Banker ska inte få ha kontosystem utanför Riksbankens kronkontosystem

Som jag visade tidigare så är 100% reserve banking samma system som idag. Bankerna kommer kunna ”låna ut” sina egna skulder till konton. Bankerna ska inte, såsom idag, hålla konton utanför Riksbankens kronsystemet. Så länge bankernas kundkonton ligger utanför Riksbankskontona kan dessa konton  inget annat innehålla än bankens egna skuld. Dvs inget kommer förändras så länge bankernas skulder till kontoinnehavarna ska fortsätta ingå i penningmängden.

Detta gäller även om staten skapar alla ”pengar” och bankerna fråntas rätten att hitta på och ”låna ut” till sina konton.  Som jag visar nedan innebär detta ingen förändring då bankerna kan ta in kronor som en insättning och ersätta minskningen i pennningmängden med bankens egna skuld (då kundkontot är bankens skuld) och påstå att banken inga pengar skapat då penningmängden är oförändrad.

Vi börjar med att visa att ditt nuvarande konto enbart kan innehålla bankens skuld till dig och inget annat. Tjatar om exemplet med din döde moster Agda i vars lägenhet du hittat 10 000 kronor i sedlar hos i en plastkasse. Du tar kassen med sedlarna och går till banken med dessa och gör en insättning. Banker tar dina sedlar och stoppar in dem i kassavalvet. På ditt konto skriver banken upp att den är skyldig dig 10 000 kronor. Mao ditt konto kan ENBART INNEHÅLLA BANKENS SKULD TILL DIG OCH INGET ANNAT:

Säg nu att du ska ”låna” 1 miljon av banken. Bankpersonalen ljuger då (troligen helt omedvetet) genom att påstå:

– ”Den miljon kronor som du lånat har nu överförts till ditt konto”

Bankpersonalen ljuger då minst på två sätt:

1) Kontot kan bara innehålla bankens skuld på kronor till kontokunden och inget annat

2) Kontoinnehållet har inte överförts från någon annanstans

Denna lögn ligger till grund för hur den sk ”penningmängden” definieras som består av:

1) Bankens skuld på kronor till kontoinnehavaren (ditt kontoinnehav). Dessa utgör ungefär 97% av ”penningmängden” (varför nu ett ”företags” skulder ska räknas med i penningmängden ).
2) De kronor som Riksbankens skapar. Dessa utgör 3% av ”penningmängden”.

Det  är mao viktigt för bankerna att folk inte ska kunna skilja på kronor och bankernas skuld (ditt och mitt kontoinnehav) för att det inte ska bli t.ex bankrusningar då bankerna inte kan betala sina skulder. Därför har ekonomer/bankpersonal blivit hjärntvättade till att säga att banken ”lånar ut” kronor till kontona som bevisligen inga kronor kan innehålla.

Nu vet vi vilka två delar den sk penningmängden består av.

Vi går vidare och kollar ett system där banken fråntagits rätten att hitta på sina egna skulder till konton och påstå att de lånar ut kronor (se bankpersonalens lögn ovan). Säg att staten skapar alla kronor. Säg att Riksbanken skapat 1000kr i form av en sedel. Säg att Nisse tar denna sedel och lånar ut denna 1000-lapp till banken. Banken tar 1000-lappen och stoppar den i valvet samtidigt som banken skriver upp på Nisses konto att banken nu är skyldig Nisse 1000-kronor. Den cirkulerande ”penningmängden” har då minskat med 1000-kronor då 1000-lappen nu ligger i valvet. Men samtidigt har bankens skulder ökat med 1000-kronor och då bankens skuld till Nisse ingår i ”penningmängden” så ökar ”penningmängden” lika mycket – då Nisses konto räknas in i penningmängden istället för 1000-lappen.

Säg nu att Nisse tillåter banken ”låna ut” pengarna till Per- vad kommer banken då helst vilja låna ut?

1) Nisses 1000-lapp som ligger i valvet?
eller
2) Nisses kontoinnehav – dvs banken ”lånar ut” skulden den har till Nisse till  Per som också är kontoinnehavare på banken?

Klart att banken kommer försöka lura i Per att banken ”lånar ut” kronor genom att precis som ovan ljuga för Per och säga:

– ”De 1000- kronor som du lånat har nu överförts till ditt konto”

Ovan innehåller bara en lögn. Det är sant att banken överfört sin skuld från Nisses konto till Pers konto. Men det är en lögn att kronor har överförts. 1000-lappen är ju kvar i valvet.

Vad fick vi reda på av ovan konkreta exempel? Jo:

1) Banken har ersatt kronor med bankens egna skuld som betalmedel
2) ”Penningmängden” förändras därför inte då bankens skulder ingår i ”penningmängden” likväl som kronorna banken har bytt ut kronorna (som den nu håller i valvet) mot bankens egen skuld och ingen förändring i den sk ”penningmängden” har skett – banken kan mao hävda att den inga pengar skapat.
3) Banken har lurat både Nisse och Per genom att få dessa att tro deras konton kan innehålla kronor
4) Banken lånar inget ut då banken ”lånar ut” sin egen skuld till Pers konto samtidigt som den behåller Nisses 1000-kronor i valvet.

