Kan någon hjälpa Evert förstå att kronor existerar?

Då inga troll vågar sig hit längre har jag uppsökt troll på facebook (jo, jag vet – jag gillar inte facebook – men ibland blir jag uttråkad och tycker det är skoj att gå på trolljakt).

En snubbe som kallar sig Evert skriver hängivet på  bankorwellianska, såsom alla ”utbildade” ekonomer, och i detta språk existera inte ordet kronor. Jag har försökt få honom att uttrycka vad bankerna sysslar med i termen kronor men det är en omöjlighet. Istället skriver han konsekvent att kundkontona innehåller ”pengar” – han undviker konsekvent att uttrycka något i kronor.

Så jag skrev ett inlägg i facebook-gruppen som jag och Evert ingår i där jag bad om hjälp för att få Evert att inse att kronor existerar  Det är sarkastiskt och spydigt skrivet som vanligt men faktiskt kan man inte annat än håna hjärntvättade ekonomer då ”utbildningen” tvättat bort ordet ”kronor” nästintill totalt – allt är ”pengar”.

Mitt sarkastiska rop på ”hjälp” i facebook-gruppen:

Jag tror de flesta i denna grupp vet om att ett konto är bankens skuld på kronor till kontoinnehavaren. Jag undrar om någon skulle kunna hjälpa Evert Larsson till att inse detta fakta (jag har försökt men han verkar inte tycka om mig 😦 )

Om man konsekvent missar vad kontot kan innehålla (vilket Evert lyckas med då han konsekvent ”glömmer bort” att kronor existerar) så kan man inte förstå hur t.ex en bankrusning uppstår. En bankrusning uppstår då bankerna tvingas betala sina skulder till kontokunderna i större omfattning. Då visar det sig att det enda som kundkontot innehåller är bankens skuld och att banken inte kan betala sina skulder (på kronor) till kontoinnehavarna. Kontokunderna kan inte få ut sina pengar (kronor) genom bankomaten som stängs illa kvickt (såsom i Grekland sist).

Enligt Evert kan inte en bankrusning uppstå då kronor inte existerar. Man ska ha respekt för andras vanföreställningar så därför tycker jag synd om Evert som inte ens vet om att kronor existerar. Finns det någon som står på bättre fot med Evert som kan hjälpa honom förstå då han helt klart har aversioner mot mig?

Så snäll!a! Hjälp mig få Evert att förstå att kronor existerar och att det enda banken hittar på och ”lånar ut” till kundkontot är bankens egna skuld (och aldrig kronor).

Var beredd på att Evert kommer påstå att du trakasserar honom genom att du påpekar att kronor finns . Men kanske kan han komma till insikt om man bara tjatar på honom (mig har han slutat lyssna på) – så ta inte illa upp när projicerar sin bristande förståelse på dig.

I all välmening önskar jag att du, Evert, snart förstår att kronor existerar

/Micke”

———————–

Har sammanställt en bok som en pdf av diverse blogginlägg. Jag har försökt hålla det så enkelt som möjligt med maximalt med illustrationer. Men det finns saker som kan förbättras och kanske läggas till. Jag ville göra den kort och enkel men kom gärna med förslag på förbättringar.

Kan laddas ned här:

http://www.filedropper.com/crash_1

alternativ

http://www107.zippyshare.com/v/hfMdHBPQ/file.html

—————–

Här är annat grundläggande kring bankernas pyramidspelsbyggande kasinoverksamhet och bedrägeri.

NEJ! Penningsystemet är inte kreditbaserat. Det är baserat på att bankerna får ”låna ut” sina egna skulder till kundkonton – en enorm skillnad!

Nej! Bankernas skulder, dvs ditt kontoinnehav, är INTE pengar!

Nej! Du amorterar inte – banken har inget lånat ut – så vad ska du betala tillbaka?

Nej! Banker är INTE företag.

NEJ! Ditt konto hos banken kan INTE innehålla kronor! Liten film

NEJ! Du är aldrig låntagare av det som står på ditt konto! Banken är ALLTID låntagare av det som står på ditt konto.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s