Ska vi hänga bankirerna som håller i JAK-banken också?

Blev en till ”häng bankirerna”. Här är de föregående inläggen:

”Bail in” borde få folk att vilja hänga bankirerna

När bobubblan spricker borde skuldslavarna vilja hänga bankirerna

När företagarna inser att bankerna är parasiter och inte företag borde de vilja hänga bankirerna

När folk förstår att skatten bara är till för att göda parasiten, inte för att finansiera välfärden, borde folk vilja hänga bankirerna

När skuldslavarna förstår att skulden är ett fullständigt påhitt kommer de vilja hänga bankirerna

——

Det finns en tro att JAK och andra småbanker utgör ett alternativ till storbankerna men det är en illusion. JAK har inga pengar, dvs kronor, på sina konton heller. Prylen är att det inte går att spara kronor i kontoform överhuvudtaget längre – inte ens på JAK.  JAK är bara ett annex till storbankerna där JAK:s konton är kopplade till storbankernas konton (JAK har t.ex konton på Handelsbanken).

Fram till 2015 kunde man spara i kronor på Riksgäldskontona (men det kontot var inte kopplat till betalsystemet så det gick inte att betala från Riksgäldskontot – för att betala var man tvungen att flytta kronorna till storbankernas Riksbankskonton varvid man fick mer av bankskulder på sitt kundkonto hos storbanken). Men den möjligheten försvann – så nu är det totalt omöjligt att som privatperson hålla kronor på konton. Inte ens JAK kan hålla kronor på konton – trots att JAK är en bank (en sk tier2 bank).

Så även om vi använder JAK är vi hänvisade till att bolla storbankernas skulder mellan våra konton – det finns inte en möjlighet att betala med pengar, dvs kronor, genom kontosystemet längre – inte ens för staten.

JAK ska ha cred för att de inte bygger upp sekundära skuldberg såsom t.ex ICA-banken (en annan tier2-bank) gör genom att ”låna ut” sina egna skulder. Vad jag menar med sekundära skuldberg framgår går kanske bäst av nedan bild (vill ni mer i detalj se hur systemet med tier2-banker är uppbyggda kan ni läsa om det här:

Hur vi tror att bank och betalsystemet fungerar och hur det fungerar i verkligheten)

341

(det gröna på bilden ovan är kronor på Riksbankskontona, som synes kan inte JAK, eller någon annan tier2-bank, komma åt kronorna, dvs pengarna)

JAK ska också ha cred för att de arbetar för att alla banker ska kunna hålla kronor på sina konton. JAK ska också ha cred för att de jobbar för att alla kundkonton ska innehålla kronor, dvs pengar. JAK ska ha cred för att de jobbar för att alla banker ska konkurrera på samma villkor.

Så vi ska nog inte hänga bankirerna på JAK – de menar väl och de försöker upplysa folk om hur perverterat systemet är. Men såsom det fungerar idag är JAK inget alternativ till storbankerna – den är en del av storbankerna – varken JAK vill det  eller inte.

———-

Jag beskriver i nedan inlägg hur dagens ”penningsystem” (som, som sagt, knappt innehåller några pengar) fungerar . Samt hur vi använder bankernas skulder som substitut för pengar i en överkomplicerad byteshandel med bankernas skulder samt hur vi kan skapa ett ärligt penningsystem där parasitismen minimeras. Allt med massor av illustrationer.

”Crash course” i hur penning och banksystemet fungerar

Här är annat grundläggande kring bankernas pyramidspelsbyggande kasinoverksamhet och bedrägeri.

NEJ! Penningsystemet är inte kreditbaserat. Det är baserat på att bankerna får ”låna ut” sina egna skulder till kundkonton – en enorm skillnad!

Nej! Bankernas skulder, dvs ditt kontoinnehav, är INTE pengar!

Nej! Du amorterar inte – banken har inget lånat ut – så vad ska du betala tillbaka?

Nej! Banker är INTE företag.

NEJ! Ditt konto hos banken kan INTE innehålla kronor! Liten film

NEJ! Du är aldrig låntagare av det som står på ditt konto! Banken är ALLTID låntagare av det som står på ditt konto.

 

 

Annonser