Ekonomiprofessor Richard Werner berättar hur bankerna ”lånar ut” sina egna skulder till kundkonton

I föregående blogginlägg beskrev jag hur staten satts i påhittad skuld genom att banken hittar på en fiktiv insättning. Jag beskrev att banken låtsas att någon statstjänsteman kommer in med en fiktiv jättesäck med 1 miljard kronor som banken tar emot som en insättning. Sedan ”lånar” banken ut sin egen skuld till statens konto hos banken. Jag förstår att ovana är svårt att smälta då det är så surrealistiskt – men det är så det går till. Kanske blir det lättare att smälta om en ekonomiprofessor säger samma sak.

Ekonomiprofessor Richard Werner berättar i nedan video hur bankerna ”lånar ut” sina egna skulder till kundkontona genom att banken skapar en falsk insättning. För att förstå detta måste vi förstå skillnaden mellan en äkta insättning och en av banken påhittad insättning.

Fall 1) En äkta insättning:

Du har hittat 1 miljon i en kasse hos din moster. Du går till banken och sätter in pengarna. Banken tar pengarna och stoppar in dem i sitt valv. På ditt konto registrerar banken att den är skyldig dig 1 miljon kronor.

DITT KONTO ÄR MAO ALLTID BANKENS SKULD TILL DIG!
(något Werner mycket tydligt påpekar)

Fall 2) Banken hittar på att du gjort en fiktiv insättning.

Banken låtsas att du kommer in till banken med en kasse med 1 miljon kronor som du ”sätter in”. Banken säger att ”pengarna” nu finns på ditt konto samtidigt som du skriver på ett papper att du ”lånat” 1 miljon kronor av banken. Banken tar ”låne”handlingen som du skrev på och stoppar i kassavalvet. Notera att ”låne”handlingen INTE är 1 miljon kronor – men banken låtsas som om den är 1 miljon kronor. Så nu finns en ”låne”handling i bankens kassavalv – men inga pengar.

Men vad påstår sig banken ha ”lånat ut”? Jo, som Werner påpekar påstår banken att ”pengarna nu finns på kontot” – men kontot är ju bankens skuld. Mao banken har bara ”lånat ut” sin egen skuld – inget annat – då kontot inget annat kan innehålla.

Jag vill också påpeka att Werner helt klart påpekar att ingen bank har någonsin lånat ut några pengar. Enligt Werner är det ett bokföringstrick (mao ett bedrägeri).

———————–

Har sammanställt en bok som en pdf av diverse blogginlägg. Jag har försökt hålla det så enkelt som möjligt med maximalt med illustrationer. Men det finns saker som kan förbättras och kanske läggas till. Jag ville göra den kort och enkel men kom gärna med förslag på förbättringar.

Kan laddas ned här:

http://www.filedropper.com/crash_1

alternativ

http://www107.zippyshare.com/v/hfMdHBPQ/file.html

—————–

Här är annat grundläggande kring bankernas pyramidspelsbyggande kasinoverksamhet och bedrägeri.

NEJ! Penningsystemet är inte kreditbaserat. Det är baserat på att bankerna får ”låna ut” sina egna skulder till kundkonton – en enorm skillnad!

Nej! Bankernas skulder, dvs ditt kontoinnehav, är INTE pengar!

Nej! Du amorterar inte – banken har inget lånat ut – så vad ska du betala tillbaka?

Nej! Banker är INTE företag.

NEJ! Ditt konto hos banken kan INTE innehålla kronor! Liten film

NEJ! Du är aldrig låntagare av det som står på ditt konto! Banken är ALLTID låntagare av det som står på ditt konto.

Annonser

One thought on “Ekonomiprofessor Richard Werner berättar hur bankerna ”lånar ut” sina egna skulder till kundkonton

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s