Bankernas skulder ska inte längre få räknas in i penningmängden

Det här inlägget är i princip identiskt med mitt senaste. Jag har bara försökt illustrera det så grafiskt som möjligt då det är enklare att förstå bilder. Poängen är att ingen penningreform kan ske utan att bankernas rätt att räkna in sina skulder i penningmängden tas ifrån dem.

Den sk penningmängden består idag av två olika mängder såsom bilden nedan visar. Säg att du går in till banken och sätter in en 500-lapp då sker följande förändring i penningmängden

anigif

Banken fungerar mao som en dammsugare som suger upp kronor i sitt kassavalv och stoppar dem från att kunna cirkulera. Banken ersätter kronorna med sin egen skuld (ditt kontoinnehav ökar med 500 kronor).

Bankens mål är mao att suga upp så många kronor som möjligt och ersätta dem med bankens egna skulder. Mängden kronor minskar mao och mängden bankskulder i den totala penningmängden ökar, såsom nedan animation visar.

anigif

Bankerna har lyckats tränga ut kronor ur penningmängden så att kronorna idag endast utgör 3% av den totala penningmängden.

 

3

Notera att vad bankerna håller i reserv för att klara bankrusningar är totalt irrelevant. Bankerna kommer i vilket fall tränga ut kronor ur penningmängden.Observera också att banken ovan INTE har skapat någon ny penningmängd genom att ”låna ut” sina egna skulder till kundkontona – banken har bara ersatt kronorna med bankens egna skuld vid insättningar. Dvs bankerna kommer tar över hela penningsystemet OAVSETT om de ”lånar ut” till konton eller ej.

Lösning:

Hela penningmängden ska bestå av kronor och bankernas skulder till kontoinnehavare ska inte längre räknas in i penningmängden. Alla ska kunna betala varandra genom att alla håller konton som innehåller kronor på Riksbankskontona. Vi kan då välja att betala med kronor kontovägen eller med sedlar som visas på bilden nedan.

5

Banken ska bara ha ETT konto på Riksbanken den med och hjälpa de som vill låna ut kronor att hitta någon som vill låna. Om banken hittar någon som vill låna töms bankens konto på lika många kronor som satts in av långivaren -se animation nedan:

anigif

—————————-

Har sammanställt en bok som en pdf av diverse blogginlägg. Jag har försökt hålla det så enkelt som möjligt med maximalt med illustrationer. Men det finns saker som kan förbättras och kanske läggas till. Jag ville göra den kort och enkel men kom gärna med förslag på förbättringar.

Kan laddas ned här:

http://www.filedropper.com/crash_1

alternativ

http://www107.zippyshare.com/v/hfMdHBPQ/file.html

—————–

Här är annat grundläggande kring bankernas pyramidspelsbyggande kasinoverksamhet och bedrägeri.

NEJ! Penningsystemet är inte kreditbaserat. Det är baserat på att bankerna får ”låna ut” sina egna skulder till kundkonton – en enorm skillnad!

Nej! Bankernas skulder, dvs ditt kontoinnehav, är INTE pengar!

Nej! Du amorterar inte – banken har inget lånat ut – så vad ska du betala tillbaka?

Nej! Banker är INTE företag.

NEJ! Ditt konto hos banken kan INTE innehålla kronor! Liten film

NEJ! Du är aldrig låntagare av det som står på ditt konto! Banken är ALLTID låntagare av det som står på ditt konto.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s