När banker får ”låna ut” sina egna påhittade skulder och utrota användandet av pengar kommer pyramidspelet förr eller senare haverera

Jag skriver inte så ofta längre. Tycker jag skrivit det som behöver skrivas och har inte mycket att tillägga.

”Positive Money” har äntligen börjat använda termen ”digitala kontanter” (digitala kronor i Sverige) och att alla ska kunna hålla dem på centralbankskontona.  Tidigare har de använt den mer lösa termen ”suveräna pengar”. Jag har tidigare ”käftat” med den svenska systerorganisationen till ”Positive Money” om att vara mer stringenta med vad som är pengar (kronor i fysisk eller digital form)  och vad som är betalmedel (bankernas skulder som är det enda som kan finnas på ditt konto – ditt konto kan ALDRIG innehålla pengar, dvs kronor). Hoppas även ”Positiva Pengar” i Sverige börjar använda begreppet ”digitala kontanter”, eller än hellre, begreppet ”digitala kronor” för att särskilja vad som är kronor (dvs pengar) och vad som är betalmedel (det som vi håller på bankens konton – dvs bankens skuld till kontoinnehavaren som banken kan betala genom att kunderna t.ex gör bankomatuttag – vid en bankrusning visar det sig tämligen omgående att bankerna inte kan betala sina skulder till kontoinnehavarna).

DIGITAL CASH Why Central Banks Should Start Issuing Electronic Money

Just att kunna skilja pengar från skuld är knäckefrågan som många har svårt att ta sig förbi – troligen  mest för att ”experterna”, dvs  ekonomerna, och i synnerhet nationalekonomerna, har blivit hjärntvättade till att tro att skuld ÄR pengar. För vanligt folk är tanken att skuld ÄR pengar en totalt vansinnig tanke. Har du en 1000-lapp i handen och betalar din polare dödar du skulden – pengar är mao MOTSATSEN till skuldfödande – pengar är SKULDDÖDARE. Detta är självklart för vanligt folk men då de hellre misstror sitt eget förstånd lyssnar de på ekonomerna som totalt förlorat sitt förstånd när de ”utbildats”, dvs blivit hjärntvättade. till att tro att pengar ÄR skuld.

Ovan har lett till att vi idag knappt har några pengar, dvs kronor, längre som vi kan betala med – av den sk penningmängden består endast 3% av kronor – resten består av bankernas skulder som vi håller på våra konton. När vi betalar varandra genom kontona får vi inte mer kronor på våra konton – vi får mer eller mindre av bankens skulder på våra konton.

När bankerna ”lånar ut” till kundkonton kan bankerna bara låna ut det kontona kan innehålla – bankens egna skuld. Ingen bank har någonsin ”lånat ut” pengar, dvs kronor, till ett kundkonto då kundkontot omöjligt kan innehålla pengar, dvs kronor. Banken hittar på sin egen skuld som den påstår sig kunna ”låna ut” till kundkontot. På så sätt FÖDER bankerna två skulder där kontokunden och banken blir skuldsatta med samma belopp pengar, dvs kronor, som aldrig existerat.

Vad är en risk för något i ekonomin? Jo, risken att en skuld inte betalas – dvs att en skuld inte DÖDAS. Det är som sagt för att DÖDA skulder som vi har pengar. Bankernas FÖDANDE av skulder är mao motsatsen till pengar. Riktiga pengar skapas för att minska riskerna iom att skulderna DÖDAS. Bankernas hela verksamhet bygger på att maximera FÖDANDET av skulder genom att bankerna tillåts ”låna ut” sina egna påhittade skulder till kundkontona och lura i kontoinnehavaren att kontot kan innehålla pengar, dvs kronor. Man kan mao med fog säga att vi har ett antipengar-system.

Bankerna har byggt upp ett gigantiskt pyramidspel där knappt längre några pengar (kronor) finns kvar och där bankerna är lika skuldsatta som alla som de satt i skuld med bankernas egna skulder. Pyramidspelet har nu nått den gränsen att det inte längre går att fylla med mer skulder. Bankerna själva är lika skuldsatta de då de lånat ut sina egna skulder (som sagt, en bankrusning, t.ex som i Grekland senast visar att bankerna är lika skuldsatta de och omöjligt kan betala sina skulder).

Det hela bygger, som sagt, på att bankerna får ljuga ohämmat utan att någon säger som det är – bankerna har aldrig lånat ut några pengar, dvs kronor, överhuvudtaget. Till slut rasar hela skiten då riskerna ökar då bankerna FÖDER skulder snabbare än skulder dödas. Då kommer folk vakna och inse att vi inte har ett penningsystem – vi har ett skuldslavs-system där bankerna gjort skuldslavar av allt och alla.  Då kommer folk kräva att vi får ett ärligt penningsystem där pengar (kronor) existerar som kan DÖDA skulder och risker. I alla fall ser jag hopp i att ”Positive Money” börjar beskriva verkligheten genom införa begreppet ”digitala kontanter”.

——————-

Har sammanställt en bok som en pdf av diverse blogginlägg. Jag har försökt hålla det så enkelt som möjligt med maximalt med illustrationer. Men det finns saker som kan förbättras och kanske läggas till. Jag ville göra den kort och enkel men kom gärna med förslag på förbättringar.

Kan laddas ned här:

http://www.filedropper.com/crash_1

alternativ

http://www107.zippyshare.com/v/hfMdHBPQ/file.html

—————–

Här är annat grundläggande kring bankernas pyramidspelsbyggande kasinoverksamhet och bedrägeri.

NEJ! Penningsystemet är inte kreditbaserat. Det är baserat på att bankerna får ”låna ut” sina egna skulder till kundkonton – en enorm skillnad!

Nej! Bankernas skulder, dvs ditt kontoinnehav, är INTE pengar!

Nej! Du amorterar inte – banken har inget lånat ut – så vad ska du betala tillbaka?

Nej! Banker är INTE företag.

NEJ! Ditt konto hos banken kan INTE innehålla kronor! Liten film

NEJ! Du är aldrig låntagare av det som står på ditt konto! Banken är ALLTID låntagare av det som står på ditt konto.

Annonser

2 tankar om “När banker får ”låna ut” sina egna påhittade skulder och utrota användandet av pengar kommer pyramidspelet förr eller senare haverera

  1. ”Jag skriver inte så ofta längre. Tycker jag skrivit det som behöver skrivas och har inte mycket att tillägga.”

    Jo, du har nog skrivit det mesta som behöver skrivas. Du verkar vara en envis dj**el, och det ska du ha ett stort tack för. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s