Nej! Banker ”lånar” inte ”ut” insättningar

Många tror fortfarande på sagan om att bankerna tar emot insatta kronor som banken sedan lånar ut.
Men nä. det är vad bankerna vill att vi ska tro – att bankerna lånar ut insättningar. I verkligheten är bedrägeriet mycket större. Banken kan inte låna ut kronor till kontot då kontot endast kan innehålla bankens skuld till kontoinnehavaren. För att enkelt se detta faktum

Säg att du hittar en påse med 10 000kronor i sedlar hos din döde moster Agda. Du tar kassen till banken och sätter in dem. Banken tar emot sedlarna och stoppar de 10 000 kronorna i valvet. På ditt konto skriver banken sedan upp att banken är skyldig dig 10 000 kronor (banken kan betala sin skuld genom att du t.ex plockar ut sedlarna från bankomaten igen).

Så ditt konto kan inget annat innehålla än bankens skuld till dig. Bankpersonalen ljuger (troligen helt omedvetet) dig rakt upp i ansiktet när hen säger:

-”Den miljon kronor du lånat har överförts till ditt konto”

Detta då
1) Ditt konto kan inga kronor innehålla . det kan, som sagt, bara innehålla bankens skuld till dig
2) Kontoinnehållet har inte ”överförts” – banken hittade på kontoinnehållet i samma stund du skrev på den lika påhittade ”lånehandlingen”

Så banker tar inte emot insättning som de lånar ut – bankerna hittar på kontoinnehållet vid det lika påhittade lånetillfället. Banken har inget lånat ut men du har skrivit på ett papper på att du ska betala ”tillbaka” en miljon kronor.

Så bedrägeriet är långt värre än vad folk i allmänhet tror.

Förstatliga bankerna och avskaffa skuldslaveriet till bankerna. Låt staten skapa skuldfria pengar demokratiskt till välfärden och för ett jämlikt samhället där bankparasiten är avlivad.

 

—————————-

Har sammanställt en bok som en pdf av diverse blogginlägg. Jag har försökt hålla det så enkelt som möjligt med maximalt med illustrationer. Men det finns saker som kan förbättras och kanske läggas till. Jag ville göra den kort och enkel men kom gärna med förslag på förbättringar.

Kan laddas ned här:

http://www.filedropper.com/crash_1

alternativ

http://www107.zippyshare.com/v/hfMdHBPQ/file.html

—————–

Här är annat grundläggande kring bankernas pyramidspelsbyggande kasinoverksamhet och bedrägeri.

NEJ! Penningsystemet är inte kreditbaserat. Det är baserat på att bankerna får ”låna ut” sina egna skulder till kundkonton – en enorm skillnad!

Nej! Bankernas skulder, dvs ditt kontoinnehav, är INTE pengar!

Nej! Du amorterar inte – banken har inget lånat ut – så vad ska du betala tillbaka?

Nej! Banker är INTE företag.

NEJ! Ditt konto hos banken kan INTE innehålla kronor! Liten film

NEJ! Du är aldrig låntagare av det som står på ditt konto! Banken är ALLTID låntagare av det som står på ditt konto.

Annonser