Nä, vi kan inte betala med pengar, dvs kronor, genom kontosystemet

I förra blogginlägget visade jag att våra konton hos banken bara kan innehålla bankernas skulder och aldrig lagliga pengar, dvs kronor. Jag skrev också att vi använder bankernas skulder som betalmedel och beskrev vad skillnaden är mellan betalmedel och pengar.

I det här inlägget tjatar jag vidare om hur vi betalar varandra med bankernas skulder  och helt omöjligt kan betala varandra med pengar, dvs kronor, vid kontoöverföringar. Det blir bara två bilder som beskriver två fall där du betalar mig genom kontosystemet.

Det gröna på bilderna är bankernas riksbankskonton som är de enda kontona som kan innehålla pengar, dvs kronor.

Fall 1) Jag och du har konton på samma bank, säg SEB. Då sker nedan

1

Säg nu att du och jag har skilda banker. Då sker nedan

2

Swedbank ser inte SEB:s skuld till dig (ditt kontoinnehav hos SEB) som pengar. Swedbank kräver att bli betald med pengar (kronor)  genom riksbankskontona för att överta och öka sin skuld till mig (=mitt kontoinnehav ökar).

Som synes finns ingen möjlighet varken för dig eller mig att betala med pengar, dvs kronor, genom kontosystemet då storbankerna har sett till att de ha ett kartellmonopol på kronorna på riksbankskontona inom betalsystemet. Vi får bara mer eller mindre av vår banks skulder på våra konton.

———————

Har sammanställt en bok som en pdf av diverse blogginlägg. Jag har försökt hålla det så enkelt som möjligt med maximalt med illustrationer. Men det finns saker som kan förbättras och kanske läggas till. Jag ville göra den kort och enkel men kom gärna med förslag på förbättringar.

Kan laddas ned här:

http://www.filedropper.com/crash_1

alternativ

http://www107.zippyshare.com/v/hfMdHBPQ/file.html

—————–

Här är annat grundläggande kring bankernas pyramidspelsbyggande kasinoverksamhet och bedrägeri.

NEJ! Penningsystemet är inte kreditbaserat. Det är baserat på att bankerna får ”låna ut” sina egna skulder till kundkonton – en enorm skillnad!

Nej! Bankernas skulder, dvs ditt kontoinnehav, är INTE pengar!

Nej! Du amorterar inte – banken har inget lånat ut – så vad ska du betala tillbaka?

Nej! Banker är INTE företag.

NEJ! Ditt konto hos banken kan INTE innehålla kronor! Liten film

NEJ! Du är aldrig låntagare av det som står på ditt konto! Banken är ALLTID låntagare av det som står på ditt konto.

 

Annonser

10 thoughts on “Nä, vi kan inte betala med pengar, dvs kronor, genom kontosystemet

 1. ”Samtidigt säger analytiker att det finns en ökande oro att världens centralbanker börjar få slut på idéer.

  – Osäkerheten om centralbankernas åtgärder är effektiva är den stora makrooron för tillfället, säger Leo Grohowski vid BNY Mellon Wealth Management i New York.” (SvD)

  Hur ser du på det? Är de effektiva? 😉

  • Nä, de kan omöjligt vara effektiva i ett system där pengar, skulddödare, avskaffas och ersätts med bankernas skuldsurrogat som föder skulder. Systemet är helt ut och invänt – istället för att ha ett penningsystem som dödar skulderna har vi ett system som maximerar födandet av skulder. Det kan inte ens kallas ”penningsystem” – det är ett skuldslavsystem där vi alla är skuldslavar åt bankerna (om inte annat så genom skatten). Och nu har systemet nått den punkt att världen inte kan bära mer skuld. Enda ”effektiva” sättet att lösa detta på är genom att avliva parasiten och införa användandet av pengar som kan döda skulder. Bankerna bör förstatligas, de påhittade skulderna avskrivas och parasiternas egendom konfiskeras (antingen genom direkt konfiskation eller genom extrem beskattning)

 2. ”Och nu har systemet nått den punkt att världen inte kan bära mer skuld. ”

  Jo, så är det ju. Men jag skulle tro att de kan trixa ett litet tag till innan punkten för absolut mättnad är nådd. Vi får se vad de trollar fram ur hatten…

 3. Det är ju det som är så märkligt. Att helt plötsligt får någon för sig att en bank skall krascha eller att lånestocken kapsejsar eller något i den stilen. Det är bara det att banken måst ju ha varit på obestånd under en längre tid. När bestämmer sig bankeliten för att det är dags för en krasch? Vad är det som gör att någon trycker på knappen. Vi vet ju att vi är hårt belånade i den privata delen, jag menar taket måste ju ha nåtts för länge sedan. Har du någon förklaring på detta Michael så är jag intresserad och nog inte bara jag. Vem trycker på knappen och när?!

  • Intressant fråga. Antagligen kommer de slakta en bank. Säg att Wallenberg med sin kontroll på de flesta företag har sätt till att företagen håller konton i fler banker än SEB (som ju Wallenberg helt kontrollerar). Wallenberg kan då sänka vilken av de andra. bankerna bär som helst genom att helt enkelt bara flytta kontoinnehavet till SEB. Säg att Wallenberg vill sänka Swedbank. Han kan då se till att företag som han kontrollerar flyttar sitt kontoinnehav till SEB. SEB kommer då få bättre likvidtet och Swedbank kommer snabbt få slut på pengar på sitt riksbankskonto. Något sådant tror jag kan hända och jag tror knappast att det är Wallenbergs SEB som kommer falla.

 4. Intressant Michael. Jag är också inne på att det blir Swedbank som faller. Tror ju att maktkampen i SwB är ett förspel. Skojeriet som förekommit är ett öppet maktspel för att vi skall luras att styrelsen har kontroll och att skumraskaffärerna kommer att störta banken fast det egentligen är att de ”lånat” ut för mycket skulder till folk så de själva klarar inte av det hala. Så då kommer den stora fadern ”Wallenberg” till undsättning men först måste kontoinnehavarna och skuldslavarna pröjsa lite, för att inte säga aktieägarna? Kanske är detta svammel.

  • Jo, Ska Wallenberg rädda Swedbank ska han ha något i utbyte. Men det kan ju vara så att en av bankerna måste offras och tömmas för att de andra ska stå.

   En annan aspekt är om staten tar över t.ex Swedbank då Riksgälden sagt att den ska göra det. Undrar om kontokunder kommer fly från de andra bankerna till Swedbank om Swedbank är under statens paraply?

 5. Håller själv på att plocka ut mitt kontoinnehav men kommer lite i kläm nu när sedlarna håller på bytas ut, tror ändå jag får stapla 500ingar hemma i valvet och sedan byta ut allihop samtidigt när det blir dags 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s