Bankernas skulder ska inte längre få räknas in i penningmängden del2

I föregående inlägg visade jag hur bankerna tar över hela penningsystemet UTAN att själva skapa ”lån”. Nedan två animationer sammanfattar det inlägget (för enkelhetens skull finns det bara en bank i animationen nedan – men principen är den samma med flera banker):

När du sätter in 500 kronor på banken kommer banken lägga den i kassavalvet. 500-lappen blir inte längre en del av den cirkulerande penningmängden, se nedan:

anigif

I takt med att bankerna tar emot insättningar kommer mao kronor trängas ut ur penningmängden och idag utgörs ”penningmängden” till 97% av bankernas skulder till kontoinnehavare, se nedan

anigif

Ovan visar också att det är totalt ointressant vilken reserv bankerna har i valvet för att stå emot eventuella bankrusningar  – bankerna kommer tränga ut kronorna som betalmedel i vilket fall.

Notera också,  och detta är viktigt: Banken är den som lånar i ovan fall – bankens skuld finns på ditt konto. Så det som står på ditt konto representerar ALLTID vad banken lånat av dig.

Låt oss nu  kolla in vad som händer när bankerna obegränsat (såsom idag) får trissa upp priserna på t.ex bostäder (men även börsen etc) genom att banken påstår sig vara en ”långivare” till det som skrivs på kundkontot.

Banken hetsar de presumtiva skuldslavarna mot varandra och trissar upp priset på budgivningen av huset. Den som ”vinner”får ”låna” av banken. Säg att du ”vinner” budgivningen och  skriver på en ”lånehandling”.  ”Lånehandlingen” kommer då läggas  ISTÄLLET för en insättning i bankens kassavalv.  Bankens kassavalv innehåller nu riktiga insättningar (riktiga sedlar och mynt) samt  den påhittade insättningen i form av ”lånehandlingen” du skrev på. Penningmängden ökar med en miljon av banken nyskapade skulder (ditt kontoinnehav ökar med 1 miljon). Bilden nedan visar detta:

1

Av ovan kan vi se att bankerna totalt kontrollerar penningmängden samt att blir blir ”rikare” genom att förfalska insättningar i form av lika förfalskade ”lånehandlingar” och ta ränta på detta påhitt. Se nedan animation:

anigif

Ekonomiprofessor Richard Werner förklarar ovan med en bedrägeri (”accounting trick” som Werner kallar det:

Lösning:

Hela systemet ska nollställas och alla påhittade skulder till bankerna ska raderas. De som tjänat på systemet ska taxeras hårt genom en extrem progressiv beskattning där den översta 1% som genom ovan bedrägeri skaffat sig nästintill allt beskattas hårdast (kanske en 99% förmögenhetsskatt på tillgångar överstigande säg 3 miljoner?)

Hela penningmängden ska bestå av kronor och bankernas skulder till kontoinnehavare ska inte längre räknas in i penningmängden. Alla ska kunna betala varandra genom att alla håller konton som innehåller  kronor på Riksbankskontona. Vi kan då välja att betala med kronor kontovägen eller med sedlar som visas på bilden nedan.

5

Banken ska bara ha ETT konto på Riksbanken den med och hjälpa de som vill låna ut kronor att hitta någon som vill låna. Om banken hittar någon som vill låna töms bankens konto på lika många kronor som satts in av långivaren -se animation nedan:

anigif

—————————-

Har sammanställt en bok som en pdf av diverse blogginlägg. Jag har försökt hålla det så enkelt som möjligt med maximalt med illustrationer. Men det finns saker som kan förbättras och kanske läggas till. Jag ville göra den kort och enkel men kom gärna med förslag på förbättringar.

Kan laddas ned här:

http://www.filedropper.com/crash_1

alternativ

http://www107.zippyshare.com/v/hfMdHBPQ/file.html

—————–

Här är annat grundläggande kring bankernas pyramidspelsbyggande kasinoverksamhet och bedrägeri.

NEJ! Penningsystemet är inte kreditbaserat. Det är baserat på att bankerna får ”låna ut” sina egna skulder till kundkonton – en enorm skillnad!

Nej! Bankernas skulder, dvs ditt kontoinnehav, är INTE pengar!

Nej! Du amorterar inte – banken har inget lånat ut – så vad ska du betala tillbaka?

Nej! Banker är INTE företag.

