Ingves främsta uppgift är att inbilla folk att de har pengar, dvs kronor, på sina konton hos banken

SvD skriver (tack Hegel):

“I Sverige har Riksgälden från och med i dag mandat att ta kontrollen över en bank som drabbas av stora förluster eller som på grund av ­andra om­ständigheter mister sitt tillstånd – om det bedöms nödvändigt för att värna den finansiella stabiliteten.”

Mao de kan inte hålla lögnmaskineriet uppe länge till. För vad är Ingves egentliga mandat`? Jo, att ljuga för att skapa förtroende så att inte bankrusningar uppstår!  Ingves ska skapa ”trovärdighet” och ”finansiell stabilitet” genom att övertyga folk om att de har pengar, dvs kronor, på sina konton så att inte folk synar bluffen.

Tänk vi alla skulle kunna göra som bankerna! Tänk om du kunde betala dina skulder med dina skulder då Riksbankschefen sagt att alla skulder är pengar. Bankerna blir mao ”rikare” ju mer de sätter sig i skuld och kan inbilla alla andra att bankens skulder är pengar, dvs kronor. Till slut brakar skiten då varken skuldslavar eller bankerna kan bära mer skuld samtidigt som lögnen att kundkontot kan innehålla pengar, dvs kronor, uppdagas. Då stänger bankerna luckorna till bankomaterna, såsom i Grekland senast.

Men, då är det som sagt lovande att Riksgälden tagit på sig att ta över bedrägeriet när Ingves inte längre mäktar med att lura folk med lögner. Det  bättre än de så kallade ”bail in”, dvs skuldavskrivningar för bankerna, som varit på tapeten och som det Grekiska folket utsattes för. I princip skulle Riksgälden kunna ta över hela skiten redan nu då bankerna inga pengar, dvs kronor, har – de har som sagt bara en djävla massa skulder. Och var finns bankernas skulder nu igen? (om nu någon trög person ännu inte fattat det) Jo – på ditt konto.

“Banking is not money lending; to lend, a money lender must have money”

– ekonomiprofessor Hyman Minsky

——————-

Har sammanställt en bok som en pdf av diverse blogginlägg. Jag har försökt hålla det så enkelt som möjligt med maximalt med illustrationer. Men det finns saker som kan förbättras och kanske läggas till. Jag ville göra den kort och enkel men kom gärna med förslag på förbättringar.

Kan laddas ned här:

http://www.filedropper.com/crash_1

alternativ

http://www107.zippyshare.com/v/hfMdHBPQ/file.html

 

 

 

 

Annonser

8 thoughts on “Ingves främsta uppgift är att inbilla folk att de har pengar, dvs kronor, på sina konton hos banken

  1. Kanske en liten motvikt och tankeställare mot den till synes obalanserade fixeringen vid skulder:
    ”För varje SKULD finns, per definition, en exakt lika stor FORDRAN.”

    • Jo om jag är skyldig dig 50 kr så har du en fordran på mig på 50 kronor. Blir min skuld (din fordran) mer pengar för det? Spelar ingen roll hur mycket du försöker ”balansera” den ”fixeringen” att så är fallet – min skuld (din fordran) blir inte mer pengar för det. Eller vart vill du nå med rundgången?

    • Japp, blir som krisen på 90-talet igen. Staten tar över bankerna men istället för att få bankerna på fötterna igen genom skatten och neddragningar så får bankerna skuldavskrivningar genom sk ”bail in” – sedan kommer de lämnas tillbaka till samma finansiella parasiter som skapat krisen (wallenberg etc). Det är bara genom information som vi kan få folk att inte acceptera att bli blåsta igen.

  2. Ingves ja. Men frågan är om inte hans makt är på väg att minska?

    ”Men osäkerheten kring Riksbankens mandat bubblade upp bara veckor senare då den utvärdering som professor Marvin Goodfriend och den tidigare brittiske centralbankschefen Mervyn King gjort blev offentlig. Deras rekommendation var att det bör slås fast i lag att det är regeringen, inte Riksbanken, som beslutar om växelkursregimen.” (SvD)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s