Det nuvarande ”penningsystemet” kan bara upprätthållas genom skuldslaveri åt bankerna

Bankernas ”utlåning” av sina egna skulder till kundkonton är uppbyggt som ett pyramidspel. Betalningsmedlet som du håller på ditt konto konkurrerar inte bara med kronor som betalmedel – ditt konto är bankens skuld på kronor till dig. Det innebär att bankerna måste få pyramidspelet att växa för att inte folk ska gå över till att använda kontanter (såsom vid bankrusningar) .

Till slut finns inte fler att skuldsätta för att pumpa upp pyramidspelet – den sk skuldmättnaden inträffar.

För att upprätthålla illusion av att pyramidspelet växer måste banksystemet anordna pyramidspel i det stora pyramidspelet. Man kan likna dessa delpyramidspel vid lögnballonger som håller uppe det stora pyramidspelet (se illustrationerna nedan). Dessa lögnballonger är alla skapade för att folk ska stanna kvar i pyramidspelet. Man ska t.ex tro att man blir rik om man skuldsätter sig maximalt och gör en ”bostadskarriär” i tron att bankerna kan pumpa upp pyramidspelet bostadsmarknaden genom att hitta en skuldslav som är villig att sätta sig i än större skuld vid nästa försäljning. Men vid skuldmättnad kommer inte banken kunna hitta någon som kan sätta sig i högre skuld till banken varvid pyramidspelet bostadsmarknaden rasar – vilket i sin tur gör att bankernas större pyramidspel kallat ”penningsystemet” rasar.

Vi får mao en spekulationsekonomi där den reella ekonomin suddas ut till förmån för bankernas finansiella utsugning. Bankerna skapar inget reellt med sitt pyramidspelsbyggande – de suger bara ut den reella ekonomin och lämnar ett tomt skal efter sig. Ekonomin blir inte byggd på skapande genom samarbete – ekonomin blir byggd på att bankerna kan hitta någon som de kan suga ut och att de som sitter i skuld ska konkurrera om att ”betala tillbaka” de fullständigt påhittade ”lånen” som bankerna skapat.
Folket på botten ska mao slåss mot varandra för att bli skuldfria (den sk ”fria marknaden”) medan de på toppen ackumulerar. Det är inte meningen att de på botten ska komma i fatt för om de kan betala sina skulder kommer de döda penningmängden och pyramidspelet avslöjas. Men det är viktigt att folk inbillas tro att de kan komma i fatt – därav alla lögner.

Illustrationer hur bankerna bygger upp sina pyramidspel genom att ”låna ut” bankens egna skulder till kundkonton samt de lögner som håller upp pyramidspelet. Många animeringar och lite med text.

 1. Bankerna ”lånar ut” sina egna skulder till kundkonton och bygger upp pyramidspelet

ani1

 

2) Om folk inser att bankerna sysslar med att bygga pyramidspel skulle de ta ut sina pengar från bankerna (genom t.ex bankomaterna) – en sk bankrusning kan uppstå

ani2

3) Varvid pyramidspelet faller

ani3

4) För att pyramidspelet inte ska falla måste det därför fyllas med en massa lögnballonger som håller pyramidspelet uppe . Dessa lögner blir ”samhällsbärande”. Bankernas lakejer; media, utbildningsväsendet och politikerna, tillser att lögnernas bärkraft hålls uppe.

ani4

5) För om lögnerna ploppas kommer pyramidspelet falla då folk inser att de inte har några pengar på sina konton och springer till bankomaterna.

2

———————

Gjorde den här bilden för länge sedan om varför de på botten inte ska komma ikapp sina skulder då de förstör penningmängden. Då skrev jag ”krediter” vilket är en lögn då bankerna inte är kreditgivare när de ”lånar ut” sina egna skulder till kundkonton. Systemet är mao byggt på att bankerna kan hålla skuldslavarna kvar på botten – annars dödas penningmängden.

skuldexistens1

En till bild jag gjorde för att visa på ackumuleringen och att de på botten aldrig ska komma ifatt de påhittade skulderna bankena satt dem i

 

usadebtpacman

———————–

Har sammanställt en bok som en pdf av diverse blogginlägg. Jag har försökt hålla det så enkelt som möjligt med maximalt med illustrationer. Men det finns saker som kan förbättras och kanske läggas till. Jag ville göra den kort och enkel men kom gärna med förslag på förbättringar.

Kan laddas ned här:

http://www.filedropper.com/crash_1

alternativ

http://www107.zippyshare.com/v/hfMdHBPQ/file.html

—————–

Här är annat grundläggande kring bankernas pyramidspelsbyggande kasinoverksamhet och bedrägeri.

NEJ! Penningsystemet är inte kreditbaserat. Det är baserat på att bankerna får ”låna ut” sina egna skulder till kundkonton – en enorm skillnad!

Nej! Bankernas skulder, dvs ditt kontoinnehav, är INTE pengar!

Nej! Du amorterar inte – banken har inget lånat ut – så vad ska du betala tillbaka?

Nej! Banker är INTE företag.

NEJ! Ditt konto hos banken kan INTE innehålla kronor! Liten film

NEJ! Du är aldrig låntagare av det som står på ditt konto! Banken är ALLTID låntagare av det som står på ditt konto.

Annonser

One thought on “Det nuvarande ”penningsystemet” kan bara upprätthållas genom skuldslaveri åt bankerna

 1. Deras mål är lika enkelt som vidrigt. De har sett till så att kommande generationer är maximalt skuldbelagda, redan ifrån födseln, och i evighet!
  Med samma matematiska konsekvens som en exponentialfunktion.
  En veritabel simpel slav är vad folk förser bankirerna med, när dom tror att dom fött ungar till en fri värld.
  Därav följer att att det måste in fler o fler skuldslavar, enl samma exponentiella matematiska regel.
  Enkelt att förstå om man läst lite matte.
  Om vi extrapolerar konsekvensen av detta, så slår det matematiskt i taket först när jorden är proppfull av skuldslavar, men kanske inte ens då, för då kanske man lyckats se till så att folk kan bo på andra planeter, och då tar det aldrig slut, ifall universum är oändligt.
  Men min förhoppning är att en tillräckligt stor massa av folk, snart, har förstått hur makabert banksystemet är, som plågar oss, och tillsammans gör processen kort med bankirerna och deras politiker-lakejer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s