NEJ! Ditt konto hos banken kan INTE innehålla kronor! Liten film

NEJ! Du är aldrig låntagare av det som står på ditt konto! Banken är ALLTID låntagare av det som står på ditt konto.

 

Annonser

9 thoughts on “Bankernas skulder ska inte längre få räknas in i penningmängden del2

  • Tack! Ja, de är inte med i clearingen vilket vilket ju är själva huvudfunktionen för Riksbanken. Dvs storbankerna har fortfarande som kartell monopol på kronorna på Riksbankskontona som ingår i betalningssystemet. Fast det låter väl snyggare att säga att JAK är med i RIX – fast egentligen har de lika lite mat som t.ex SBAB.

   Sen verkar det inte som om JAK i sig är intresserade av att ändra systemet med att bankerna ska tillåtas ”låna ut” sina egna skulder och blåsa folk att de lånar kronor av banken (som inlägget visar). JAK riktar bara in sig på räntan – vilket i sig är en bra sak – att tjäna pengar på pengar är förkastligt. Men det riktigt sjuka är ju att bankerna ”lånar ut” sina skulder, tar pant för detta samt ränta. Kan den lurade ”låntagaren” sedan inte betala tillbaka det han aldrig lånat av banken så snor banken dessutom panten (t.ex huset). JAK låtsas bara som om utsugningen ligger i räntan – men att ”låna ut” ingenting, kräva pant för detta ingenting och sedan dessa kräva att den som inget har lånat ska betala ”tillbaka” detta påhitt annars tar banken panten är grunden till bedrägeriet och räntan är ett påslag på detta.

 1. Egentligen tycker jag att det verkar krångligare att vara medlem i RIX helt utan rättigheter, än att ha ett konto på Nordea och låta dem sköta allting.

  Begriper inte att de gått med i RIX på de här premisserna, det kostar dem troligen endast en medlemsavgift utan att få några fördelar.

  Eller vad tror du är anledningen ??
  JAK kan väl ändå inte vara så djupt okunniga om RIX
  Eller tror de att de för bli fullvärdiga medlemmar bara de får in en fot på RIX.

  OT
  Såg att Danske bank också är fullvärdiga på samma sätt som de 4 stora svenska bankerna.

  Janne

  • Tror de försöker köpa sig lite mer trovärdighet. De tjatar ju om räntan men skiter i att räntan ”bara” är ett påslag på en påhittade ”lån” som bankerna gör. Räntan är bara bara utskottet på bedrägeriet att bankerna ”lånar ut” sina egna skulder till kundkonton. Men den biten vill JAK – inte se. Visst, räntan är skit men JAK tjänar syftet att få oss att snöa in på en del av problemet för att vi inte ska se helheten.

 2. Jag hörde ett uttalande, vet inte vilken men: Att de rika bara betalar hyra för sina rikedomar? Att de inte har någon förmögenhet alls utan allt är bara en jävla hyresskuld? Vet inte var jag hört detta men har ett minne i bakluckan om FB? Vad tycker du Michael?

 3. Alla betalar ju hyra till bankerna för påhitten bankerna lånar/hyr ut – om inte annat så genom skatten. De rika betalar väl nästintill ingen skatt de heller förutom då moms etc som är bankskatter de med.
  Det enda sättet man kan bli rik på idag är att delta i något av pyramidspelen som bankerna anordnar (börsen, valutaspekulation, ”bostadskarriär”, ständiga uppgångar på tillgångsvärden typ konst etc). Det mesta i allt det där är ju fiktiva rikedomar som bara existerar som de rika ”lånar” av bankerna länge som bankerna kan hålla upp pyramidspelen.Då mängden fiktionstillgångar i dagens ekonomi vida överträffar den reella ekonomin så kan man väl se det som om de rika lånar/hyr fiktionen av bankerna också.

  • ”De globala oligarkerna = de 13 finansfamiljerna – som styr = vanstyr världen ekonomiskt = politiskt sedan mer än 100 år tillbaka – inbillar sig att dom är rika – men det är lögn och förbannad dikt. Det hen orättmätigt snor åt sig (folkrättsligt sett) från någon eller några andra är ju helt enkelt enbart skulder – ej mer och ej mindre än så.

   Så sanningen är ju att de globla oligarkerna är de ”rikaste” av alla människor i världen – på skulder till Oss av vanligt folk = väsentligt flera än 90 % av medborgarna i världens länder. Thats it – eller ?”

   – slut citat från en bra bit ned i texten här.

Kommentarer inaktiverade.