Det finns ingen ”fri marknad” – allt är underställt dollarimperialismens ”smash and grab”

Min lite mer kreativa men inte alltid seriösa blogg: Art, inventions and the stuff in between

Senaste inlägget:

Dammvippe-ryggsäcks-paraply

——————-

Grunden för den sk ”världsmarknaden” och ”frihandeln” går att beskriva beskriva med några meningar:

USA behöver inte vinna krig, USA behöver bara förstöra länder genom krig (alternativt destabilisera det) så att landets valuta går åt helvete så kan USA:s finansmaffia köpa upp allt gratis med dollar. Endast USA kan skapa dollar från ingenting och köpa upp allt gratis – ”smash and grab”!

85% av världshandeln får genom FED:s datorer i New York som är det enda stället som digitala dollar kan existera på. De länder som inte frivilligt sugs ut  har USA en drös ”smash”-verktyg för att få till dollarunderkastelse (tror ni att det är en tillfällighet att Nasdaq äger den svenska börsen och sätter värdet på kronan? USA kan dra ut proppen när den vill för den svenska valutan – därav svenska makthavares devota rövslickeri till USA):

 1. Soros etc kan spekulera ihjäl valutan (såsom han gjorde med Sverige Storbritannien,  Ryssland, de Asiatiska tigrarna etc). När landets valuta är sänkt kan USA:s finansmaffia köpa upp allt de vill helt gratis
 2. Soros etc kan destabilisera landet inifrån genom att skapa revolutioner. Soros har genom t.ex NED skapat många färgade revolutioner. När landet slåss inbördes sänks landets valuta och Soros utvalda kan köpa upp allt gratis med dollar.
 3. Direkta krig. Irak, Syrien, Libyen etc etc slutade använda dollar. Och, som sagt, USA behöver inte vinna kriget – när landet är i spillror kan USA:s finansmaffia köpa upp landet gratis då landets valuta blir nästintill värdelös

Att kalla ovan ”Smash and grab”-terror för ”marknadsekonomi”, ”frihandel” etc är lika fånigt som det låter.

Men USA:s imperialistiska ”Smash and grab” ekonomi håller på att gå mot sitt slut.

Finansparasiterna får oss att sova under ett täcke av lögner. Här är några till:

”Crash course” i hur penning och banksystemet fungerar

NEJ! Penningsystemet är inte kreditbaserat. Det är baserat på att bankerna får ”låna ut” sina egna skulder till kundkonton – en enorm skillnad!

Nej! Bankernas skulder, dvs ditt kontoinnehav, är INTE pengar!

Nej! Du amorterar inte – banken har inget lånat ut – så vad ska du betala tillbaka?

Nej! Banker är INTE företag.

NEJ! Ditt konto hos banken kan INTE innehålla kronor! Liten film

NEJ! Du är aldrig låntagare av det som står på ditt konto! Banken är ALLTID låntagare av det som står på ditt konto.

Annonser

11 thoughts on “Det finns ingen ”fri marknad” – allt är underställt dollarimperialismens ”smash and grab”

 1. En dag när du har gott om tid och ork så kanske du skulle kunna göra en PDF som underlag till en liten föreläsning.Lagom lång som man kan hålla för vänner och bekanta?

  Ja, jag vet, jag kan göra en själv, men du gör den bättre och den skulle få bättre spridning:)

  God Jul!
  (om vi inte hörs igen!)

  • Jo, kanske skulle göra det men det funns ju så många saker som är roligare, t.ex danmvippe.ryggsäcks-paraplyn 🙂
   Har blivit lite tvång det här med att skriva om pengar. Varje gång jag ser eller hör en lögn i media så kliar det i fingrarna – och när de skriver om pengar är det alltid lögn.

   Jo, jag kanske skulle kunna hålla föredrag men jag är ingen ledartyp (tror jag) – jag är bättre på att stödja andra.

