Det går inte att bli rik på att arbeta sig upp – man blir rik på att spela med i det finansilella pyramidspelet

Skrev på Birger Schlaugs blogg igen. Börjar bli en ovana. Shlaug skrev om att Bert Karlsson kommer tjäna på 100-tals miljoner på flyktingkrisen. Min kommentar:

Det är ytterst få som blir rika på att arbeta sig upp. De flesta som blir nyrika har på olika sätt blivit det genom att koppla in sig på det finansiella flödet kommet ut ett parasitärt finansiellt system. T.ex

1) Folk har gjort ”bostadskarriär” där de lyckats sälja bostaden till en efterkommande boskuldslav. Bankerna är de som trissar upp priserna genom att hetsa de presumtiva skuldslavarna (de sk ”köparna”) mot varandra i budgivning genom att banken hittar på och ”lånar ut” bankens egna skulder. Liksom alla pyramidspel kan en säljare bli ”rik” om hen hoppar av pyramidspelet innan det faller – vilket bostadsbubblan snart kommer göra.

2) Man kan bli rik på att spekulera på börsen. När bankerna ”lånar ut” sina egna skulder till kundkonton ökar hela tiden risken att folk ska göra bankrusning och bedrägeriet uppdagas. Därför har det finansiella systemet sett till att skapa diverse sidopyramidspel som kan fungera som uppsamlingspooler – börsen är ett sådant buffert-pyramidspel. Genom att lovas allt större vinster (genererade av att bankerna skapar alltmer kontopåhitt genom att framför allt trissa upp priserna på den sk ”bostadsmarknaden”) kan uttagsanstormningar förhindras och folk kan fortsätta inbillas tro att de blir allt mer rika ju mer av bankens skulder de har på kontot.

3) Man kan bli ”rik” på valutaspekulation. Där gäller det framför allt att förutse vem USA, såsom herre på täppan, ska straffa genom att USA kontrollerar den internationella handeln till 85%. Lyckas man spekulera rätt i vilket land USA ska destabilisera och/eller bomba så kan man tjäna stora summor på att följa efter Soros i hans handlingar och gissa rätt.

4) Man kan, såsom Bert Karlsson, bli rik på de flyktingströmmar som USA skapar när de försvarar dollardiktaturen. Som Anders Borgs sa till en amerikansk tankesmedja där han tackade USA för flyktingarna:

-””Ni krigar och vi får flyktingarna”

Och Bert Karlsson kan cyniskt få mer bankskulder på sitt konto och tro att han är rik. Dessa bankskulder som trillar in på Berts konto kommer sig av att staten och kommunerna måste sätta sig i skuld genom att ”låna” bankskulder av bankerna (varvid välfärden går åt helvete och de stackars flyktingarna kommer få ta emot skiten för det med)

Etc, etc. Det är inte uppfinnare eller ingenjörer som skapar saker som blir rika. Det är de som kan rida på de parasitära finansiella strömmarna som blir rika. Klyftorna ökar och allt färre sitter med allt större innehav av bankskulder på sina konton. Denna, allt mindre grupp, av extremrika, får ett allt större incitament att hålla det finansiella pyramidspelet uppe och spela med bankerna i lögnen om att bankernas skulder (dvs dit, mitt och Berts kundkonton hos banken) ÄR pengar. För det är ju de som sitter med störst potter i pyramidspelet som riskerar mest när pyramidspelet faller.

Då de ”rika” (dvs de med mest bankskulder på sina konton) även kontrollerar median så blir medias uppgift att upprätthålla lögnen och tron på det finansiella systemet – om vi har någon reell ekonomi kvar är sekundärt.

Det samma gäller politikerna som satsat alla våra pensions”pengar” på den finansiella fiktionen och pyramidspelet börsen. Allt för att rädda bankerna och hålla uppe tron att bankernas skulder (dvs våra kontoinnehav) är pengar.

Och snart kommer Neoliberal Agenda att propagerar för att ta bort skatten på kapital. Japp, det är också ett sätt att hålla pyramidspelet uppe ett tag till och sparka burken framför sig – ”extend and pretend” . Att hålla upp illusionen om att ekonomin naturligt styrs bäst av ”osynliga händer” (läs Wallenberg och company) är viktigt för att nuvarande finansiella parasitism, byggt på rena illusioner, ska kunna fortsätta härska – om så bara ett litet tag till innan det faller.

——————

Fler finansiella lögner och illusioner

Vad kan banken ”låna ut” annat än bankens egna skuld till ett kundkonto när kontot enligt bankens egna balansräkning bara kan innehålla bankens skuld?

Av alla prostituerade politiker är nog Reinfeldt den största förrädaren

Bankirerna och ekonomerna kommer förstöra världen om vi tillåter dem fortsätta ljuga

Bankernas skulder, dvs ditt kontoinnehav, är inte pengar, de används i byteshandel by proxy

Nej! Börsspekulation är inte ”sparande”. Pyramidspel är aldrig sparande

Nej! Bankernas skulder, dvs ditt kontoinnehav, är inte pengar! Att de trots detta ingår i penningmängden är en del av bedrägeriet

NEJ! Penningsystemet är inte kreditbaserat. Det är baserat på att bankerna får ”låna ut” sina egna skulder till kundkonton – en enorm skillnad!

Nej! Bankernas skulder, dvs ditt kontoinnehav, är INTE pengar!

Nej! Du amorterar inte – banken har inget lånat ut – så vad ska du betala tillbaka?

Nej! Banker är INTE företag.

NEJ! Ditt konto hos banken kan INTE innehålla kronor! Liten film

NEJ! Du är aldrig låntagare av det som står på ditt konto! Banken är ALLTID låntagare av det som står på ditt konto.

Nej! Pengar är inte ett löfte om att betala – tvärtom – man kan betala löften med pengar.

Annonser

3 thoughts on “Det går inte att bli rik på att arbeta sig upp – man blir rik på att spela med i det finansilella pyramidspelet

  1. För den som inte är ”smart” nog (eller helt enkelt inte är en cynisk psykopat) återstår möjligheten att bli rik på diverse spel, såsom lotto, tipset etc. På så sätt kan finansparasiterna hålla moroten framför de som faktiskt arbetar och få dem att slava vidare.

  2. Extend and pretend! Fy fan hur det är! Jag säger bara det. Man vill ju spy. Men äger man medierna så kontrollerar man ju röksignalerna. Tur att du finns och skriver om detta ingående. Tack! Tack!
    By the way – skulle inte vilja vara Bert Karlsson. Såg honom i TV häromkvällen. Han skakade lätt på huvudet. Skulle tro begynnande Parkinson.
    Nä, det var annat mellan 1875 – 1925 då våra ingenjörer och uppfinnare gick loss. Idag skapar dom företag med skattepengar! Hur svårt kan det vara. Säger bara Jan Emanuel Johansson – dum sosse – som skott (S)ig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s