Varför ska bankerna vara ett frälse som kan skuldförslava allt genom att ”låna ut” bankens egna skulder till konton?

Jag vet inte hur många gånger jag bemött bankkramares blajargument att kronor är en skuld och att det inte är någon skillnad mellan det bankerna hittar på och ”lånar ut” till konton och de kronor Riksbanken skapar.
Din 1000-lapp i plånboken är en ren tillgång för dig – ingen annan sitter i skuld för att du håller i den – inte ens Riksbanken. Sedan guldmyntfoten avskaffades 1931 har inte Riksbanken någon skuld på guld att betala. Att kronorna skrivs på Riksbankens balansräkning som en skuld är bara en rest från guldmyntfoten.
Så när Riksbanken skapar kronor föds inga skulder. När bankerna ”lånar ut” sina egna skulder (dvs banken ljuger häcken av sig genom att påstå att den lånar ut kronor till kundkontot) så föder banken två skulder. Ditt konto är alltid bankens skuld till dig (enligt bankens egna balansräkning) så när banken ”lånar ut” till kontot kan banken inget annat ”lånat ut” än vad den är skyldig dig – banken kan inte låna ut kronor till kontot då kontot inga kronor kan innehålla.
Så för att det ska finnas betalmedel i form av bankskulder måste någon sättas i skuld med bankens egna skuld. För, som sagt, banken sätter sig samtidigt i lika mycket skuld då den ”lånar ut” bankens egna påhittade skuld till kontot.
Bankernas föder mao skulder medan riktiga pengar, dvs kronor, enbart dödar skulder.
Även funktionsmässigt skiljer sig användandet av bankernas skulder (ditt och mitt kontoinnehav) sig från användandet av kronor.Tar de två olika fallen nedan:
1) Jag ger dig en 1000-lapp i handen och skulden mellan dig och mig dödas. Ingen skuld finns kvar.
2) Om jag betalar dig genom kontosystemet får du mer av din banks skulder på ditt konto medan jag får mindre av min banks skulder på mitt konto. Skulden mellan dig och mig dödas medan bankernas skulder kvarstår.
Bankernas kontosystem är mao ett sätt för bankerna att slippa betala sina skulder till kontokunderna då vi använder dessa som substitut för riktiga kronor.
Frågan är varför bankerna ska vara ett frälse vars skulder (ditt och mitt kontoinnehav) ska användas som substitut för kronor så att bankerna ska slippa betala sina skulder. En annan fråga är varför bankerna ska få ljuga genom att påstå att de lånar ut något när de i verkligheten inget lånar ut alls. En tredje fråga är varför bankerna ska kunna skuldsätta hela världen med dessa påhitt och maximera mängden skuldslaveri åt banken..
Hur ska man då lösa detta? Jo, genom att förbjuda bankerna att ljuga och påstå att banken kan låna ut kronor till kontot. Samtidigt ska Riksbankskonton för alla skapas så att vi kan använda kronorna som finns på dessa konton som betalmedel.
Vad blir nyttan av det?
Jo;
1) Bankerna kan inte längre skapa ett skuldslavsamhälle där bankerna inhäktar skuldslavar genom ett klart bedrägeri (att bankerna”lånar.ut” sina egna skulder till kundkontot och blåser kontoinnehavaren genom att påstå att banken lånat ut kronor är inget annat än ett klart bedrägeri)
2) Bankerna kan inte längre ligga som en binnikemask i betalströmmarna och suga ut oss när vi betalar. Betalningar med kronor genom Riksbankskontona kommer vara en samhällstjänst som staten, genom Riksbanken, finansierar – precis såsom staten idag finansierar skapandet och användandet av fysiska kronor , dvs sedlar och mynt:
Jag betalar dig med en 1000-lapp i handen och skulden är betald – ingen bank krävs mellan dig och mig.
Samma sak ska gälla betalningar genom kontosystemet – jag betalar dig med digitala kronor direkt från mitt riksbankskonto till ditt riksbankskonto – inga banker behövs där heller som parasitära mellanhänder. Vi kan spola ut binnikemaskarna bankerna från betalsystemet och göra betalningar utan dem som mellanled – precis såsom vi redan gör när vi betalar med kontanter.

 

———————–

Har sammanställt en bok som en pdf av diverse blogginlägg. Jag har försökt hålla det så enkelt som möjligt med maximalt med illustrationer. Men det finns saker som kan förbättras och kanske läggas till. Jag ville göra den kort och enkel men kom gärna med förslag på förbättringar.

Kan laddas ned här:

http://www.filedropper.com/crash_1

alternativ

http://www107.zippyshare.com/v/hfMdHBPQ/file.html

—————–

Här är annat grundläggande kring bankernas pyramidspelsbyggande kasinoverksamhet och bedrägeri.

NEJ! Penningsystemet är inte kreditbaserat. Det är baserat på att bankerna får ”låna ut” sina egna skulder till kundkonton – en enorm skillnad!

Nej! Bankernas skulder, dvs ditt kontoinnehav, är INTE pengar!

Nej! Du amorterar inte – banken har inget lånat ut – så vad ska du betala tillbaka?

Nej! Banker är INTE företag.

NEJ! Ditt konto hos banken kan INTE innehålla kronor! Liten film

NEJ! Du är aldrig låntagare av det som står på ditt konto! Banken är ALLTID låntagare av det som står på ditt konto.

 

Annonser

4 tankar om “Varför ska bankerna vara ett frälse som kan skuldförslava allt genom att ”låna ut” bankens egna skulder till konton?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s