Vi räknar ihop dem:

1) Banken är nu skyldig Nisse de 1000-kronorna som han satte in
2) Per är nu skyldig banken de ”1000-kronor” som Per tror att han fått insatt på sitt kundkonto men som i verkligheten bara kan innehålla bankens skuld till Per –
vilket blir den tredje skulden:
3) Bankens skuld på 1000-kronor till Per som nu finns på Pers konto

Så sammanlagt finns det nu 3000-kronor mer i skuld i samhället och banken maximerar skuldsättningen i samhället. Banken är nu skyldig 2000 kronor (men då bankens skulder  är en del av penningmängden gör det ju inte banken något – blir det bankrusning kommer mamma staten och ammar  bankerna så de slipper betala sina skulder tll kontoinnehavarna)

Hur mycket skuld hade det funnits om Nisse lånat ut 1000-lappen direkt till Per?
Jo, bara en skuld på 1000-kronor – den mellan Nisse och Per.

Dvs om bankerna får behålla sina konton utanför riksbankskontonas kronsystem förändras inget mer än att bankerna gör sig skyldig till en lögn mindre (då det faktiskt är sant att banken ”överför” sin skuld från Nisses konto till Pers konto – däremot överför banken inte några kronor till Pers konto). Denna lögn kvarstpr fastän bankerna fråntagits sin ”rätt” att låna ut påhittade skulder till kontona.

Så för att sammanfatta- så länge bankerna får ha sina konton utanför Riksbankskontona kan de aldrig låna ut kronor. Om bankernas skulder (ditt och mitt kontoinnehav) ska räknas in i penningmängden kommer de alltid ha dörren öppen för att tränga ut kronorna som betalmedel igen.

—————————-

Har sammanställt en bok som en pdf av diverse blogginlägg. Jag har försökt hålla det så enkelt som möjligt med maximalt med illustrationer. Men det finns saker som kan förbättras och kanske läggas till. Jag ville göra den kort och enkel men kom gärna med förslag på förbättringar.

Kan laddas ned här:

http://www.filedropper.com/crash_1

alternativ

http://www107.zippyshare.com/v/hfMdHBPQ/file.html

—————–

Här är annat grundläggande kring bankernas pyramidspelsbyggande kasinoverksamhet och bedrägeri.

NEJ! Penningsystemet är inte kreditbaserat. Det är baserat på att bankerna får ”låna ut” sina egna skulder till kundkonton – en enorm skillnad!

Nej! Bankernas skulder, dvs ditt kontoinnehav, är INTE pengar!

Nej! Du amorterar inte – banken har inget lånat ut – så vad ska du betala tillbaka?

Nej! Banker är INTE företag.

NEJ! Ditt konto hos banken kan INTE innehålla kronor! Liten film

NEJ! Du är aldrig låntagare av det som står på ditt konto! Banken är ALLTID låntagare av det som står på ditt konto.

Annonser

4 thoughts on “Banker ska inte få ha kontosystem utanför Riksbankens kronkontosystem

 1. Ingen kommentar till ditt inlägg, som, som vanligt är den extra nypa av förståelse av hur totalt bedrägligt banksystemet är, utan en fråga, för nu har jag letat utan framgång, och till slut undrar jag om jag drömt, att du nån gång hittat ett citat av f.d SvD-chefsredaktören von Platen som beskrev att ingen visste hur penningsystemet egentligen fungerar. Behöver det citatet i en argumentation, om det finns och om du har tid att vaska fram det 🙂

  • Henry Ford, och Mervyn King (?), sade liknande, ifall det är auktoritetetsargument du år ute efter..mer kunniga än chefredaktörer, kanske.

 2. Tack!
  Nä, har faktiskt inte sett det från Von Platen. Vet bara om en annan chefredaktör, Zetterberg, på Svd som som skrev att nästintill ingen vet hur det fungerar:

  “Om detta vet vi vanliga medborgare emellertid nästan ingenting. Hur det egentligen går till vet några enstaka politiker, akademiker, bankmän och valutaspekulanter och några centralt placerade ämbetsmän. Finansministern har framgångsrikt idkat “learning by doing”. Några (antagligen inte alla) i riksbanksfullmäktige kan också besvara frågorna hur pengar skapas och behåller sitt värde.

  Det finns ingen lärobok i ämnet, ingen skrift i forskningsrådsnämndens publikationer “Källa” som illustrerar de vetenskapliga kontroverserna om saken. Och i studieförbundens kurskataloger letar man förgäves efter en studiecirkel om hur pengar skapas och värdesäkras. Det verkar vara likadant i andra länder. “
  http://www.zetterberg.org/Press/DN/dn951210.htm

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s