”Du sköna nya finansiella värld” är och förblir en hägring

Jag vill tacka alla skriver som ropar i öknen. Jag vet – det kan kännas fruktlöst –  det beror mest på att alltför få inser att det är en öken vi vandrar i – de flesta är inbäddade i hägringen om att allt är grönt. Det hela kan även liknas vid att kissa i byxan på vintern – man kan inbilla sig själv att det är varmt och skönt men när det fryser på blir det svårt att lura sig själv längre.

Sverige har en självförsörjningsgrad som enligt livsmedelsverket är noll. Efter en vecka tar maten slut i affärerna. Bönderna är utdöende. Några beredskapslager har vi inte längre. Vi har en ekonomi där kronan hålls uppe av finansiella hägringar som börsen och evigt stigande bostadspriser. De flesta tror att de kan bli rikare genom att sätta sig i allt större fiktiv skuld till banksystemet (t.ex genom att göra en sk ”bostadskarriär”).

Vi i väst lever i en finansiell fiktion där vi tror rikedom kommer av att man får pengar att växa och att pengar kan arbeta. När fiktionen spricker kommer vi inse vilken tom ekonomisk öken vi befinner oss i. Vi kommer inte längre kunna ha en kvartalsekonomi baserad på att vi skapar finansiella fiktioner som gör att vi kan köpa prylarna som de reella ekonomierna i öst skapar. Det uppvaknandet kommer inte bli vackert.

För öst håller på att frigöra sig från västs finansiella tvångströja. Kina har skapat AIIB som alternativ till IMF, CIPS som alternativ till Swift, SCO som alternativ till Nato (kolla wiki –  vilket ENORMT område SCO utgör), BRICS som motvikt till Washington-konsensus, den nya sidenvägen som är Brzezinskis mardröm då i princip all imperialistisk utrikespolitik sedan minst britterna har gått ut på att förhindra Euroasien från att enas ekonomiskt.

Västs korthus är fallande och snart kommer bröd och skådespel inte längre kunna dölja västs nakenhet – spelar ingen roll hur många uttagningar av melodifestivalen vi utsätts för – västs har knappt någon reell ekonomi kvar. ”Du sköna nya finansiella värld” är och förblir en hägring och det blir ingen vacker syn när hägringen skingras.

Så visst, det kan i dagsläget kännas meningslöst att försöka penetrera slöjan av hägringar för att få folk att se skröpligheten bakom brödet och skådespelet. Men behovet att se klart är som störst när dimman är som tätast. Så jag vill tacka alla som försöker skingra dimman – det behövs för att vi ska kunna få en debatt som grundar sig på någon form av verklighet – innan verkligheten rasar ut över den finansiella avgrunden som väntar oss. Det är inte meningslöst att påpeka verkligheten – även om det kan kännas så för stunden när man dränks av uppgivenhet.

———————

Har sammanställt en bok som en pdf av diverse blogginlägg. Jag har försökt hålla det så enkelt som möjligt med maximalt med illustrationer. Men det finns saker som kan förbättras och kanske läggas till. Jag ville göra den kort och enkel men kom gärna med förslag på förbättringar.

Kan laddas ned här:

http://www.filedropper.com/crash_1

alternativ

http://www107.zippyshare.com/v/hfMdHBPQ/file.html

—————–

Här är annat grundläggande kring bankernas pyramidspelsbyggande kasinoverksamhet och bedrägeri.

NEJ! Penningsystemet är inte kreditbaserat. Det är baserat på att bankerna får ”låna ut” sina egna skulder till kundkonton – en enorm skillnad!

Nej! Bankernas skulder, dvs ditt kontoinnehav, är INTE pengar!

Nej! Du amorterar inte – banken har inget lånat ut – så vad ska du betala tillbaka?

Nej! Banker är INTE företag.

NEJ! Ditt konto hos banken kan INTE innehålla kronor! Liten film

NEJ! Du är aldrig låntagare av det som står på ditt konto! Banken är ALLTID låntagare av det som står på ditt konto.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s