Bankerna är bara binnikemaskar i betalsystemet – vi kan spola ut dem!

Staten ska, precis såsom med kontanter, se till att skapa ett betalmedel genom kontosystemet där inga parasitära mellanhänder kan lägga sig som en binnikemask och suga ut betalströmmarna.

När du betalar mig med kontanter får jag 1000-lappen direkt i handen utan att någon bank är mellan som en binnikemask. Samma sak ska gälla kontosystemet – det ska finnas kronor på konton som vi kan betala varandra direkt där bankerna inte kan ligga som en parasitär mellanhand – jag ska kunna betala dig direkt med kronor genom kontosystemet.

Tänkt dig om kontantbetalningar måste ske med bankerna som mellanhänder. Det skulle bli ett helt perverst krångligt system (men faktum är att bankernas nuvarande konto och betalsystem än mer perverst krångligt).

Säg att det skulle bli olagligt för dig att betala mig 1000-lappen i handen kontant och att alla betalningar måste ske genom banken. Då skulle du först behöva gå till banken och ge banken 1000-lappen som skriver upp att den nu är skyldig dig 1000-kronor på ditt konto. Du skulle säga till bankpersonalen att du vill betala mig varvid banken skriver om skulden så att den nu är skyldig mig 1000-kronor på mitt konto. Jag skulle sedan gå till banken och kräva att banken betalar sin skuld och jag skulle få 1000-lappen i handen.

Ovan har banken lagts sig som en totalt onödig binnikemask i betalströmmen och banken kräver att den ska betalt för sin totalt onödiga ”tjänst” . Hela baletten ovan hade slipper vi –  du bara behöver ge mig 1000-lappen direkt i handen.

Samma sak med betalningar genom konton – bankerna ska inte ligga som en totalt onödig binnikemask i betalströmmarna och ta betalt för totalt onödiga ”tjänster”. Vi ska kunna betala varandra direkt genom kontosystemet med kronor – bankerna kan slängas ut från betalsystemet.

Att bankerna ”lånar ut” sina egna skulder till kundkonton och att vi tvingas använda påhitten som betalmedel istället för kronor är en totalt onödig ”tjänst” som bara göder binnikemasken.

———————

Har sammanställt en bok som en pdf av diverse blogginlägg. Jag har försökt hålla det så enkelt som möjligt med maximalt med illustrationer. Men det finns saker som kan förbättras och kanske läggas till. Jag ville göra den kort och enkel men kom gärna med förslag på förbättringar.

Kan laddas ned här:

http://www.filedropper.com/crash_1

alternativ

http://www107.zippyshare.com/v/hfMdHBPQ/file.html

—————–

Här är annat grundläggande kring bankernas pyramidspelsbyggande kasinoverksamhet och bedrägeri.

NEJ! Penningsystemet är inte kreditbaserat. Det är baserat på att bankerna får ”låna ut” sina egna skulder till kundkonton – en enorm skillnad!

Nej! Bankernas skulder, dvs ditt kontoinnehav, är INTE pengar!

Nej! Du amorterar inte – banken har inget lånat ut – så vad ska du betala tillbaka?

Nej! Banker är INTE företag.

NEJ! Ditt konto hos banken kan INTE innehålla kronor! Liten film

NEJ! Du är aldrig låntagare av det som står på ditt konto! Banken är ALLTID låntagare av det som står på ditt konto.

Annonser

One thought on “Bankerna är bara binnikemaskar i betalsystemet – vi kan spola ut dem!

Kommentarer inaktiverade.