Kan man känna annat än totalt förakt för Reinfeldt och Borg?

Något jag inte hade en aning om var att Anders Borg 2012, då han fortfarande var finansminister, höll ett anförande i hos en amerikansk tankesmedja i Washington. Borg sa, citat:

”Ni krigar och vi får flyktingarna”

Han tackade t.o.m USA för alla flyktingar. Han borde ha varit ursinnig och krävt att USA ska sluta med alla dessa krig som skapar förödelse och utsätter miljontals människor för extrem terror. Istället såg han bara de ekonomiska fördelarna Sverige fick med USA:s eviga skapande av flyktingar genom krig.

Ovan är en extremt ovanlig kommentar där Borg faktiskt säger sanningen – annars ljuger politiker antingen genom att hylla USA eller genom tystnad (japp, man kan ljuga genom att vara tyst också – det är kanske t.o. det mest effektiva sättet att ljuga på)

Att hitta västpolitiker som säger sanningen om vem som skapar alla krig och flyktingar är annars som att leta efter en nål i en höstack – en nyligen var Tjeckiens President. Vi måste sluta med denna ryggradslöshet. För sanningen är att om USA slutade kriga skulle flyktingströmmarna med allt dess lidande upphöra som dessa ständiga krig för med sig.

Vi måste visa uppriktigt förakt för de politiker som inte står upp och indirekt medverkar till den masslakt som skapar flyktingströmmarna. Det gäller även vindflöjtande journalister och bloggare (såsom Cornucopia).

Om konsensus och pragmatism leder till massmord och enorma flyktingströmmar kan man inte längre bara titta mellan fingrarna och ljuga genom tystnad. Själv spyr jag på Borgs agerande när han räknade pengar samtidigt som han tackade USA för alla flyktingar.

Lägg därtill Reinfeldts totala cynism för att uppnå sitt politiska mål genom att använda flyktingarna för att riva ned den svenska välfärdsstaten. Reinfeldts företrädare, Bo Lundgren, anklagar honom just för det i intervjun nedan

Samtidigt har Reinfeldt och Borg varit djupt delaktiga i att skapa den enorma finansiella bostadsbubbla som kommer spricka (90-talskrisen efter den bobubblans sprickande kommer vara en västanfläkt i jämförelse). För är det verkligen någon som tror att ovan äckel kommer visa minsta antydan till ånger, skuld och samvetsförebråelser? Inte en chans! De kommer vara knäpptysta och titta på när folk kommer banka på de flyktingar vars lidande Borg och Reinfeldt genom sin ryggradslöshet varit med och skapat genom att både aktivt och passivt stötta USA:s krigande.. De kommer utsätta dessa stackare för ytterligare en holmgång – finns inte en chans att Borg och Reinfeldt kommer stå upp och säga sanningen:

-”Häng inte flyktingarna, de har redan fått utstå tillräckligt! Häng oss – vi är de skyldiga!”

Och media kommer hjälpa dem med tystnad – likaså bloggare såsom Cornu.

Jag har alltid tyckt illa om Göran ”den som är satt i skuld är inte fri” Persons hånflin – men ovan äckel slår Persson med hästlängder.

Tillägg:

Här är en utskrift på Borgs tal
Basically the US is providing these flows for us. You make war and we get the refugees………. we think this is basically an asset for the Swedish society. ”
http://www.iie.com/publications/papers/transcript-20120423.pdf

Observera order ”providing” – dvs förser, – man förser någon med varor INTE människor (om man inte har psykopatdrag och tycker människor ÄR varor)

Här är videon:

Annonser

9 thoughts on “Kan man känna annat än totalt förakt för Reinfeldt och Borg?

 1. Vill minnas att Anders Borg sade till amerikanarna att ”flyktingarna var tillgångar för Sverige”. Samma år oroade sig AB för att bara 10 procent av de muslimska kvinnorna i Sverige arbetade. Samma Borg som sagt att ”Utan invandring hade vi fortfarande stått och stampat på ett jordgolv”.

  När Anders Borg besökte Nigeria i maj 2013 så var han helt hänförd:
  ”Alla de vackra färgerna man ser på kvinnorna här. På tio års sikt kommer det att se ut så i hela Europa. Hemma är det ju bara svart överallt, det är så avmätta färger hos oss. Europa kommer bli bättre, mer multikulturellt.”

  Ja, visst är det toppen om Sverige blir som Nigreria …. Något säger mig dock att både Borg och Reinfeldt då har lämnat landet för längesedan. Kanske för toppjobb inom korrumperade FN eller Goldman Sachs.

  Har också för mig att Sverige delade ut nästan 800000 permanenta uppehållstillstånd under de åtta år som Alliansen förstörde Sverige. Jag undrar hur många miljarders miljarder dessa kommer att kosta i framtiden …

  • Själv skiter jag fullkomligt i om folk kommer från afrika eller varifrån. Om det nu har funnits något ”svenskt” i mig så är det totalt sönderbombat av den kulturella massmediala bombmatta som gjort oss alla till amerikaner.

 2. Ingenting förvånar mej längre.
  Anders Borg talade ju sanning då han sa att USA krigar och vi får flyktingarna. Men han kunde, som du skriver, fortsatt på den linjen i sitt tal.

  När Reinfeldt sa :”vi måste öppna våra armar för flyktingarna” så tillade han också: ”Men då finns det inte ekonomiskt utrymme att genomföra de reformer vi hade tänkt”.

  Många tyckte att han var fantastisk. De hörde bara den första halvan av meningen. Jag tyckte det var ett ovanligt fult utspel, eftersom jag hörde hela meningen. Och många med mej.

  Ciao’
  Kao

  • Jo, du berättade det i ett tidigare inlägg och jag hittade det här (för slö, så jag bara kopierar den gamla texten 🙂 ) :

   Hittade det här. Vet inget om snubben som lagt ut det på nätet eller vad han står för. Men vad Reinfledt står för ör ju tämligen klart – hans uppgift har varit att döda välfärden samtidgt som han slickat finasparasiterna i arsclet genom att öka deras välfärd på alla andras bekostnad.

   Den här är när han säger att Sverige säger att Sverige ska öppna sina hjärtan – tydligen samma tillfälle som när han sa att inga reformer kommer ske i Sverige.

   Det purbetala slutet på det videoklippet tyder på att det var typ någon SD:are som lagt upp det.

   För SD:are – försök kolla bortom ert hat mot invandrare – försök förstå att ni blir nyttiga idioter som finansparasiterna försöker utnyttja för att dölja sina spår. Gå på finasnparaiterna och prostituerade politiker, typ Reinfeldt och försök se orsak och samband.

   • Glömde att jag redan hade skrivit det 😦
    Ja, så fort det är en sdare som öppnar truten kommer något pubertalt ur den. Det verkar som om det bara är den psykopatiska partitoppen som vet vad de gör. Svansen har sällan alla hästar hemma. Har de ens gått i skolan? http://www.eaqhan.wordpress.com skrev att han hade läst att en sdare visst läste…..han läste ordboken….. (Gosh!)

    Kao

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s