Borde det inte finnas ett – ”Bankerna ska ge fan i att ”låna ut” bankens egna skulder och lura i folk att de lånar pengar av banken” – förbud – istället för amorteringskrav?

Jag tycker den senaste kvastdebatten om amorteringskrav är totalt ut och invänd.

Det enda som kan finnas på ditt konto är vad banken lånat av dig. . När banken påstår sig ”låna ut” till ditt konto skapar banken bara två påhittade skulder och påstår att det banken  ”lånat ut” nu står på ditt konto (men, som sagt, det enda som kan finnas på ditt konto är vad banken ”lånar” av dig – kan kortslutningen i logik  vara mer uppenbar? Det är maximalt  ologiskt men detta är grunden för vad bankerna sysslar med när de ”lånar ut”).

Så bankerna hetsar presumtiva boskuldslavar  mot varandra genom att hitta på mer av bankens egna skulder vid budgivningarna på huset. Den ”köpare” som sätter sig i  djupaste skuld till banken (genom att låna bankens egna skuld – INTE pengar) vinner budgivningen och blir skuldslav åt banken. Mao hela den sk ”boskapsmarknaden” (inte felstavat) är bara skuldslavsauktioner där boskapen bjuder över varandra om att få bli mjölkade av parasiten, dvs banken.

Ovan är precis så absurt som det låter och man skulle ju kunna tycka att politikerna skulle försöka göra något åt bankernas parasitism. Det skulle t.ex kunna förbjuda bankerna att ”låna ut” bankens egna skulder (då, för att extremtjata, – ditt konto kan inget annat innehålla än bankens skuld till dig – så om banken påstår sig ”låna ut” till ditt konto kan banken inget annat ”låna ut” än bankens egna skuld).

Men det gör inte politikerna. Istället vill de införa ”amorteringskrav” så att boskuldslaven ska ”betala tillbaka” det banken aldrig lånade ut. Japp, det är logikkomik på hög nivå! Eller kanske snarare lågIQkomik 🙂

Så här lär denna dårskap fortsätta där bankerna sätter sig i allt större skuld genom att ”låna ut” bankens egna skuld samtidigt som bankerna ljuger och  påstår sig ”låna ut” pengar. Detta enorma pyramidspel skulle nämligen rasa om bankerna tvingas betala sina skulder – t.ex vid en bankrusning. När du plockar ut från bankomaten betalar banken sin skuld till dig genom att du får pengar i handen. Men, som sagt, bankerna har knappt några pengar och därför blir det tomt snabbt som attan om många samtidigt plockar ut pengar från bankomaterna .

Men ovan låtsas givetvis inte politikerna, såsom de knämoppar till banksystemet de är, något om. Därför hjälper de bankerna genom:

1)  Amorteringskravet där boskuldslaven avkrävs att betala ”tillbaka” det hen aldrig lånat av banken

och

2) Avskaffandet av pengar, dvs kontanter så att bankerna för evigt slipper betala sina skulder till kontoinnehavarna

Mao evigt skuldslaveri för boskuldslaven till banken medan bankerna får totala skuldavskrivningar mot kontokunderna (hur ska bankerna kunna betala sina skulder till kontokinderna när det inte finns några pengar kvar som bankerna kan betala med?). Givetvis är det enda rätta att göra precis tvärtom – ge boskuldslavarna totala skuldavskrivningar samt sätta bankerna i konkurs samt förstatliga dem.

Massmedia är givetvis lika knäpptysta de med då de är lika köpta. Tystnaden är det som får folk att tro att den nakne kejsaren har kläder på sig, inget annat än tystnaden kan avhålla folk från att se det uppenbara.

Tystnaden ovan räcker än så länge i Sverige. I Spanien har bostadsbubblan redan spruckit så där är det svårare att få folk att hålla käften och inte revoltera. Därför har politikerna, som de marionetter till banksystemet de är, satt  munkavle på den Spanska befolkningen i form av diverse lagar där folk som opponerar sig får extrema straff. Citat från signaturen John Mynona på Birger Schlaugs blogg:

”Lagen, som press och allmänhet döpt till ”La ley mordaza”, munkavlelagen, innehåller en serie drakoniska bestämmelser som ger polis och domstolar svepande befogenheter.
Det regerande högerpartiet Partido Popular (PP) drev den 11 december igenom lagen med sin absoluta kongressmajoritet. Många oppositionspolitiker hade satt på sig munkavle under omröstningen. Lagen, som debatterats med stor hetta i över ett år, kriminaliserar en rad aktiviteter och yttranden.
Den som dricker alkohol i parker och på torg – alltså de flesta spanska ungdomar och studenter – riskerar höga böter – på upp till 600 euro. Svårare brott mot den allmänna ordningen, som slagsmål med poliser, husockupationer och protester framför myndighetsbyggnader kommer att kosta syndarna mellan trettio och sexhundra tusen euro.
Liknande fantastiska straff väntar också den som motsätter sig vräkning, brister i respekt för spanska flaggan eller demonstrerar utan tillstånd ”

Som sagt, skuld och straff är totalt ut och invänt i Spanien där folk straffas stenhårt om de opponerar  sig medan parasiterna, bankirerna går fria. Man skulle ju kunna kräva att parasiterna skulle ställas inför rätta. Jmf t.ex Island med Spanien. På Island sätts bankirerna i fängelse (tack Kao för länken):

26 bankers already sentenced to a combined 74 years in prison

(sedan kan man ju ha uppfattningen att Islänningarna även de är för snälla då det ju faktiskt finns lyktstolpar 🙂 )

Våra rövslickande politiker lär göra samma sak här när bostadsbubblan spricker – de har redan tungan för djupt i skithålet för att kunna slita sig loss. Därför fortsätter de prata med brun tunga och ljuger hellre för att rädda sitt eget skinn.

Fler banklögner:

Vad kan banken ”låna ut” annat än bankens egna skuld till ett kundkonto när kontot enligt bankens egna balansräkning bara kan innehålla bankens skuld?

Av alla prostituerade politiker är nog Reinfeldt den största förrädaren

Bankirerna och ekonomerna kommer förstöra världen om vi tillåter dem fortsätta ljuga

Bankernas skulder, dvs ditt kontoinnehav, är inte pengar, de används i byteshandel by proxy

Nej! Börsspekulation är inte ”sparande”. Pyramidspel är aldrig sparande

Nej! Bankernas skulder, dvs ditt kontoinnehav, är inte pengar! Att de trots detta ingår i penningmängden är en del av bedrägeriet

NEJ! Penningsystemet är inte kreditbaserat. Det är baserat på att bankerna får ”låna ut” sina egna skulder till kundkonton – en enorm skillnad!

Nej! Bankernas skulder, dvs ditt kontoinnehav, är INTE pengar!

Nej! Du amorterar inte – banken har inget lånat ut – så vad ska du betala tillbaka?

Nej! Banker är INTE företag.

NEJ! Ditt konto hos banken kan INTE innehålla kronor! Liten film

NEJ! Du är aldrig låntagare av det som står på ditt konto! Banken är ALLTID låntagare av det som står på ditt konto.

Nej! Pengar är inte ett löfte om att betala – tvärtom – man kan betala löften med pengar.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s