100% reserve banking är bankernas räddningsplanka så att de kan fortsätta parasitera

Det finns ”bankreformister” som förordar en sk ”100% reserve banking”- t.ex den sk LaRouche-rörelsen. Det låter krångligt men det är det det inte. Det är förvisso, som vi ska se, mycket krångligare än det behöver vara men det är inte svårt. Det är inte heller svårt att se att 100% reserve banking är en räddningsplanka för bankparasiterna. Mycket bilder och animeringar.

Det vi måste ha klart för oss är att ett kundkonto bara är bankens skuld på kronor till kontoinnehavaren (den som tycker detta låter konstigt kan läsa mitt föregående inlägg så klarnar det nog).

100% reserve banking förespråkarna menar att problemet i dagens system huvudsakligen är att bankerna inte har pengar (kronor) att betala sina kontokunder med vid en bankrusning, se nedan.

 

ani2

Varvid pyramidspelet faller

ani3

Enlgt 100% banking förespråkarna är det inget fel på modellen. De menar att vi ska fortsätta använda bankernas skulder (dvs våra kundkonton hos banken) som betalmedel. Problemet är enligt dessa att bankerna inte har kronor som täcker skulderna banken har till kontokunderna. 100% reserve banking förespråkarna vill mao behålla systemet som det är men kräva att banken ska ha lika mycket kronor i reserv som de har skulder till kontokunderna.

1

 

När folk gör uttag kommer banken och därmed inte penningsystemet riskera falla. Animationen nedan visar detta resonemang:

2

 

Problem 1) med ovan:

Vi kommer fortfarande använda bankernas skulder (dvs vårt kontoinnehav) som betalmedel. Vi kommer även i fortsättningen inte kunna betala med kronor genom kontosystemet.

2

Problem 2) Hur ska man kunna kontrollera att banken inte skapar konton som de inte har täckning för?

3

 

I Sverige finns enligt wikipedia 114 banker. Någon måste mao ha koll på varenda kundkonto som varje enskild bank har och hela tiden kolla om banken har kronor som motsvarar det kontona. Då det skulle vara lag att banken skulle ha 100% täckning skulle det vara statens uppgift att kolla detta på alla 114 bankerna. Byråkratin för detta skulle bli enorm och praktiskt ogenomförbart. Bankerna skulle lätt kunna skapa konton utan täckning utan att någon skulle märka något. Dvs bankerna skulle syssla med samma bedrägeri som idag då 100% reserve banking är praktiskt ogenomförbart.

Lösningen är att bankerna inte får ha kontosystem utanför riksbankens kronkontosystem.

Vi skulle då kunna betala varandra genom kontosystemet direkt med kronor och skrota all parasiterande byråkrati som bankväsendet skapat genom att vara en totalt onödig mellanhand i betalströmmarna.

4

Bankerna skulle då även kunna syssla med det de ljuger om att de gör idag – vara förmedlare mellan de som kan undvara kronor och de som behöver låna.

5

 

Så för att sammanfatta:

1000% banking är bara ett sätt för bankerna att behålla bankernas infrastruktur för sitt parasiterande. Det är praktiskt ogenomförbart och vi kommer även i fortsättningen vara tvunga att ”låna” och använda bankernas skulder som betalmedel.

Den enda lösningen är att ta ifrån bankerna rätten att hålla konton utanför Riksbankens kronkonto-system så att vi kan betala med kronor genom kontosystemet på samma sätt som då vi betalar med kronor med sedlar och mynt.

—————————-

Har sammanställt en bok som en pdf av diverse blogginlägg. Jag har försökt hålla det så enkelt som möjligt med maximalt med illustrationer. Men det finns saker som kan förbättras och kanske läggas till. Jag ville göra den kort och enkel men kom gärna med förslag på förbättringar.

Kan laddas ned här:

http://www.filedropper.com/crash_1

alternativ

http://www107.zippyshare.com/v/hfMdHBPQ/file.html

—————–

Här är annat grundläggande kring bankernas pyramidspelsbyggande kasinoverksamhet och bedrägeri.

NEJ! Penningsystemet är inte kreditbaserat. Det är baserat på att bankerna får ”låna ut” sina egna skulder till kundkonton – en enorm skillnad!

Nej! Bankernas skulder, dvs ditt kontoinnehav, är INTE pengar!

Nej! Du amorterar inte – banken har inget lånat ut – så vad ska du betala tillbaka?

Nej! Banker är INTE företag.

NEJ! Ditt konto hos banken kan INTE innehålla kronor! Liten film

NEJ! Du är aldrig låntagare av det som står på ditt konto! Banken är ALLTID låntagare av det som står på ditt konto.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s