   Dt svåraste är att få folk se att allt är så extremt enkelt uppbyggt – folk har inbäddats i så många lögner att de tror att det är svårt och obegripligt. Bara det fakta att ett kundkonto endast kan innehålla bankens skuld men aldrig pengar är nästintill omöjligt för folk att smälta.

   God Jul på dig med!

   • Hej Michael, en tanke som slog mig när jag läste din kommentar var att en faktor som kanske gör det svårt för folk att ta in är begreppsförvirring. Du är noga med definitioner och korrekta begrepp, och tvärtom är det bland ekonomer – ju snurrigare, desto bättre.
    Kanske kan man jobba mer på det området. För om man t.ex. tydligt förklarar skillnaden mellan pengar och betalmedel (alltså definierar orden) så kanske ljuset går upp för fler. Framförallt handlar det kanske om att etablera en väldigt tydlig (och helst enkel) definition av vad pengar är. Genom att ge folk en tydlig och funktionell uppsättning begrepp och definitioner så ger man dem en solid grund att stå på, och därifrån kunna skyffla undan snömos och avslöja lögner – precis som du gör!

    God Jul!

   • Hej Michael – Ja där är det svårt att få folk att förstå att allt bara är skulder som bankerna håller på med? Inte ens de som försöker dilla i andra att de förstår som partiet De Fria? Läs Carl Norberg så förstår du? Sorgligt att han inte vill eller kan förklara detta bättre. Tråkigt att du inte använder FB, dags att ändra beslut inför 2016 Michael?!

   • Jo, kanske hoppar in i facebook igen någon gång men försöker begränsa det. Facebook var en lite schizofren erfarenhet 🙂 fick massa vänner jag inte känner 🙂

    Jo, det finns en risk i att man faller i fällan att tävla med de sk ekonomerna om att uttrycka sig så maximalt krystat och krångligt som möjligt. Fast egentligen är det tvärtom – skalar man bort allt skitsnack (och det utgör över 90%) så är det ganska enkelt att beskriva och förstå.

    Men tyvärr har folk en tendens att tro att bara saker är obegripliga och uttrycks med tvärsäkerhet så måste det vara sant. Folk sätter auktoritetstro före det egna förståndet. Antar att det är därför vi har skolan – och när det gäller ekonomer är väl den tron närmast 100% inhjärntvättat.

    Ska skriva till dig, glömt. Väntar dock tills efter jul/nyaår!

    God Jul och Gott Nytt År!

 2. Michael du har ju stängt kommentar möjligheter på din andra blogg så jag lägger in min kommentar eller länk här i stället! Jo, eliten i väst förbereder för krig likt det som pågår i Mellanöstern. fd Jugoslavien styckades ju för att splittra nationer och folk. Men det är inte slut där. Den ”flyktingström?” som pågår är som jag tror nyttiga idioter. Vapenhandel har ju redan avslöjats i Tyskland och Grekland – http://beforeitsnews.com/alternative/2015/12/guns-and-ammo-to-comfort-the-syrian-migrants-3260628.html

  Så Ryssland kommer på ett eller annat sätt bli indraget i flyktingströmmarna och beväpnade krigare kommer förstöra infrastrukturer i EU och Eurasien och även i Kina. Fast i Kina finns det ju så mycket folk så det går inte att hålla reda på alla. Finns kanske miljoner nyttiga idioter där redan som i Ryssland. Som sagt det är med blandad fasa jag skriver om hur jag tror att det kommer att utvecklas. Usrael behöver bara sända ut några tusen ”utbildare” så är det tredje världskriget snart igång. Här i Sverige är vi nästan svarslösa för vi har ju fått hit tusentals stackare från Syrien och Afghanistan hit. De väntar väl bara på vapen och order eller tillfälle.
  http://beforeitsnews.com/alternative/2015/12/guns-and-ammo-to-comfort-the-syrian-migrants-3260628.html

Kommentarer inaktiverade.