Medborgarlön kommer formas så att de räddar bankerna

Har sammanställt en bok som en pdf av diverse blogginlägg. Jag har försökt hålla det så enkelt som möjligt med maximalt med illustrationer. Men det finns saker som kan förbättras och kanske läggas till. Jag ville göra den kort och enkel men kom gärna med förslag på förbättringar.

Kan laddas ned här:

http://www.filedropper.com/crash_1

alternativ

http://www107.zippyshare.com/v/hfMdHBPQ/file.html

—————–

Jag vill först göra klart att jag är för medborgarlön. Men som den formas nu är den framför allt till för att rädda bankernas skuldförslavningssystem som falskeligen kallas penningsystem (detta då 97% av ”penningmängden” INTE är pengar – dessa 97% är bankernas skulder till kontoinnehavarna).

Jag tror inte nedan bilder behöver kommenteras (fråga gärna om de är otydliga)

1

För att SEB inte ska gå under kommer Riksbanken ge SEB 5000 kronor som sätts in på SEB:s Riksbankskonto, se nedan:

2

Som synes får du får mer av bankens skulder på ditt konto medan SEB får mer pengar. Syftet med medborgarlönen är mao att stärka bankernas likviditet (de får mer pengar) samtidigt som banken kan fortsätta skuldförslava människor genom att ”låna ut” bankens skulder till kundkonton. När bankerna har fått tillräckligt för att kunna stå på egna ben kommer bankerna kräva att medborgarlönen dras tillbaka då folk blir ”förslöade” etc. Smaka på den – bankparasiterna Wahlroos, Wallenberg etc berättar för värden att den är för slö.

Faktum är att  empirin säger det direkt motsatta. Intressant artikel:

“I Namibia har Basic income grant (BIG) coalition, en grupp folkrörelser och ideella organisationer, länge argumenterat för en villkorslös basinkomst. Men de mötte återkommande samma motargument: det skulle uppmuntra lättja och pengarna skulle slösas bort, troligen på alkohol. Till sist bestämde man sig för att försöka bemöta dem med ett praktiskt experiment och lyckades få in finansiering från kyrkor i Europa. Valet av plats föll på Otjivero, ett litet samhälle av skjul i korrugerad plåt, instängt mellan inhägnade storjordbruk där de flesta av de invånare som har anställning – arbetslösheten var 70 procent innan försöket började – arbetar. 2008 började BIG dela ut 100 namibiska dollar per person – motsvarande cirka 60 kronor – till alla utom pensionärer, utfärdade från den definitivt första uttagsautomat byn någonsin sett.

Resultaten blev bland annat att den genomsnittliga inkomsten ökade med 29 procent – borträknat bidraget, enligt en grupp forskare från Sydafrika, USA och Australien. Många av mottagarna använde det för att börja odla på bakgården, köpa djur eller starta små affärsverksamheter – verksamheter som dessutom lättare hittade kunder när alla i byn hade lite pengar att röra sig med. Andelen undernärda barn minskade från 42 procent till 10 procent och andelen som hoppade av skolan från 40 procent till 5 procent. Det uppstod en liten ström av migration till Otjivero, trots att de nyanlända inte var berättigade till bidraget. Anmälda brott föll med 42 procent enligt den lokala polisens statistik.

http://www.fria.nu/artikel/119066

—————–

Här är annat grundläggande kring bankernas pyramidspelsbyggande kasinoverksamhet och bedrägeri.

NEJ! Penningsystemet är inte kreditbaserat. Det är baserat på att bankerna får ”låna ut” sina egna skulder till kundkonton – en enorm skillnad!

Nej! Bankernas skulder, dvs ditt kontoinnehav, är INTE pengar!

Nej! Du amorterar inte – banken har inget lånat ut – så vad ska du betala tillbaka?

Nej! Banker är INTE företag.

NEJ! Ditt konto hos banken kan INTE innehålla kronor! Liten film

NEJ! Du är aldrig låntagare av det som står på ditt konto! Banken är ALLTID låntagare av det som står på ditt konto.

Annonser

2 thoughts on “Medborgarlön kommer formas så att de räddar bankerna

  1. Ser ett problem med medborgarlön, folk skulle sticka från landet och leva gott i Asien eller liknande!

    Och visst är risken stor att folk skulle supa upp stålarna. Kanske skulle man ha medborgarlön i en valuta som bara kunde spenderas på basvaror och hyra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s