När företagarna inser att bankerna är parasiter och inte företag borde de vilja hänga bankirerna

“Banking is not money lending; to lend, a money lender must have money” – ekonomiprofessor Hyman Minsky

Blev en till ”häng bankirerna” – de föregående var:

”Bail in” borde få folk att vilja hänga bankirerna

När bobubblan spricker borde skuldslavarna vilja hänga bankirerna

Låt oss stegvis dra igenom varför banker enbart är parasiter och inga företag. Vi gör det, som vanligt, maximalt grafiskt:

Säg att företagaren Per ska betala den anställde Nisse lön. Pers balansräkning (borträknat allt annat) ser då ut som som bilden nedan:

1

Observera att Pers konto hos banken omöjligt kan innehålla pengar – kontot kan enbart innehålla bankens skuld till Pers företag. Redan ovan ser vi att banker inte är företag. Företagaren Pers skulder skulle ALDRIG ses som giltiga allmänna betalmedel – men bankerna har fått oss att acceptera bankernas skulder som betalmedel och tillgångar. De flesta tror t.om att bankernas skulder, dvs ditt och mitt kontoinnehav, ÄR pengar, dvs kronor -vilket de, som sagt, omöjligt kan vara.

När Per betalar lönen till Nisse sker följande

2

Återigen – Nisse får inte pengar på sitt konto vid lönebetalningen – Nisse får bara ett ökat innehav av bankens skulder på sitt konto då detta är det enda kontot kan innehålla.

Kollar vi in förändringen på bankens balansräkning händer nedan:

3

Återigen ser vi skillnaden mellan ett riktigt företag och banker. Ett riktigt företags skulder duger inte som substitut för pengar, dvs kronor, vid betalningar.

Av ovan framgår också att bankerna har ”lånat ut” sina egna skulder till kundkonton. Vilket företag kan ”låna ut” sina egna påhittade skulder och ta ränta på dem? Återigen ett bevis på att banker inte är företag utan bara parasiter som tagit kontroll över betalningssystemet.

Vi tar ett sista exempel på att banker är parasiter och inga företag (skulle kunna fortsätta men det räcker kanske).

Hur betalar banken själv sina anställda? Säg att Ulla är anställd av banken och har ett konto på banken. Då betalar banken Ulla med bankens egna skuld (då, för att extremtjata, Ullas konto INTE kan innehålla pengar – det kan bara innehålla bankens skuld). Nedan bild visar detta.

4

Vilket företag kan betala sina anställda med företagets egna skuld? Nä, inget riktigt företag kan göra detta – bara parasiter.

Troligen tycker nog redan de flesta företagare att bankirerna ska hängas så det här är ingen ny information för dem. För ”let´s face it”, de flesta företagare sitter i påhittat skuldslaveri till bankerna de med. Men jag blev förbannad på äcklet, tillika bankiren, Björn Walhroos när jag kollade upp vad fanskapet uttryckt, b.la på youtube. Han menar att ”marknaden” ska välja – hur fan kan han, som en av nordens största parasiter, anse sig ha någon som helst rätt att snacka om företagande och marknader. Parasitism har inget med marknad och företagande att göra.

Wahlroos, har skrivit boken:
”Marknader och demokrati : uppbrott från majoritetens tyranni”

Har inte läst den men borde han inte, med tanke på att han är en parasit, skrivit en bok som heter:
”Skuldslaveri eller demokrati: uppbrott från parasiternas tyranni”

Men det kanske är förståeligt att han som representant för parasitismen vill dölja sig bakom ”marknader” . Det är ju, som ekonomiprofessorn Michael Hudson uttrycker nedan, helt nödvändigt för parasitens överlevnad att få värden att tro att parasiten är en nödvändig del av samhällskroppen.

Jag beskriver i nedan inlägg hur dagens ”penningsystem” (som, som sagt, knappt innehåller några pengar) fungerar samt hur vi kan skapa ett ärligt penningsystem där parasitismen minimeras.

”Crash course” i hur penning och banksystemet fungerar

Här är annat grundläggande kring bankernas pyramidspelsbyggande och kasinoverksamhet och bedrägeri.

NEJ! Penningsystemet är inte kreditbaserat. Det är baserat på att bankerna får ”låna ut” sina egna skulder till kundkonton – en enorm skillnad!

Nej! Bankernas skulder, dvs ditt kontoinnehav, är INTE pengar!

Nej! Du amorterar inte – banken har inget lånat ut – så vad ska du betala tillbaka?

Nej! Banker är INTE företag.

NEJ! Ditt konto hos banken kan INTE innehålla kronor! Liten film

NEJ! Du är aldrig låntagare av det som står på ditt konto! Banken är ALLTID låntagare av det som står på ditt konto.

Annonser

One thought on “När företagarna inser att bankerna är parasiter och inte företag borde de vilja hänga bankirerna

  1. Ett litet tips. Om ni vill zooma in en bild kan ni trycka ned kontrolltangenten och plusknappen ”ctrl +” och när ni ska zooma ut 2ctrl -” . Alternativt kan ni hålla inne kontrollknappen och scrolla med musen. Funkar i alla fall med Firefox – vet inte om det funkar likadant med andra webläsare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s