Det är lika idiotiskt att i nuvarande form ha privata banker som att privatisera armén

Det är lika idiotiskt att i nuvarande form ha privata banker som att privatisera armén. Faktiskt är bankerna t.o.m än mer destruktiva än en armé. Folk ser dårskapen i krig – men folk ser inte dårskapen i att tillåta bankerna fortsätta parasitera.

Bankerna ska göra samhällsnytta grundad på allmännyttan. Banker ska enbart syssla med det de påstår sig göra men INTE gör – förmedla lån mellan de som sätter in pengar till de som vill låna.

Bankerna har en enorm makt utan att själva producera något alls mer än skuld.  Banker ska inte kunna rikta kanonerna mot folket och kräva att allt och alla ska bli skuldslavar åt bankerna – annars stänger de av pumpen till det som ska smörja den verkliga ekonomin – betalmedlet som ska möjliggöra handeln med verkliga varor och tjänster. Bankerna ska inte få sitta på rätten att skapa betalmedlet i samhället genom att skuldbelägga allt och alla med sina kontopåhitt. Bankerna ska vara allmännyttiga – inte, såsom idag, vara ett medel för parasitism och skydd av egennyttan.

”I sincerely believe, with you, that banking establishments are more dangerous than standing armies”
Thomas Jefferson i ett brev till John Taylor

Han skrev också:
”Bank-paper must be suppressed, and the circulating medium must be restored to the nation to whom it belongs.

Dvs han ville att bankerna skulle tas ifrån rätten att ”låna ut” sina egna skulder i form av skuldsedlar (ditt konto är också bara en digital skuldsedel som banken hittar på vid det likaså påhittade ”lånetillfället”)

—————————-

Har sammanställt en bok som en pdf av diverse blogginlägg. Jag har försökt hålla det så enkelt som möjligt med maximalt med illustrationer. Men det finns saker som kan förbättras och kanske läggas till. Jag ville göra den kort och enkel men kom gärna med förslag på förbättringar.

Kan laddas ned här:

http://www.filedropper.com/crash_1

alternativ

http://www107.zippyshare.com/v/hfMdHBPQ/file.html

—————–

Här är annat grundläggande kring bankernas pyramidspelsbyggande kasinoverksamhet och bedrägeri.

NEJ! Penningsystemet är inte kreditbaserat. Det är baserat på att bankerna får ”låna ut” sina egna skulder till kundkonton – en enorm skillnad!

Nej! Bankernas skulder, dvs ditt kontoinnehav, är INTE pengar!

Nej! Du amorterar inte – banken har inget lånat ut – så vad ska du betala tillbaka?

Nej! Banker är INTE företag.

NEJ! Ditt konto hos banken kan INTE innehålla kronor! Liten film

NEJ! Du är aldrig låntagare av det som står på ditt konto! Banken är ALLTID låntagare av det som står på ditt konto.

Annonser