängden. Ingen skatt skulle behövas tas ut för att finansiera matandet av finansiella parasiter.

  Om man har ovan klart för sig är det enkelt att förstå att flyktingarna och invandrarna är satta till att bli syndabockar. Finansparasiterna känner ingen skam när de omdirigerar skuld och skam – för dem är ju psykopati en religion.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s