Guldsmeden hängdes, bankdirektören får bonus för samma bedrägeri

Förr i tiden gick folk in till guldsmeden och lämnade in sitt guld. Inlämnaren (insättaren) fick ett kvitto där det stod hur mycket guld guldsmeden var skyldig kunden. Guldsmeden hade mao skapat en skuldsedel på guldet. Folk tyckte var otympligt att använda guldet som betalmedel och använde istället skuldsedeln. Guldsmeden kom på att han kunde hitta på insättningar av guld som aldrig skett och ”låna ut” skuldsedlar som mao inte hade täckning i guldsmedens valv. Dessa förfalskade skuldsedlar cirkulerade lika bra som betalmedel som de som hade täckning. Till slut kom folk på att guldsmeden sysslade med bedrägeri och många sprang till guldsmeden för att hämta ut sitt guld (en sk bankrusning). Då det fanns mycket fler skuldsedlar på guld än guld fick de flesta inte ut något guld. Folk kände sig lurade varvid guldsmeden ofta hängdes (vilket faktiskt är bokstavligt sant)

Exakt samma system används idag – bara med annan bas – byt ut guldet ovan med kronor så få ni en bra bild av hur dagens bankbedrägeri är uppbyggt.

Bankerna tar emot insättningar av kronor i form sedlar eller mynt. Den som lämnar in, säg 10 000kr i sedlar får ett kvitto på att banken är skyldig kunden 10 000kr – detta skrivs som en digital skuldsedel på kundens konto. Banken har kommit på att den kan skriva ut digitala skuldsedlar till kundkonton på kronor som banken aldrig tagit emot – banken har mao skapat fiktiva insättningar (termen som ekonomiprofessor Richard Werner använder i videon nedan). Banken har ingen täckning i form av kronor för dessa påhittade insättningar Till slut kommer folk på att banken sysslar med bedrägeri och springer till bankomaterna för att hämta ut sina kronor i en sk bankrusning . Då bankerna hittat mycket mer kontopåhitt än det finns kronor kommer de flesta inte få ut sina kronor (som senast i Grekland – fast euro då så klart) . Folk känner sig lurade men bankerna får ”bail in” och bankdirektörerna får bonusar – till skillnad från guldsmeden som hängdes för samma bedrägeri

Så vi matar bankparasiterna och låter dem fortsätta suga ut den verkliga ekonomin.  Offrandet av bönderna, som ska mata oss alla, är  det största samhällsekonomiska offret som den verkliga ekonomin har offrat för att hålla liv i bankparasiternas pyramidspel. Som jag skrev i tidigare inlägg – vilka ska försörja oss med mat när pyramidspelet fallit då finansparasiterna dödat alla bönder?

—————————-

Har sammanställt en bok som en pdf av diverse blogginlägg. Jag har försökt hålla det så enkelt som möjligt med maximalt med illustrationer. Men det finns saker som kan förbättras och kanske läggas till. Jag ville göra den kort och enkel men kom gärna med förslag på förbättringar.

Kan laddas ned här:

http://www.filedropper.com/crash_1

alternativ

http://www107.zippyshare.com/v/hfMdHBPQ/file.html

—————–

Här är annat grundläggande kring bankernas pyramidspelsbyggande kasinoverksamhet och bedrägeri.

NEJ! Penningsystemet är inte kreditbaserat. Det är baserat på att bankerna får ”låna ut” sina egna skulder till kundkonton – en enorm skillnad!

Nej! Bankernas skulder, dvs ditt kontoinnehav, är INTE pengar!

Nej! Du amorterar inte – banken har inget lånat ut – så vad ska du betala tillbaka?

Nej! Banker är INTE företag.

NEJ! Ditt konto hos banken kan INTE innehålla kronor! Liten film

NEJ! Du är aldrig låntagare av det som står på ditt konto! Banken är ALLTID låntagare av det som står på ditt konto.

Annonser

8 thoughts on “Guldsmeden hängdes, bankdirektören får bonus för samma bedrägeri

 1. ”vilka ska försörja oss med mat när pyramidspelet fallit då finansparasiterna dödat alla bönder?”

  Oligarker i USA har ju faktiskt offentligt sagt att de flesta människor är ‘useless eaters’ (Kissinger, tror jag), och att man borde minska världens befolkning med X miljarder människor (Gates eller Rockefeller, IIRC)…Där har vi kanske svaret.

 2. Men hur man än spottar och fräser över bankernas ”parasiterande” så är det ju så att vi behöver banksystemet för att samhället ska fungera effektivt.

  Det står ju såklart var och en fritt att INTE bli kund hos någon bank. Det skulle säkert vara möjligt att leva ett hyfsat normalt liv, men inte utan en hel del krångel och problem. När du får ut din lön så vill du ha den i kontanter eller möjligtvis någon bra bytesvara typ ädelmetall. Om du vill köpa ett hus så får du jobba i 30 år och spara ihop hela köpeskillingen och betala kontant. Om du vill starta ett företag och behöver ännu mer finansiering, säg 100 miljoner, så blir det ännu besvärligare.

  Saker är mycket enklare med ett banksystem. Det viktiga är att ha bra regler kring hur bankerna får och inte får agera.

  • Jo, vi kan ha banker som sysslar med det de påstår sig göra men inte gör idag – låna ut insatta kronor och vara en förmedlare. Men, som sagt det är den enda funktionen jag kan se hos bankerna – icg faktum är att det är i princip det enda de INTE för.

   Det bankerna gör i dagsläget är att ligga i betalströmmarna som en binnikemask och ta betalt för varje enskild transaktion. Handlar du med kontanter betalar du mig direkt i handen med 1000.lappen i handen. Det vore idiotiskt om jag var tvungen att först gå till banken och lämna in 1000-lappen till banken varvid du sedan skulle tvingas till samma bank för att hämta ut den mot att banken tar en avgift.
   Som tur är kan vi fortfarande betala varandra med kontanter utan att bankerna lägger sig som en parasitär binnikemask i transaktionen (även om bankerna gör allt för att vi inte ska kunna betala med kontanterna så att allt måste få genom binnikemask-systemet.

   Samma sak ska gälla digitala pengar – jag ska kunna betala direkt med kronor från mitt konto till ditt konto. Banken ska inte ligga som den binnikemask mellan oss och kräva avgifter. Transaktionsmöjligheten och infrastukturen för digitala pengar ska vara en samhällsnyttighet som staten ombesörjer och finasnierar – precis såsom den redan med kontanterna, dvs mynten och sedlarna.

   Banken ska inte heller kunna ”låna ut” sina egna skulder till kundkonton och ljuga att de lånar ut kronor. Pengars uppgift är att DÖDA skulder – bankernas kontopåhittande har endast uppgiften att FÖDA skuldslavar. Bankernas påhittade penningsurrogat är mao ett slags antipengar. Staten ska skapa pengar utan att skuldsätta någon.

   Så för att sammanfatta – den enda vettiga funktionen en bank kan tänka ha utför den inte överhuvudtaget i dagsläget – dvs att förmedla lån. Resten av bankernas verksamhet är ren parasitism.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s