USA-Shylock har hamnat i ett hörn

För att förstå vad jag skriver nedan måste man förstå vad Swift är för att förstå  hur USA kunnat agera som en Shylock på steroider.

Jag kommenterar inte nedan bilder så mycket då de borde vara enkla att följa.

 1. För att handla genom Swift måste länder skaffa dollar då 85% av världshandel sker i dollar

1

2) De länder som velat använda sin egen valuta eller annan valuta än dollar har banksystemet försökt isolera.

2

3) Bland annat Kina och Ryssland  började kringgå Swift genom att skapa sk swapavtal där ländernas valutor kunnat användas mellan länderna (västs banksystem försökte frysa ut Ryssland men Ryssland är lite för stort för att ”frysas ut”)

3

4) Kina har nu öppnat ett alternativ till dollarimperialismen genom att skapa CIPS

4

USA har sett till att 85% av den internationella handeln sker i dollar. Då de digitala dollarna bara kan existera på FED:s datorer i New York och då de enda som kan ha konton på FED är amerikanska storbanker måste resten av världen gå genom det amerikanska banksystemet för att kunna cleara. Det enda de amerikanska storbankerna håller på sina kundkonton är bankens egna skulder. Så det enda resten av världen kunnat hålla är amerikanska bankers skulder som dessa ”lånat ut”. Det amerikanska banksystemet har på så sätt kunnat suga ut resten av världen genom räntan.

Det är mao fel att säga som det brukar sägas – att t.ex Kina håller en massa dollar på sin centralbank. Möjligt att centralbanken i Kina har lite fysiska dollarsedlar och mynt i sitt valv men de digitala dollarna kan aldrig lämna kontona på FED:s datorer i New York. Det Kina kan hålla är statsobligationer och andra krav på USA. Så visst, USA:s krig betalas av andra länder då USA aldrig tänker betala sina skulder – det är kolonierna som ska betala påhittade skulder – inte imperiet.

Kina har genom att skapa CIPS skapat ett alternativ till Swift. USA har fått allt svårare att bomba sönder länder till dollarunderkastelse och alltfler länder kringgår dollarsystemet (Zimbabwe har sagt att de kommer använda CIPS). Det enda sättet FED kan konkurrera är genom att höja räntan på sina statspapper och hoppas att länder fortsätter använda dollarn. Men om FED höjer räntan kommer USA hamna i än mer skuld och bostadsmarknaden (som är totalmanipulerad av banksystemet) och börsen i USA kommer braka. Tycks som om USA hamnat i ett hörn där det i princip inte spelar någon roll  vad de gör – skeppet kommer sjunka i vilket fall.

Risken är stor att psykopaterna tar till Simsons val denna gång också genom att skapa ett till världskrig för att välta bordet för att sedan få pjäserna där de vill ha dem. Krig handlar oftast om makten kring imperievalutan. Första och andra världskriget kan förstås ur det perspektivet då Pundet var på fallrepet båda gångerna. Skrev om det bl.a här:
https://parasitstopp.wordpress.com/2013/09/18/borsen-ar-var-tids-tempel-dar-dollar-offras-till-mammons-fromma/

Det finns ett sätt att se till att ingen härskarvaluta kan suga ut andra länder som Keynes la fram vid Bretton Wood men som förlorade mot dollarimperialismen (som Stalin kallade det). Kinas centralbankschef har skrivit att det är ett sådant system vore bättre för världen. Jag beskrev det här:

Hur Keynes Bancorförslag skulle kunna användas med lokala valutor

Bankerna är vår tids största mytomaner. Det är viktigt att vi ser igenom alla lögnerna så att vi kan skapa ett ärligt penningsystem –   här är några till lögner:

”Crash course” i hur penning och banksystemet fungerar

NEJ! Penningsystemet är inte kreditbaserat. Det är baserat på att bankerna får ”låna ut” sina egna skulder till kundkonton – en enorm skillnad!

Nej! Bankernas skulder, dvs ditt kontoinnehav, är INTE pengar!

Nej! Du amorterar inte – banken har inget lånat ut – så vad ska du betala tillbaka?

Nej! Banker är INTE företag.

NEJ! Ditt konto hos banken kan INTE innehålla kronor! Liten film

NEJ! Du är aldrig låntagare av det som står på ditt konto! Banken är ALLTID låntagare av det som står på ditt konto.

 

 

Annonser

5 thoughts on “USA-Shylock har hamnat i ett hörn

 1. Kina har även kapat åt sig en del av clearingen i Swift genom att t.ex Frankfurt har startat clearing i Yuan (RMB). Den clearingen sker dock fortfarande genom det USA kontrollerade banksystemet. En representant för Tyska centralbanken sa nyligen:

  ”Given the ever growing importance of the real economy, the Chinese government has for some years now been pursuing a policy of cautiously opening up the financial market and is endeavouring to gradually internationalise the RMB. Even though the US dollar is still the most widely used currency for trade with China, the use of the RMB as a currency of account has gained significant ground in the past few years. In trade finance, the Chinese currency has surpassed the euro and now occupies second place, directly after the US dollar.

  Measured in terms of transaction values, the RMB edged up to fourth place in August in the international payment transactions ranking. According to data from SWIFT, more than 1,700 banks worldwide (from a total of just over 10,000 participants in the SWIFT network) clear payments in RMB.”

  https://www.bundesbank.de/Redaktion/EN/Reden/2015/2015_11_16_thiele.html

  Han sa en hel del intressant om CIPS också.

  Observera orden ”real economy”. För till skillnad från USA och större delen av väst har Kina en verklig ekonomi. Väst lever mest på finansiell parasitism genom sin kontroll över det finansiella systemet. Och det systmet hotas och håller på att falla sönder. Det lutar som sagt åt att Shylock vill dra in oss i ett nytt världskrig för att i Simsons anda kunna välta bordet och ställa om spelpjäserna.

 2. Bra sammanfattat!

  Kan bara hålla med. Men jag har en mörkare syn på framtiden i och med att jag tror vi passerat utvinningsmaximum för flera viktiga råvaror.

  • Tack!
   Jo, jag lutar nog tyvärr också alltmer åt att allt går åt helvete. Men man måste väl i alla fall försöka se hoppet någonstans – annars blir man instängd i den inlärda hjälplöshet de vill ha oss i.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s