Tänk om vi tvingade bankerna att syssla med det de påstår sig göra – förmedla lån

Lekte lite med tanken på om Riksbanken skulle införa negativ ränta på kontanter (mao ruttnade i enlighet med Silvio Gesell tankar). Vad skulle hända då? Då skulle det faktiskt hända grejor (till skillnad från när Riksbanken  sänker reporäntan som är en ren internränta mellan storbankerna och Riksbanken).

Säg att Riksbanken införde ett 50% ruttnande på sedlar som en basinkomst samt för att finansiera välfärden med. Efter ett år skulle de mao 100-lappen bara vara värd 50kr. Vad skulle folk göra då? Jo de skulle fort som fan betala sina räkningar och det som blev över skulle de springa ändå snabbare till banken med och sätta in sedlarna. Banken måste ta emot insättningar  men de vill inte heller hålla i den så de måste se till att låna ut den fort som fan. BANKEN SKULLE DÅ FAKTISKT BLI TVINGADE TILL ATT GÖRA DET DE INTE GÖR IDAG -LÅNA UT INSATTA PENGAR!

För det är väl ändå de bankerna ska göra? Ta emot insättningar och låna ut dessa till de som vill låna. Enligt mig är detta det enda banker ska göra.

Varför finns insättningsgarantin när bankerna vägrar ta emot insättningar. Borde inte insättningsgaranti även vara en garanti på att man får sätta in – dvs att bankerna måste ta emot insättningar? Finns det inte en lag om att bankerna måste hantera kontanter?

Folk skulle också var snabba med att betala skatten innan värdet sjönk på de ruttnande pengarna (i Wörgl där ruttnande valuta prövades med stor framgång började folk betala skatt före de behövde innan värdet ruttnade bort). De skulle dra undan mattan för bankernas skatteplanering och annan bedrägeriverksamhet de sysslar med..

Staten skulle kunna pumpa ut massor av ruttnande pengar som den gav folk som snabbt kunde betala av sina påhittade skulder till bankerna. Skuldslaveriet skulle släppa. De skulle heller inte bli någon inflation då de nya pengarna ruttnade bort vartefter.

Iofs skulle bankerna gå åt helvete då deras balansräkningar skulle braka snabbt som fan.  Men det kanske priset bankerna måste betala för att de ska göra det de påstår sig göra. Enligt mig har banken bara en funktion att fylla – att vara förmedlare mellan de som vill låna ut och de som vill låna. Men, som sagt, det är väl i princip det enda som bankerna idag INTE sysslar med – de sysslar med allsköns bedrägerier istället och suger allt de kan som de binnikemaskar bankerna idag är.

Nu skulle ett troligen inte ett sådant experiment kunna genomföras så enkelt då det globala banksystemet skulle se till att med kapital kunde fly till diverse skatteparadis samtidigt som de skulle isolera oss från det internationella betalsystemet (såsom de gjorde med t.ex Zimbabwe och Iran). För detta är bankernas främsta uppgift idag – att anskaffa skuldslavar genom påhittade utlåningar (genom att ”låna ut” lika påhittade insättningar) och se till att slavägarna kan gömma undan sina tillgångar samtidigt som de länder som försöker avskaffa skuldslaveriet straffas. Vi lever i ett globalt skuldslavsamhälle som det parasitära banksystemet byggt upp.

Men kanske kan vi skapa lokal valutor som ruttnar och kanske kan vi se till att i framtiden få ett system liknande det jag beskrev här baserat på Keynes Bancor-system.

Hur Keynes Bancorförslag skulle kunna användas med lokala valutor

—————————-

Har sammanställt en bok som en pdf av diverse blogginlägg. Jag har försökt hålla det så enkelt som möjligt med maximalt med illustrationer. Men det finns saker som kan förbättras och kanske läggas till. Jag ville göra den kort och enkel men kom gärna med förslag på förbättringar.

Kan laddas ned här:

http://www.filedropper.com/crash_1

alternativ

http://www107.zippyshare.com/v/hfMdHBPQ/file.html

—————–

Här är annat grundläggande kring bankernas pyramidspelsbyggande kasinoverksamhet och bedrägeri.

NEJ! Penningsystemet är inte kreditbaserat. Det är baserat på att bankerna får ”låna ut” sina egna skulder till kundkonton – en enorm skillnad!

Nej! Bankernas skulder, dvs ditt kontoinnehav, är INTE pengar!

Nej! Du amorterar inte – banken har inget lånat ut – så vad ska du betala tillbaka?

Nej! Banker är INTE företag.

NEJ! Ditt konto hos banken kan INTE innehålla kronor! Liten film

NEJ! Du är aldrig låntagare av det som står på ditt konto! Banken är ALLTID låntagare av det som står på ditt konto.

Annonser