Vad ska vi ha bankerna till?

Enligt mig har banker bara en funktion – att låna ut insatta kronor till de som vill låna dvs vara en förmedlare mellan långivare och låntagare. Men faktum är att denna funktion i princip är det enda bankerna INTE sysslar med. Bankerna lånar inte ut insatta kronor till de som behöver låna (till t.ex ett hus). Banken hittar på och ”lånar ut” rena påhitt – mao banken lånar inget ut alls men vi måste betala av denna fiktiva skuld – ren parasitism mao.

Det bankerna också gör i dagsläget är att ligga i betalströmmarna som en binnikemask och ta betalt för varje enskild transaktion. Handlar du med kontanter betalar du mig direkt i handen med 1000-lappen . Det vore idiotiskt om jag var tvungen att först gå till banken och lämna in 1000-lappen till banken varvid du sedan skulle tvingas  gå till samma bank för att hämta ut samma 1000-lapp mot att banken tar en avgift.
Som tur är kan vi fortfarande betala varandra direkt i handen med kontanter utan att bankerna lägger sig som en parasitär binnikemask i transaktionen (även om bankerna gör allt för att vi inte ska kunna betala med kontanterna så att allt måste få igenom bank-binnikemask-systemet).

Samma sak ska gälla digitala pengar som med kontanter – det ska kunna ske direkt mellan dig och mig utan mellanhänder. Jag ska kunna betala direkt med kronor från mitt konto till ditt konto. Banken ska inte ligga som en binnikemask mellan oss och kräva avgifter. Infrastrukturen för digitala pengar ska vara en samhällsnyttighet som staten ombesörjer och finansierar – precis såsom den redan gör med kontanterna, dvs mynten och sedlarna.

Banken ska inte kunna ”låna ut” fullständiga påhitt och sätt folk i skuld. Pengars uppgift är att DÖDA skulder – bankernas kontopåhittande har endast uppgiften att FÖDA skuldslavar. Bankernas påhittade penningsurrogat är mao ett slags antipengar. Staten ska skapa pengar utan att skuldsätta någon.

Så för att sammanfatta – den enda vettiga funktionen en bank kan tänka ha utför den inte överhuvudtaget i dagsläget – dvs att förmedla lån. Resten av bankernas verksamhet är ren parasitism.

Vad tycker du? Vad ska vi ha bankerna till egentligen när de inte sköter den enda funktion de egentligen borde uppfylla. Vilken nytta gör bankerna idag? Någon som kan komma på en enda nyttig funktion en bank har idag?

—————————-

Har sammanställt en bok som en pdf av diverse blogginlägg. Jag har försökt hålla det så enkelt som möjligt med maximalt med illustrationer. Men det finns saker som kan förbättras och kanske läggas till. Jag ville göra den kort och enkel men kom gärna med förslag på förbättringar.

Kan laddas ned här:

http://www.filedropper.com/crash_1

alternativ

http://www107.zippyshare.com/v/hfMdHBPQ/file.html

—————–

Här är annat grundläggande kring bankernas pyramidspelsbyggande kasinoverksamhet och bedrägeri.

NEJ! Penningsystemet är inte kreditbaserat. Det är baserat på att bankerna får ”låna ut” sina egna skulder till kundkonton – en enorm skillnad!

Nej! Bankernas skulder, dvs ditt kontoinnehav, är INTE pengar!

Nej! Du amorterar inte – banken har inget lånat ut – så vad ska du betala tillbaka?

Nej! Banker är INTE företag.

NEJ! Ditt konto hos banken kan INTE innehålla kronor! Liten film

NEJ! Du är aldrig låntagare av det som står på ditt konto! Banken är ALLTID låntagare av det som står på ditt konto.

Annonser